Det er hvide mænd, der sidder på de største roller i Hollywood. Det mener Natalie Portman, der savner flere spændende kvinderoller.

Se også: Ny trailer: Førstedamen kæmper som enke efter drabet på JFK i “Jackie”

Hun er selv snart aktuel i “Jackie”, hvor hun spiller titelrollen i en film, som meget vel kan skaffe hende en Oscar-nominering. Men den slags er altså undtagelsen:

”Jeg føler, at film kun handler om hvide mænd, og så er der nogle få, der tilfældigvis er om kvinder,” siger Natalie Portman til Vulture.

Dermed tilfører hun mere brænde til det ligestillings-bål, der i de senere år har raset i Hollywood.

“Jackie” får dansk premiere d. 12. januar.

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (16)
Gravatar

#1 MaxXDk 5 år siden

Piv piv.

Så må de jo bare skrive nogle flere GODE manuskripter der handler om kvinder og derefter lave filmene.
One mans evil can become the curse of all...
Gravatar

#2 Chris25 5 år siden

MaxXDk (1) skrev:
Piv piv.

Så må de jo bare skrive nogle flere GODE manuskripter der handler om kvinder og derefter lave filmene.


Mener ikke man kan tillade at kalde hendes udtalelse for "pivende"... derimod ser jeg hendes udtalelse som en nuanceret reflektion på et faktuelt problem i industrien, som ikke har været italesat i samme grad før. Den sidste kæmpestore filmproduktion med en kvide i hovedrollen var vel Elizabeth Taylors Cleopatra! Jeg har svært ved at tro på, at der ikke har været skrevet flere GODE manuskripter siden da! Jeg kan tage fej, men i skrivende stund kan jeg ikke erindre andre, men det er der jo selvfølgelig nok. Min pointe er bare, at et godt manuskript ikke altid er tilstrækkeligt.
Gravatar

#3 Naggzu 5 år siden

Jeg lufter lige en tanke, men kan det ikke også være fordi at størstedelen af dem som måske ser film, er mænd, og derfor målretter man måske rollen til en målgruppe som skulle kunne identifiser sig med hovedrollen?

Jeg ved godt at at der selvfølgelig er hunkønsvæsner som ser film, det er ikke det jeg siger, men det er måske ikke så mange af dem som fiser ud og køber merchandise efter filmen, men derimod os skovle af mænd. Jeg har da selv et par ting eller sager fra film, spil eller tegneserier stående herhjemme på kontoret, da konen ikke vil have en stor warcraft figur stående i stuen, så det er vel også filmselskaberne der tænker, hvor kan vi tjene flest gryn, 1 på billetsalget, og så længer nede af listen merchandise, der er sgu nok mere salg i Star war legetøj end en Jackie barbiedukke.

Måske er jeg helt ved siden af med det er mit bud.
Gravatar

#4 Chris25 5 år siden

Helt enig, du fik sat en masse gode dagligdags eksempler på min pointe .
Gravatar

#5 Lard Hanson 5 år siden

Man kan sguda ikke begrunde manglen på film med kvindelige hovedroller med, at kvinder ikke ser film og der ikke sælges merchandise. Selvfølgelig ser de ikke film, der kun appellerer til mænd, og man sælger heller ingen merch til film, der aldrig bliver lavet.
Gravatar

#6 nwinther 5 år siden

En gammel traver er, at manden er "det ekstreme køn".
Dvs. at det mestendels er mænd, som skiller sig ud, negativt som positivt.

Og film har en tendens til at skulle handle om noget ud over gennemsnittet. Derfor bliver det typisk også mænd, som bliver hovedfokus i dramaer af historisk karakter.

Uden at have set Jackie, vil jeg vove at påstå, at hun mest var interessant i kraft af hendes mand - og fordi hendes mand blev myrdet - og fordi hun giftede sig med en græsk skibsreder. Jovist, hun er en interessant personlighed og stilikon, men mest i kraft af mændene i sit liv.

Det ville måske være mere interessant med film om kvinder, som rent faktisk har gjort en forskel af egen kraft, såsom Imelda Marcos, Soong Mei-ling, Indira Gandhi eller Aung San Suu Kyi.

Det kunne også være interessant, om man lavede nuancerede fremstillinger af historiske mænd og kvinder (som jeg synes man slap afsted med ift. selveste Hitler i "Der Untergang", Dronning Elizabeth i "The Queen" og til dels med Thatcher i "The Iron Lady"), frem for ensidige fortællinger om hvor fantastisk X var, og hvor ond Y var.
"I, for one, welcome our new insect overlords" - Kent Brockman
Gravatar

#7 Geekalot 5 år siden

Kan man tage en film seriøs med en kvindelig Stallone rolle ? Jeg kan hvert fald ikke.
Men hvad skal Hollywood gøre ? være politisk korrekt? Eller skal de lave de vi vil se.
Jeg ved hvert fald godt hvad min mening er om det....
Gravatar

#8 nwinther 5 år siden

Geekalot (7) skrev:
Kan man tage en film seriøs med en kvindelig Stallone rolle ? Jeg kan hvert fald ikke.
Men hvad skal Hollywood gøre ? være politisk korrekt? Eller skal de lave de vi vil se.
Jeg ved hvert fald godt hvad min mening er om det....


Tja, Cop Land kunne vel sagtens have fungeret med en kvinde i Stallones rolle.

Mener du Rambo? For så har du for så vidt ret. Der er noget utroværdigt over, at Joanne Rambo kommer hjem fra irakkrigen, bliver vist ud af byen, hvorpå hun går til angreb på den samlede politistyrke.

Men jeg har på fornemmelsen, at manuskriptforfatterne i Hollywood skriver manuskripter om selv de mest pærifære, historiske kvinder, fordi der går et feministisk spøgelse gennem byen. Om 3 år vil vi formentlig se en masse film om emnet. Marie Curie som opfandt atombomben, Hackeren Ada Lovelace og Sally Ride: Alien-Exterminator.
"I, for one, welcome our new insect overlords" - Kent Brockman
Gravatar

#9 Geekalot 5 år siden

#8 tænkte Rambo og Rocky. Var ved at ville nævne Arnold Schwarzenegger film også. Men regnede med folk forstod hvad jeg mente :)
Det er lidt mere "tro værdig" nær fyre tæver 50 andre gutter. Det gør det ikke når en lille pige gør det hehe.
Men har da så absolut intet imod at vi kommer til at få historiske store kvinder på læredet. For de har da lige så vigtig en plads i historien som deres mænd har haft. Altså hvis det er det hun hentyder til.
Men igen hvis Hollywood vil tjene penge, så må de jo lave det folk vil se :) Så tror jeg altså hun har lidt tabt, hvis hun vil fortsætte som skuespiller
Gravatar

#10 nwinther 5 år siden

For de har da lige så vigtig en plads i historien som deres mænd har haft.

Det er jo så spørgsmålet. Hvor mange kvindeskikkelser, f.eks. statsledere, fra før 1975 kan du nævne, som er interessante for andet, end at de var kvinde på en mandsdomineret plads (hvad måske i sig selv retfærdiggør en vis interesse)?

Cleopatra
Katarina den Store
Elisabeth I
Victoria
Margrethe I (Interessant for danskerne/skandinaverne)

En tilsvarende liste af mænd, er alen-lang, og det gør sig gældende indenfor stort set alle områder. Så er det vel ikke mærkeligt, at mænd fylder mest.
"I, for one, welcome our new insect overlords" - Kent Brockman

Skriv ny kommentar: