Den amerikanske filmcensur bliver ofte beskyldt for at være for skrap og alt for sexforskrækket, men omvendt mener nogle, at filmcensuren herhjemme er alt for slap og tillader for meget.

Senest er det lægen og børnebogsforfatter Vibeke Manniche, der mener, at den censur (11 år), som Medierådet har givet “Klovn: The Movie”, er helt hen i skoven.

”Det er en pornofilm. Filmen er al for stærk kost for børn. Aldersgrænsen på 11 år er dybt forkastelig,” siger Manniche til Ekstra Bladet.

Se også: 50.000 Filmz-brugere har set Casper Christensens penis.

Hun mener ikke, at børn på 11 år kan skelne mellem virkelighed og fiktion. ”Filmen er så satirisk, at den bliver endnu sværere at gennemskue for et barn. Det kan være med til at ændre børns opfattelse af deres seksualitet, og hvad der er ‘almindeligt’,” siger Manniche.

Udover en lang række nøgenscener viser “Klovn: The Movie” bl.a. scener, der

viser Casper Christensen, der har sex med en anden mand, Frank Hvam, der stikker en finger op i røven på en kvinde, og der bliver også gjort grin med en 12-årig drengs tissemand.

Produceren Louise Vesth fra Zentropa erkender da også, at filmen ikke just er nogen børnefilm, og at hun – hvis hun selv havde et 11-årigt barn – ville overveje, om barnet skulle se filmen.

Se også: Publikum kan ikke få nok af “Klovn: The Movie”.Vis kommentarer (47)
Gravatar

#21 Antlion 12 år siden

Al censur er absurd! De burde informere forældrene om filmens indhold, således de selv kunne vurdere om deres barn kan tåle at se filmen. Børn er trods alt forskellige...
Gravatar

#22 Moog 12 år siden

#21 Enig

Så længe rating bare er vejledning, er det faktisk super godt at der ligesom er lidt vejledning til filmene.

Men hvis det bliver forbud så er det ren ansvars fralæggelse fra forældrene.

Som jeg skrev tidligere, kan det ikke passe at det skal være hende den 15 årige pige der står ved indgangen der skal sige nej til personer, endda op til jævnaldrene. Man må forvente at hvis et barn kan gå rundt alene, har han/hun også fået en ordentlig opdragelse og godt kender de begrænsninger forældrene nu har sat.

Riqon (15) skrev:
Hvor ved du det fra?
Men at du antager det modsatte har du præcist lige så lidt belæg for.
Gravatar

#23 Dragon_Claw 12 år siden

BREAKING NEWS: Vibeke Manniche promovere sig selv på andre folks bekostning... Endnu engang.

Det kan være med til at ændre børns opfattelse af deres seksualitet, og hvad der er almindeligt

Ja tak, filmen her alene skal nok traumatiserer en hele generation af yngre mennesker, fordi de er vidne til Frank Hvam´s klodsede finger.

Men så er det jo godt at frøken kvaksalver i hendes bøger, kan fortælle os hvad den korrekte seksualitet er i disse moderne tider...
Tony Montana: All I got in this world is my word and my balls. And I don't break 'em for nobody!
Gravatar

#24 madmartin 12 år siden

Så kan man jo i øvrigt, som forældre eller andet, klikke ind på Medierådets hjemmeside, klikke ind i deres database og læse om hvorfor film får den vurdering de får, i dette tilfælde 11 år.
http://www.medieraadet.dk/Soeg/afgorelse?vurdnr=20...
Gravatar

#25 simonselvfed 12 år siden

#4 said it all...
"One gay beer for me gay friend and one normal beer fer me, because I'm normal." - In Bruges
Gravatar

#26 Riqon 12 år siden

#21 - Enig.

Moog (22) skrev:
Men at du antager det modsatte har du præcist lige så lidt belæg for.


Jeg tager hellere en læge og børnebogsforfatters ord på, hvad 11-årige drenge forstår, end en fyr på Internettet, der har spurgt et par 11-årige drenge.
The only way to beat a troll is to not play their game.
Gravatar

#27 StarWarsFanTHX11384Eb 12 år siden

Den burde få en 15-års grænse ligesom serien.
Gravatar

#28 Monkeyking 12 år siden

@ #4 Moog
Den skulle ikke have nogen aldersgrænse overhovedet... Det er ikke en eller anden komités opgave at opdrage børn.

Hørt ingen alders BEGRÆNSNING, men en vejledning ville nu være på sin plads og i det her tilfælde nok en 4 år højere.

Hvis forældre mener at deres 11 årige barn godt kan tåle at se filmen er det fint med mig.


Mjaeh, men hvad så med alle de idioter der er skide ligeglade med hvad deres poder udsættes for. Poder der bagefter udbreder ting og sager normale mennesker ikke vil ha' deres børn i nærheden af... især i an alder af 11 år.

Den anden mulighed er at forældre ikke ved hvad deres 11 årige barn laver...
øh ja dem er der desvære også. netop derfor er alders mærkning vigtig, så når/hvis de hører om at deres unge ville/var ind(e) og se Klovn hurtigt kan sætte sig ind i hvad type film det er uden at skulle se trailers, læse anmeldelser etc. (ikke at det ville skade at sætte sige mere ind i det (læs: intressere sig lidt for hvad dit barn laver netop som du skrev) ;)

Synes vi går mod en tendens hvor forældre lægger mere og mere ansvar fra sig, de klager når barnet bliver sat uden for døren eller smidt hjem fra skolen hvis han/hun har opført sig uopdragen...
Ja, den tendens er desværre den retning samfundet er på vej i, men hvad har det med alders mærkning at gøre. Bortset fra at andre har vurderet den film der bliver sendt ud på markedet, men det minder jo lidt om når der stå HOT på salsasovsen eller at Lakrids er voksen slik og ikke er sundt for børn i vokse alderen, der har siddet nogle mennesker som forhåbentlig har forstand på det de udtaler sig om. I nogle tilfælde glipper det selvfølgelig, de er jo også kun mennesker.

Eller en komité skal tage en forældre beslutning omkring film, så forældrene ikke selv skal...
Ikke tage beslutningen om børn skal se en film eller ej, men om børn burde...

Vi går mod amerikanske tilstande hvor man ikke kan sige visse ord fra 6 om morgenen til sent aften uden der skal være bip lyde, så de små pusselanker ikke får traumer.
Ja og derfor skal aldersmærkningen kun være vejledende og ikke et forbud.

Kort sagt: forældre skulle tage noget mere ansvar og rent faktisk involvere sig i børns opdragelse i stedet for at lægge det hele over på pædagoger, lærer og billetkonduktører ;)

Edit: Synes derimod at det er fint, at der kommer anbefalinger til film, det giver forældre muligheden for at vurdere film. At lave forbud derimod, lægger ansvaret over på den 15 årige pige der river billetstumpen af i biografen.


HØRT! Helt enig!
"You don't need to put your P in a V right now." "No, I need to B my L on someone's T's."
Gravatar

#29 filmz-loke76 12 år siden

Riqon (26) skrev:


Jeg tager hellere en læge og børnebogsforfatters ord på, hvad 11-årige drenge forstår, end en fyr på Internettet, der har spurgt et par 11-årige drenge.


Ja for læger, og især børnebogsforfattere har 10000000 mere indsigt i hvad 11 årige forstår end praktisk erfaring kan gøre godt for.
That´s what I like about them highschool girls man. I get older, they stay the same age.
Gravatar

#30 Riqon 12 år siden

#29 -

Min personlige holdning er, at hun har flere kompetencer og også mere faglig indsigt at bakke sin påstand op med, end du havde. Jeg kan leve med, at du synes, det er latterligt, men det er ikke ment som en fornærmelse på nogen måde.
The only way to beat a troll is to not play their game.

Skriv ny kommentar: