I 1970’erne var den franske sci-fi-tegneserie “Linda og Valentin” blandt de mest populære og solgte albumserier i Danmark. Nu vil Luc Besson (“Det femte element”) filmatisere den, skriver Berlingske.

Se også: Anmeldelsen af “Lucy”

Filmatiseringen får titlen “Valerian”, der bygger på albummet “De tusind planeters imperium”, der var det første album, som udkom på dansk tilbage i 1974.

Tegneserierne omhandler to rumagenters eventyr på bizarre planeter langt væk fra Jorden. Det bliver Dane DeHaan (“Chronicle”) og Cara Delevingne (“Paper Towns”), som skal spille i titelrollerne, imens Clive Owen (“Children of Men”) også har en rolle at spille.

“Valerian” får premiere i 2017.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.



Vis kommentarer (19)
Gravatar

#11 gangstalicious 8 år siden

#10 -

Der er da ellers jævnligt tegneseriefilmatiseringer derude, som ikke er baseret på superhelte.

Men in Black, Cowboys & Aliens, RED, 30 Days of Night, Scott Pilgrim, Jonah Hex (en DC-figur, men stadig), Surrogates, Wanted, 300, V for Vendetta, A History of Violence, Snowpiercer, Sin City, Constantine, The League of Extraordinary Gentlemen, The Extraordinary Adventures of Adèle Blanc-Sec (som du selv nævner), From Hell, Oldboy og en af mine favoritfilm overhovedet: La vie d'Adèle, som er et fremragende eksempel på en vellykket filmatisering af en fransk tegneserie.

Og det er bare nogle af de større film, der er lavet indenfor de sidste 15 år. Så er der alle dem, man ikke nødvendigvis har hørt om, fordi de er baseret på tegneserier, man ikke nødvendigvis kender. Jeg var fx ikke klar over, at der faktisk er en italiensk filmatisering af Manaras Kli-k-toris indtil for en måneds tid siden, men jeg er dog ikke overrasket over, at den findes.
Gravatar

#12 Geekalot 8 år siden

Gad godt en Jonah hex på den gode måde :)
Gravatar

#13 X&O 8 år siden

gangstalicious (11) skrev:
#10 -

Der er da ellers jævnligt tegneseriefilmatiseringer derude, som ikke er baseret på superhelte.

Men in Black, Cowboys & Aliens, RED, 30 Days of Night, Scott Pilgrim, Jonah Hex (en DC-figur, men stadig), Surrogates, Wanted, 300, V for Vendetta, A History of Violence, Snowpiercer, Sin City, Constantine, The League of Extraordinary Gentlemen, The Extraordinary Adventures of Adèle Blanc-Sec (som du selv nævner), From Hell, Oldboy og en af mine favoritfilm overhovedet: La vie d'Adèle, som er et fremragende eksempel på en vellykket filmatisering af en fransk tegneserie.


For ikke at glemme Persepolis, Ghost World, American Splendor, Oblivion, Kingsman: The Secret Service og The Crow.
Gravatar

#14 MystiskeMox 8 år siden

#11
Ja, du har ret i at der trods alt er mange amerikanske ikke-superhelte film baseret på tegneserier. Det er dog kun meget få jeg synes er fremragende (5/6) hvis overhovedet nogle. Der er flere jeg synes er gode (4/6) og mange derunder.
Men der er ikke mange vellykkede filmatiseringer af europæiske tegneserier og slet ikke de helt store belgiske/franske som er de tegneserier som har solgt bedst i Danmark og Europa gennem tiderne. Og i Frankrig/Belgien sælger de største nye udgivelser stadig over en halv million eksemplarer.

Jeg er glad for du synes godt om Adele filmatiseringen. Jeg ved at der er mange som ikke synes den er vellykket i tegneseriekredse, jeg er bestemt en af dem. Den var dog heller ikke direkte dårlig.
Gravatar

#15 gangstalicious 8 år siden

#14 -

Blandt dem jeg nævner, synes jeg at RED, 30 Days of Night, Scott Pilgrim, Surrogates, Wanted, 300, V for Vendetta, A History of Violence, Snowpiercer, Sin City, The Extraordinary Adventures of Adèle Blanc-Sec, From Hell, Oldboy og La vie d'Adèle er gode film. Dertil kommer Ghost World, Kingsmen (både Ghost World og Kingsmen er bedre end tegneserien) og The Crow, X&O nævner, der også er gode film - Persepolis og American Splendor har jeg ikke set.

Det er ikke alle tegneserierne jeg er nået til endnu, så det kan være, at jeg skifter mening undervejs, men ofte viser det sig at være en god ting at se en filmatisering, uden at kende originalmaterialet.

Men der er jo også masser af ikke-amerikanske filmatiseringer, det er bare ikke film der nødvendigvis skaber ligeså meget opmærksomhed omkring sig som en Oldboy eller La vie d'Adèle. Og jeg mener selvfølgelig den koreanske udgave af Oldboy, ikke det amerikanske remake.
Gravatar

#16 MystiskeMox 8 år siden

#15
Jeg er dedikeret tegneseriesamler og læser, men holder mig især til de klassiske europæiske og amerikanske og er ikke så meget til amerikanske superhelte, manga eller de nyere graphic novels selv om der kan være godt i alle genrer.

Jeg kender ikke alle du nævner, men jeg er ikke helt så glad for filmatiseringerne som du, men der er dog gode og mellem film i dem du nævner. De fleste er så heller ikke de jeg læser og det hænger måske sammen selv om en film godt kan være god selv om tegneserien ikke er og omvendt.

De filmatiseringer jeg især efterspørger og meget gerne vil se en fremragende filmatisering af er nogle af de helt store europæiske tegneserier for det åbner måske for de andre: Linda og Valentin er bestem en af de helt store, andre af de helt store er nedenstående hvor der har været forsøg, men de har ikke været særlig vellykkede:

Tintin, Asterix, Lucky Luke, Blake & Mortimer, Splint & Co., Vakse Viggo, Blueberry, Modesty Blaise, Bernard Prince, Yoko Tsuno, Corto Maltese, Dan Dare m.fl.
Gravatar

#17 gangstalicious 8 år siden

#16 -

Nå jo, man ønsker jo altid en god filmatisering af hvad man kender i forvejen. Det største problem er nok, at europæiske tegnserier, bortset fra nogle af de helt store, ikke er så vanvittigt kendt udenfor Europa. Det giver nogle begrænsninger mht. budgettet hvis man ikke er sikker på, at filmen kan sælges andre steder. Så er der problemet med sproget - skal en fransk tegneserie være på fransk, så har man automatisk udelukket sig fra det amerikanske marked og bliver den engelsksproget i stedet, kan man risikere at fremmedgøre det franske publikum.

Linda & Valentin kan man nok godt slippe afsted med at gøre engelsk, fordi det er så hardcore sci-fi, ganske sikkert også Lucky Luke, men der er nok også ret mange, hvor det kunne blive et problem.

La vie d'Adèle er et herligt eksempel på en tegneseriefilmatisering, som "bare" handler om et forholdsvis dagligdags liv mellem to kvinder. Så bliver budgettet ikke så voldsomt og selvom den aldrig havde levet et liv udenfor Frankrig, ville den alligevel have været en succes og succes er jo hvad der giver penge til den næste tegneseriefilmatisering.

Jeg har selv mine tvivl, når det kommer til Linda & Valentin. Selvom jeg godt kan lide Les aventures extraordinaires d'Adèle Blanc-Sec, så kan man klart mærke, at den lider under et budget, der ikke helt kan følge med Bessons vision og det samme kan sagtens ske her.
Gravatar

#18 MystiskeMox 8 år siden

#17
Enig i det meste.
Dog ikke Adele, her er hvad jeg i sin tid skrev efter jeg havde set Adele.
Det skal siges at jeg ikke er så bekendt med tegneserien da jeg aldrig rigtig er faldet for Tardis tegnestil, så den blev bedømt udelukkende fra hvordan jeg opfattede filmen.


ADÉLE BLANC-SEC (3/6 stjerner)
Jeg er kun lidt bekendt med tegneserien, men hvad der måske fungerer i tegneserien fungerer ikke så godt i filmen. Luc Besson prøver konstant at bringe letbenet humor ind i et ellers interessant udgangsplot. Det fungerer desværre ikke så godt og tager selve spændingen fra filmen og man står tilbage med en lidt fjollet film, der ikke ved hvilke ben den skal stå på. Kombinationen af humor/action/spænding fungerer fint i Indiana Jones, Mumien og National Treasure og serveres langt mere raffineret end her, således at spændingen er bevaret samtidig med at man får nogle gode grin. I Adéle kommer det aldrig rigtig til at fungere.
Gravatar

#19 dslacker 8 år siden

Blake & Mortimer, Blueberry, Modesty Blaise, Bernard Prince, Yoko Tsuno ville måske kunne fungere som TV-serier/Mini-serier.
(Jeg kan faktisk godt li' Blueberry filmen, der fungerer som surrealistisk eksperimental film - specielt hvis man er påvirket ;-) - Den har dog ikke særligt meget med Blueberry at gøre, selvom serien så absolut også har sine mere syrede afsnit... )

Tintin, Asterix, Lucky Luke er alle forsøgt med begrænset succes selvom visse dele af Asterix og Tintin faktisk fungerer ok

Splint & Co., Vakse Viggo, Corto Maltese vil jeg anse for noget nær umulige at filme. Splint er Sci-Fi/Fantasy med slapstick elementer og krimi-historier - det er simpelthen for meget genre-forvirring på en gang og vil komme til at minde om en sær blanding af Ace Ventura og Galaxy Quest. Viggo er sort satirisk slapstick om livet på et forlag - ikke en gang en sit-com vil få det til at fungere. Corto Maltese er en meget laaaang kunstnerisk roman, hvor der sker meget lidt.
Have You Got The Will To Be Weird - IMDB Profil:
http://www.imdb.com/mymovies/list?l=18871440

Skriv ny kommentar: