Dave Filoni finder idéen om en R-rated ‘Star Wars’ interessant — med væsentlige forbehold.
Lucasfilms Chief Creative Officer forstår, at fans’ smag kan ændre sig, efterhånden som de bliver ældre, hvilket han selv har oplevet med sin voksende begejstring for Akira Kurosawa, som han blev ældre.

Dave Filoni giver de mest eftertænksomme svar om ‘Star Wars’, du kan høre fra nogen. Se bare hans tanker om det følelsesmæssige underliggende i den sidste lyssværdsduel med Darth Maul i ‘The Phantom Menace’. Det niveau af engagement i, hvad ‘Star Wars’ faktisk betyder, forklarer hvorfor han blev håndplukket af George Lucas til at lede Lucasfilms animationsafdeling i 2005, overvåge ‘The Clone Wars’-serien og i sidste ende blive virksomhedens Chief Creative Officer sidste år.

Han vil være den primære arkitekt til at forme, hvad ‘Star Wars’ kan blive i de kommende år. Og et af de spørgsmål, som nogle fans har haft, er, om der nogensinde kunne være en mere voksen version af sagaen, måske endda med mere vold eller sex, der kunne skubbe ‘Star Wars’ ind i R-rated territorium, og måske appellere til det publikum, der elskede ‘Game of Thrones’ og ‘House of the Dragon’.

På podcasten ‘Happy Sad Confused’ blev Filoni spurgt om muligheden for en R-rated ‘Star Wars’-film, og han gav et langt svar. “Selvfølgelig, jeg ved det ikke. Jeg synes, det er interessant,” sagde Filoni om sagaens R-rated potentiale.

“Bundlinjen er, at uanset hvad vi gør, skal det være virkelig godt lavet. Når du ser på noget, der er anderledes som ‘Andor’, er det så godt lavet, og Tony [Gilroy, showrunner for ‘Andor’] og hans team gør sådan et fantastisk stykke arbejde, at jeg tror, der er et publikum for det. Jeg tror også, at med det publikum vil jeg stadig ramme børns fantasi, så de kan vokse op og værdsætte disse ting.”

“[Star Wars] omfatter alle typer stilarter, og det kreative i den særlige historie er det vigtigste, og de bør gøre noget, der ligger inden for deres komfortzone. Ellers skal vi forestille os, at alle kommer ind og lader som om, de er George Lucas. Jeg har lært af George, men jeg er bestemt ikke den samme som George, når det kommer til at lave film. Han er en enestående generational talent. Men vi er bare forskellige, og det er okay. Men der er principper [der skal gennemsyre hele ‘Star Wars’] om valg og at være et godt menneske og være mere uselvisk og overvinde sine frygt, som er tidløse uanset hvilken stil, man taler om.”

Filoni erkendte, at folks smag ændrer sig, efterhånden som de bliver ældre. Han nævnte, at han selv ikke kunne se, at Akira Kurosawas ‘The Hidden Fortress’ var ligesom ‘Star Wars’, da han var 10, og så havde han en meget anderledes oplevelse af at se filmen senere.

Det er en interessant diskussion om, hvor langt man skal presse ‘Star Wars’ i forhold til indhold, fordi Filoni selv har oplevet modstand mod nogle af sine valg i ‘The Clone Wars’. Da det blev sendt på Cartoon Network fra 2008 til 2013, var der flere øjeblikke, som netværket klippede ud, såsom et øjeblik i sæson 3, hvor den mørke akolyt Asajj Ventress kysser en klontrooper, mens hun gennemstikker ham med sit lyssværd.

 Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: