I en æra, hvor blockbuster-film ofte skubber grænserne for spilletid, synes Planet of the Apes-franchisen ikke at være nogen undtagelse.

Den meget ventede næste film, ‘Kingdom of the Planet of the Apes’, ser ud til at være den længste i den lange saga, med en spilletid på imponerende 145 minutter ifølge en liste fra AMC.

Den moderne Planet of the Apes-trilogi, der begyndte med ‘Rise of the Planet of the Apes’ i 2011, pustede nyt liv i den klassiske science fiction-saga med et frisk perspektiv, der kombinerede banebrydende visuelle effekter med rørende fortælling. Rise introducerede publikum for Caesar (Andy Serkis), en exceptionelt intelligent abe, der fører sit slæng i et oprør mod menneskelig undertrykkelse. Filmen var en kompakt, actionfyldt oprindelseshistorie, der varede kun 105 minutter, og lagde grunden til en ny æra i franchisen.

Opfølgeren, ‘Dawn of the Planet of the Apes’ (2014), udvidede både fortællingen og universets omfang og udforskede den voksende konflikt mellem aber og mennesker efter apokalypsen. Med en spilletid på 130 minutter dykkede Dawn dybere ned i de moralske kompleksiteter på begge sider og fik kritikerne til at juble over dens karakterudvikling og tematiske rigdom.

‘War for the Planet of the Apes’ (2017) fortsatte med at bygge videre på sine forgængeres succes og afsluttede trilogien med en ‘Apocalypse Now’ inspieret historie om overlevelse, forræderi og jagten på fred. På 140 minutter var den derefter den længste film i serien, der balancerede intense actionsekvenser med følelsesmæssig dybde, mens Caesar’s fortælling nåede sin afslutning.

‘Kingdom of the Planet of the Apes’ har premiere d. 8 maj.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: