Det er ikke kun Seth Rogen, der er kritisk over for Clint Eastwoods Oscar-nominerede “American Sniper”. Rogen sammenlignede filmen med nazi-propaganda. Dokumentaristen Michael Moore er heller ikke begejstret for krigsfilmen med Bradley Cooper som virkelighedens Chris Kyle.

Se også: ”American Sniper” er Eastwoods største åbning til dato

Moore, manden bag film som “Bowling for Columbine” og “Fahrenheit 9/11”, skrev følgende på twitter efter at have set filmen:

”Min onkel blev dræbt af en snigskytte under Anden Verdenskrig. Vi lærte, at snigskytter var kujoner. De vil skyde dig i ryggen. Snigskytter er ikke helte.”

Den kommentar fik en voldsom reaktion på Fox News-programmet “America’s Newsroom”, hvor den faste kommentator Kevin Jackson sagde således:

”Når en film er vanvittig succesfuld, ved du så, hvad det fortæller? Det fortæller, at Amerika elsker den amerikanske ånd, Amerika elsker helte, Amerika elsker mænd som Chris Kyle, fordi det forstår, hvad de går igennem.”

“American Sniper” er en af i alt otte film, som kan løbe med hovedprisen ved næste måneds Oscar-show. Eastwoods krigsdrama får premiere herhjemme d. 22. januar.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (13)
Gravatar

#1 Jach 9 år siden

Det fortæller, at Amerika elsker den amerikanske ånd, Amerika elsker helte, Amerika elsker mænd som Chris Kyle, fordi det forstår, hvad de går igennem.

Nej det gør ikke. Betyder at filmen er godt instrueret og muligvis har nogle fede scener. At det handler om en rigtig person betyder ikke noget for hvad folk synes som sådan.
Mener dog også Moore har ret, de sidder langt væk og holder sig gemt for fjenden. Det er en god strategi at bruge dem, men de har jo lignende status i dag som Ninjas havde, de nødvendige i krig, men er sådan set æreløse.
"Game over man, game over"
"Stop screwing around"
-Hudson from ALIENS
Gravatar

#2 cnr 9 år siden

Bullshit! Har du nogensinde været nede i lortet? En finskytte er ude i det, han er en højt uddannet specialist, der arbejder alene sammen med hans spotter uden det store backup i en kaotisk krigszone med høj risiko for sit eget liv.

Din beskrivelse passer fint på en dronestyrer, men finskytten er ligeså meget kampsoldat som spejderen og LMG-skytten
Gravatar

#3 Lawman 9 år siden

#2 har du været ude i det? Din beskrivelse af en snigskyttes virke er som hevet ud af enhver snigskyttefilm...
Gravatar

#4 LeroyJenkins 9 år siden

Det er krig ffs, hvis man ser fjenden, så skyder man ham uanset hvilken vej han peger - det gør alle soldater uanset funktion. Snigskytter er et instrument ud af mange, ikke bedre eller mere ærefuldt, bare anderledes.

Michael Moore indrømmer at hans onkel blev skudt af en snigskytte, det gør ham nogenlunde lige så habil som en bankrøvers mor er som karaktervidne i retssag.

STRAM OP.

Derudover tror jeg bare MM er lidt bitter over dengang CE at han ikke skulle troppe op på hans dørtrin.
Gravatar

#5 Ceepa 9 år siden

#3 tænkte præcist det samme
Gravatar

#6 DocDoom 9 år siden

Hvad så med bombefly mmm.? Skulle al krig udkæmpes med sværd? Eller er det også for kujonagtigt? Modstanderen kan jo have et ringere sværd.

Michael Moore har aldrig været kendt for sin sprudlende intelligens. Han er meget sjov og charmerende på den lidt naive måde i Bowling for Colombine, men klog, det er han sgu ikke.
Gravatar

#7 Stetso-G 9 år siden

Michael Moore skrev faktisk på Twitter, at han synes filmen var god/godt lavet.
At han ikke synes, snigskytter er de sejeste helte at dyrke, er vel han egen sag.
Dengang jeg spillede computerspil, synes jeg også snigskytter var mega nederen. ;-)

Gravatar

#8 Stetso-G 9 år siden

Og lige for at få lidt mere farve på en meget sort/hvid dækning af historien:
https://www.facebook.com/mmflint/posts/10152557712...

Og så er det virkelig øv, at kilden til denne filmz-nyhed er "Filmz". Tænk sig at være så doven i sine artikler, man ikke engang gider at finde bare lidt baggrundsstof på en ellers tyndbenet nyhed.
Gravatar

#9 cnr 9 år siden

#3 #5

3 udsendelser som kampsoldat - Jugoslavien/Irak Er ikke finskytte, men i det øjeblik du forlader camp, så er du på, uanset din funktion. Vi lever ikke længere i 1700-tallet, hvor man stod over for hinanden på en mark. Selvfølelig vil man placere en finskytte, hvor man formoder at han kan arbejde uforstyrret men det betyder ikke, at han er i sikkerhed
Gravatar

#10 Geekalot 9 år siden

9# når man har set 2-3 krigsfilm er man alle eksperter i krig, burde du jo vide :)

Skriv ny kommentar: