I 2016 kom ligestilling mellem kvinder og mænd for alvor på dagsordenen i filmbranchen. I dag taler man mere naturligt om emnet. Og det er ikke mindst netop afdøde Carrie Fishers fortjeneste.

Se også: ”Star Wars”-stjernen Carrie Fisher er død

Det er filmnørd og vært for Troldspejlet, Jakob Stegelmann, der nu slår fast, at “Star Wars”-karakteren Princess Leia har haft en afgørende indflydelse for ligestillingskampen i Hollywood:

”Rollen, som hun spillede den i ‘Star Wars’, har betydet, at den type film også er noget for piger. At kvinder ikke kun er biroller og sekundære figurer, men centrale, handlekraftige personer. Det er et stærkt budskab,” siger Jakob Stegelmann til DR.

Han fortæller videre, at det særlige ved Leia tilbage i 1977 var, at hun kunne klare sig selv, sagde sin mening og brokkede sig gerne. Præcis som mænd.

I “Star Wars: Episode VIII” kan den handlekraftige Leia opleves én sidste gang, når den får premiere d. 14. december i 2017.

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (3)
Gravatar

#1 ThomasArnt 5 år siden

Og så vælger i det billede hvor hun er sexy slave og ik stærk leder... hehe
Gravatar

#2 Sir_cumalot 5 år siden

ergo hun er i den rolle, en kvinde skal være i. Stærk i køkkenet og som en simpel sexslave der drikker herrens urin ;)

godt nytår.
Gravatar

#3 Elisha 5 år siden

Måske sagde Carrie Fisher det bedst selv.
That chain only"enslaved"me until I could use the frabjous thing to KILL THAT DROOLING SWOLLEN SUPERTONGUED SLUG&whirl him off into infinity

og

Tell them that a giant slug captured me and forced me to wear that stupid outfit, and then I killed him because I didn't like it. And then I took it off. Backstage.

http://www.dorkly.com/post/81941/15-reasons-why-th...

Skriv ny kommentar: