Det blev i den grad ‘den svære to’er’ for instruktøren Neill Blomkamp, da han fulgte op på debutten ”District 9″ med ”Elysium”.

Se også: Neill Blomkamps “Alien” foregår efter James Camerons “Aliens”

Filmen indtjente langt under forventet, og kritikerne var ikke særlig begejstrede. Nu indrømmer Blomkamp, at tingene heller ikke gik helt, som han kunne have ønsket sig.

”Jeg føler, at jeg fuckede den op. Jeg føler at historien, i bund og grund, ikke er den rette at fortælle. Jeg elsker hele ideen med en ring fyldt med rige mennesker, der svæver over en fattigdomsramt Jordklode. Jeg elsker den idé, så meget, at jeg næsten har lyst til at gå tilbage og lave filmen ordentligt. I sidste ende, må jeg nok bare indse, at jeg ikke lavede en god nok film,” siger han til hjemmesiden Uproxx.

Og for Neill Blomkamp er det netop vigtigt at kunne kigge indad, når man laver film.

”De kunstnere, jeg respekterer mest, er dem, der kan betragte deres værker på afstand og kritisere det, de har lavet. Og det er noget, jeg altid selv har været god til. Jeg svæver ikke op på en lyserød sky, så snart jeg har færdiggjort en film og bilder mig selv ind, at det jeg har lavet automatisk er fantastisk,” siger han.

Om Neill Blomkamp klarer sig bedre med sin næste film, kan man se, når hans science fiction-film ”Chappie” får premiere herhjemme i næste uge.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (9)
Gravatar

#1 omega2oo5 9 år siden

Personligt synes jeg ikke at Elysium var en dårlig film, det var bare en lidt generisk sci-fi film. Konceptet var jo fedt nok, men handlingen var på mange måder set før, det ændre dog ikke på at jeg stadig er ret underholdt når jeg ser den.

Ser om ikke andet meget frem til Chappie, håber ikke mine forventninger kommer i vejen for en god filmoplevelse ;)
Gravatar

#2 Geekalot 9 år siden

Tror Chappie blir noget lig den her Autómata med Antonio Banderas. Dog nok brugt nogle flere penge i Chappie.
Gravatar

#3 Driver 9 år siden

Han fylder godt nok meget i jeres nyhedsfeed for tiden, ham Blomkamp. Jeg synes nu, at Elysium var helt fin, hvorimod District 9 er overvurderet.
“Of course, it’s a friendly call. Listen, if it wasn’t friendly, you probably wouldn’t have even got it.”
Gravatar

#4 Den fede 9 år siden

Artiklen her giver også et forkert indtryk, fordi den bygger på fejlcitater. Filmz-redaktionen begår nogle gevaldige fejl. Allerede i overskriften:

Overskriften siger, "Jeg fuckede Elysium op", ligesom citatet indledes med "Jeg føler, at jeg fuckede den op".

Det siger han på intet tidspunkt. Han siger "The thing that bothers me is if I feel like I fucked it up.". Nøgleordet her er "if".

Så er det sandt, han senere bliver stillet spørgsmålet, 'do you feel you fucked up Elysium?' og svarer "A little bit", men I har belejligt kædet de to citater sammen. Og tilføjede man "en lille smule" (som I burde) til jeres overskrift, er det således et helt andet signal, den sender. Skidt journalistik.

Den værste fejl er dog, at I citerer ham for at sige "I sidste ende, må jeg nok bare indse, at jeg ikke lavede en særlig god film". Det siger han IKKE. Han siger, og jeg citerer igen, "I just didn’t make a good enough film is ultimately what it is".

...der er verden til forskel på at sige "Jeg lavede ikke en særlig god film" og "Jeg lavede ikke en god nok film". Grundlæggende siger Blomkamp jo bare, han ikke levede op til sine egne forventninger. Han forsvarer endda elementer af filmen, og snakker egentlig kun om at manuskriptet skulle have været forbedret på nogle områder.

Gravatar

#5 Pretty Ugly 9 år siden

Helt enig med 'Den fede' og hans kommentar: #4.

Det er pinligt og uværdigt for en ellers rigtig fin film hjemmeside, at fejlcitere Neill Blomkamp så voldsomt som i her gør. Det er Ekstra Blads niveau.

Som det mindste bør i rette artiklen hurtigst muligt.
“I read somewhere their periods attract bears. Bears can smell the menstruation.” — Brick Tamland
Gravatar

#6 Morten Vejlgaard Just 9 år siden

#4+5 Tak for kritikken. Vi justerer i citatet, men holder fast i, at Blomkamp ikke er tilfreds med den film, som Elysium blev.
Gravatar

#7 Den fede 9 år siden

Morten Vejlgaard Just (6) skrev:
Vi justerer i citatet, men holder fast i, at Blomkamp ikke er tilfreds med den film, som Elysium blev.


At han ikke var tilfreds, er der jo ingen der har betvivlet, så der er ikke noget at holde fast i. Godt I har rettet det andet citat, jeg nævner, men der er stadig fejl i det første. Når I nu insisterer på at kæde de to citater sammen, skal der som minimum stå "Jeg føler, at jeg fuckede den en lille smule op". Det kan I da ikke bare skrive ud af teksten? Men okay, hvis den skal passe til jeres misvisende overskrift, så....
Gravatar

#8 Captain Marvel77 9 år siden

Personligt brød jeg mig ikke om filmen, synes den var alt for generaliserende , mht fattig og rig, og det at de skildrede en mur så kraftigt iml., lige og ulige, fordi alle kan opnå rigdom og lyksalighed, det ene udelukke ikke det andet, og skildre det så sort/hvidt brød jeg mig ikke om.
Gravatar

#9 Joeyvind 8 år siden

Syns nu det var en ganske god film, intet overvældende men mindre kan også gøre det. Desuden havde filmen stadig et bedre plot end de fleste andre siende fiction film.
"You can shoot my body full of holes but you can't kill the spirit of rock 'n roll Baby"..

Skriv ny kommentar: