Hvis man kigger på listen over skuespillere til de kommende Marvel-superheltefilmatiseringer, vil det ikke mindst være tydeligt, at ingen af Hollywoods største, såkaldte A-listeskuespillere optræder.

Selvom Chris Evans, der skal spille Captain America i den kommende film, og i en vis grad Chris Hemsworth, som er den nye Thor, ikke får sulteløn, er de langt fra i samme liga som f.eks. Tom Cruise og Will Smith.

En af grundene til, at Marvel satser på disse billigere skuespillere, hedder Ike Perlmutter. Han er en israelsk investor, som blev den næststørste aktionær i Disney, da Disney sidste år opkøbte hans Marvel Entertainment.

Ifølge kilder tæt på branchen er det Perlmutters modus operandi at gå op imod Hollywoods stjernesystem. Da Tom Cruise således ville have 20 mio. dollars for at spille hovedrollen i “Iron Man”, valgte man i stedet Robert Downey Jr., som på det tidspunkt i længere tid havde været ude af A-listen.

Da succesen ligeledes var vokset Terrence Howard over ørerne efter hans optræden i samme film, fik man i stedet fat på Don Cheadle.

Samtidig har Perlmutter den holdning, at de store stjerner er unødvendige, og at franchisen i sig selv kan sælge filmene.

Se også: Første kig på tegneseriehelten “Thor”.Vis kommentarer (25)
Gravatar

#1 Blacksanta 13 år siden

Lyder ganske fornuftigt!
Gravatar

#2 spand-online 13 år siden

Super!
Så længe det ikke går ud over kvaliteten af filmen kan jeg ikke se noget problem i det.
Måske bruge 1-4 dollars på at gøre filmene værd at betale for i stedet?
Gravatar

#3 David Munch 13 år siden

Helt fint. Ofte er newcomers jo gode i rollerne i 'store' film, og kan bruge det som springkraft. Personligt har jeg set nok film med Tom Cruise i.
Gravatar

#4 DJAS 13 år siden

Kan godt lide princippet, men ikke arrogancen om at franchisen sælger sig selv...
Gravatar

#5 Jørgensen83 13 år siden

Samtidig har Perlmutter den holdning, at de store stjerner er unødvendige, og at franchisen i sig selv kan sælge filmene.

Jeg er fuldstændig enig!
Så længe de ikke går ned til D-list skuespillere, er jeg helt okay med det.

Ike Perlmutter virker til, at være en smart businessman
Gravatar

#6 Jørgensen83 13 år siden

DJAS (4) skrev:
Kan godt lide princippet, men ikke arrogancen om at franchisen sælger sig selv...


Jeg synes ikke det er arrogance, men derimod Common sense!!
Gravatar

#7 filmz-Bruce 13 år siden

Starship Troopers klarede sig med en flok daværende soap skuespillere. Det gik fint! Band of Brothers klarede sig uden store stjerner. Hvis historien er i top, eksekveringen ligeså og instruktøren kan instruere, så er det hamrende ligegyldigt med dyre stjerner. Derved ikke sagt, at alle kan spille som Daniel Day Lewis og udstråling som Cary Grant hænger på træerne. Men i superhelte branchen, så smid da en dragt og en maske på dem.
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#8 moviefan20 13 år siden

Så længe det er skuespillere der kan bære rollerne, så er der absolut ingen grund til at betale de latterlige summer. Måske kunne denne fornuftige strategi også tvinge A-liste løningerne ned.. 20mio er jo komplet åndsvagt at betale uanset stjernen. Ingen er det værd og der findes jo masser af andre gode skuespillere. Brug hellere de penge på et godt casting hold og en ordentlig manuskriptforfatter.
Gravatar

#9 BN 13 år siden

Bruce (7) skrev:
Hvis historien er i top, eksekveringen ligeså og instruktøren kan instruere, så er det hamrende ligegyldigt med dyre stjerner.


Nemlig, og det værste man kan risikere, er at de ukendte skuespillere går hen og bliver NYE stjerner. ... Men det er ikke noget problem, for så finder man bare nogle ukendte skuespillere, og hvis disse så også går hen og bliver stjerner, så finder man bare nogle ukendte skuespillere. Og skulle det ske, at disse også går hen og bliver stjerner, så ........
http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/
Gravatar

#10 jakobdam 13 år siden


Da Tom Cruise således ville have 20 mio. dollars for at spille hovedrollen i "Iron Man", valgte man i stedet Robert Downey Jr.


- og det er vi allesammen meget, MEGET glade for! Tak til Tom for at forlange den høje pris :)

Han er nu cool nok i film som MI-serien, men som Tony Stark? Nej tak... ikke hårdkogt nok en player. Player, joda - men ikke hårdkogt. Mere sådan forurettet... han ville vel egentlig passe fint i rollen som Cyclops fra X-Men...

For mig at se er det kun en fordel at sparre på kendte skuespillere, for til gengæld at få gennemarbejdet et bedre og mere gedigent produkt.

Skriv ny kommentar: