“Iron Man 2” i 3D?

3D-dillen har ramt Hollywood, og filmstudierne bag den kommende “Iron Man 2” overvejer nu, om filmen skal konverteres til og udgives i digital 3D.

Til det formål har man fået lavet en demo på et minut med optagelser fra filmen i 3D, som man vil bruge som grundlag for at beslutte, om Marvel-helten og hans alter-ego Tony Stark skal nå ud til biografpublikummet i tre dimensioner.

Hvis “Iron Man 2” udgives i 3D, forventes det desuden, at den første “Iron Man” også vil blive genudgivet i 3D som optakt til premieren på fortsættelsen.

“Iron Man 2” er sat til at ramme danske biografer 30. april 2010.

Se også: Nye billeder fra “Iron Man 2″.Vis kommentarer (42)
Gravatar

#1 SpielbergFreak 14 år siden

Hold nu op! Motion-capture, overdreven brug af CGI, digitale film kameraer og nu det her 3D halløj!

Hold nu op! Film skal skydes på film og vises på et lærred, intet mindre!
Gravatar

#2 Eat this 14 år siden

#1

Ikke helt enig med at film skal skydes på film.

Men resten er jeg.

Jeg har set en film i biffen i 3D, og det nok min sidste i 3D, jo mindre man kan andet i fremtiden.
Gravatar

#3 Riqon 14 år siden

Hvordan kan de udgive den første i 3D, hvis den ikke blev filmet i det? Prøver at forstå den her nye teknologi...
The only way to beat a troll is to not play their game.
Gravatar

#4 filmz-Utyske 14 år siden

#1 -

Ja, før søren. Detdér farve og lyd(!).. puh, hvem har brug for den slags moderne pjank. Hokus pokus, siger jeg!
De har ikke opfundet mange skarpe knive.. i skuffen og så er de jo ikke særlig stærke. De er skæve og vinde.. af fuld.
Gravatar

#5 rockysds 14 år siden

We had faces!
There was no bullshit, no arty pretensions. "Doug," he'd say when we were doing Written on the Wind, "Give me some bosom."
Gravatar

#6 filmz-Bruce 14 år siden

Jeg synes helt klart der er et marked for 3D film, men jeg ser det nærmest som et helt anderledes medie end 2D.

Spørgsmålet er om oplevelsen af, at der er dybde og effekter i billedet, gør en film bedre?
Gør det nogle film bedre? Bliver vi mindre kritiske overfor skuespil, plot og historie?
Sætter vi os ind i en biograf og er tilfredse med oplevelsen, blot 3D effekterne har givet os et rush, a la en rutschebane tur?

Jeg er sikker på, at der en dag nok skal komme en instruktør, som i bedste Hitchcock stil, vil finde ud af at integrere 3D i en spillefilm, som subtilt vil udnytte mulighederne og kombinere med og understøtte de klassiske kvalitets dyder i en film. Så langt tror jeg dog ikke vi er kommet endnu.

Lige nu har vi en sandkasse, hvor instruktører bevæger sig rundt med denne nye teknik og muligheder, som de ikke aner, hvordan de skal forholde sig helt til og som sikkert bliver udnyttet i bedste copy paste stil fra andre film i håbet om at det genererer mere omsætning og er spillefilmenes redning. Det gør det og det er det her og nu, men filmene bliver jo ikke bedre i den forstand. Men oplevelsen bliver trods alt anderledes.

Som det ser ud nu, så ser det ud som om Hollywood går helt amok i 3D udnyttelsen og jeg er bange for, at det reelt giver dårligere film, men hvor filmene så bliver bedømt ud fra andre kriterier.

Jeg synes sgu 3D har et fedt potentiale, men jeg er sgu ikke villig til at gå på kompromis med en god film. Jeg frygter, at vi vil se film som den kommende "Sin Nombre", blive pumpet op med 3D i fremtiden, som ændrer filmens puls og gør det sværere for publikum at fastholde fokus på historien og leve sig ind i skuespillernes præstation.

Jeg er i syv sind.
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#7 filmz-ab 14 år siden

Måske er den mand Cameron?? Vi får at se.

Jeg tror skam ikke, at folk vil dømme kvaliteten i en film højere end før. Eller det vil selvfølgelig komme an på hvem man spørger. Mange af de gyserfilm, splatterfilm osv, som vi allerede kender på forhånd (f.eks Saw) bliver jo ikke bedre af at de kommer endnu tættere på en, men som du siger, så vil oplevelsen måske være en anden, men det skal man så lære at adskille.

Fint med mig, at de forsøger sig med 3d og de udforsker dette. Personligt har jeg kun set tegnefilm i 3d (og enkelte forestillinger i 4d) men personligt finder jeg det også lidt irriterende at sidde med briller på, så....

You wanna know what happens to an eyeball when it gets punctured?
Gravatar

#8 Michael Andersen 14 år siden

#3 Ved hjælp af computerkraft kan man konverter en 2D-film til 3D bagefter, men det er en dyr metode i forhold til at indspille filmen i 3D. F.eks. blev Henry Selicks "The Nightmare Before Christmas" konverteret og da han lavede "Coraline" indspillede han den derfor i 3D.

#6 Chaplin havde nogle af de samme tanker/bekymringer omkring lyd ;)

Når 3D er lavet ordentligt er det er min erfaring af folk "glemmer" det som filmens grundlæggende kvaliteter "overmander" tilskueren. Her er et par reaktioner (som passer meget godt på hvad jeg også hører) fra folk, der har været forbi os:

»Det virkede rigtig godt, og man fik det der med tre dimensioner. Men jeg tænkte nu ikke sååh meget på det«, siger 10-årige Mikkel Lillequist Vesterdal, der er på biograftur med KFUM-spejderne i Thyregod Vester Gruppe, og hans spejderleder er enig: »Brillerne giver en totaloplevelse, men da filmen først var i gang, tænkte jeg ikke meget over, om det var 3D eller ej«.
http://ibyen.dk/film/article645822.ece

Det er god 3D :)
Smile, you son of a bitch!
Gravatar

#9 filmz-Bruce 14 år siden

#8 Ja tiden skal nok vise, om jeg bare er gammeldags :) Fede briller I har! Thumbs up!! :) Det kunne være man skulle droppe turen til London og se Avatar hos jer i stedet :)
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#10 SpielbergFreak 14 år siden

#4

Det er jo ikke engang sjovt, det er jo direkte stupidt at sige.

Jeg vil da gå så langt at hvis det gavner historien, kan man selvfølgelig godt eksperimentere, som f.eks det er tilfældet med fiml som Sin City, The Matrix m.fl.

Mht til CGI skrev jeg "ovendreven brug af...", jeg har ikke noget imod CGI så længe det er den sidste løsning og at det ser ordentligt ud!

Og få film (meget få film) kan det godt gavne historien at den er skudt digital, ala Disctrict 9, Collateral, men at skyde Public Enemies (en gangster film der forgår i 30'erne) digitalt er jo komplet idiotisk. Hvis man så endelig skal skyde den digitalt, så vælg dog et kamera der giver et bedre look, i stedet for at bruge små semi-professionelle "HD" camcordere, så det kommer til at ligne en hjemmevideo optagelse.

Øv øv øv !

Vinyl er også bedre en CD, så er det også sagt:-)

Skriv ny kommentar: