Det er blevet normen, at mange succesfulde film får 2’ere – og hvis 2’eren klarer sig godt, er der en god sandsynlighed for, at det bliver til en hel franchise – som filmselskaberne ofte presser, indtil citronen er tør som sandkage, og publikum bliver trætte af at se de samme figurer i stadig mindre opfindsomme film.

I år bliver citronen dog for alvor presset, idet 2011 sætter rekord med ikke mindre end 27 sequels. Det er det højeste antal, der er målt i filmhistorien. Den tidligere rekord var i 2003, hvor 24 efterfølgere ramte biograferne.

I år vil man bl.a. kunne opleves sequels som “Transformers: Dark of the Moon”, “Scream 4”, “Pirates of the Caribbean: I ukendt farvand”, “Fast Five” og “Final Destination 5” – for blot at nævne et lille udpluk.

Læs også Filmz-artiklen: De største sequels i 2011.

Det er dog næppe overraskende, at filmselskaberne vælger at satse på allerede etablerede succeser frem for originale værker. I løbet af de sidste 10 år var otte ud af de 10 mest indbringende film således sequels. I 2010 talte de fem mest omsættende film tre franchise-titler: “Toy Story 3”, “Harry Potter og dødsregalierne: Del I” og “Shrek Den Lykkelige” (de to originale værker var “Alice i Eventyrland” og “Inception”).

Hvad foretrækker du? Originale film eller sequels til etablerede succeser? Klik på ‘Kommentarer’ herunder for at diskutere i forummet.Vis kommentarer (156)
Gravatar

#1 Thomas Nielsen 13 år siden

Skal man ikke slå den gamle rekord for at sætte rekord i noget?
Gravatar

#2 X&O 13 år siden

Det er vel okay, egentlig. Folk er jo sådan set selv med til at skabe flere fortsættelser. Og en lille portion af dem er jo faktisk også ret gode. Der er jo tydeligvis folk der går ind og ser dem, så der må jo være et marked for dem.
Gravatar

#3 chandler75 13 år siden

Rettet.
"Some people have bad taste and others have taste more like mine." - Roger Ebert
Gravatar

#4 Michael2t 13 år siden

I år bliver citronen dog for alvor presset, idet 2011 sætter rekord med ikke mindre end 24 sequels. Det er det højeste antal, der er målt i filmhistorien. Den tidligere rekord var i 2003, hvor 24 efterfølgere ramte biograferne.


Den stigning er ikke så voldsom, som jeg havde forestillet mig.

Jeg foretrækker selvfølgelig originale værker. Inderst inde kan jeg godt håbe en smule på en "Batman 3", men jeg er trods alt altid overvejende skeptisk, fordi en efterfølger aldrig er en garanti for succes, tværtimod. Der findes desværre også eksempler på originale film, jeg så senere har tabt interessen for, fordi "originaliteten" blev smørret ud på mange skiver brød. Den enkelte første film fik ikke lov til at beholde sin status.
Gravatar

#5 Leo DiCaprio 13 år siden

¨Lad os så håbe at der bliver noget ved dem!
Gravatar

#6 Kviesgaard 13 år siden

Var det ikke de gamle romere, som sagde: Giv folket, hvad folket vil have.

Den Jyske Marvel-fan. Oh Yeah
Gravatar

#7 Bruce 13 år siden

Der er nok næsten én film, man næsten vil have lyst til at se.

"Cinephiles aren't going to be crazy about 2011," Bock says. "But as long as people turn out, you'll get more sequels."


Bare rolig. Der er masser af gode film i 2011, også selvom I forsøger at lookout'e os fra biograferne. We have our ways.
Alle har et fradrag, Helle hun har to ... Helle ... havets tournedos
Gravatar

#8 Frederik 13 år siden

Præcis. Tomas Alfredson's adaptation af en Le Carre roman med Gary Oldman? Yes please. Og så Von Trier mm. Der er massere at se frem til :)

Gravatar

#9 Slettet Bruger [2009621543] 13 år siden

Og så er der jo ikke mindst Spielberg som kommer med 2 film (forhåbentlig). Det er ikke altid godt det han laver, men han er dog en af de mest populære instruktører i Hollywood. Så mon ikke han kan kæmpe lidt med, i hvert fald ud fra et økonomisk synspunkt.
Wisdom's a gift, but you'd trade it for youth.
Gravatar

#10 JTToft 13 år siden

Og "Alice in Wonderland" (2010) er jo faktisk heller ikke original...

Skriv ny kommentar: