Nordisk Film Biografer vil ikke vise Ole Bornedals nye film


Ole Bornedals nye film “Fri os fra det onde” får premiere 3. april over hele landet – næsten. Filmen vises i 40 biografer, men brugere af Nordisk Film Biografer vil med undtagelse af Bio City-biografen i Ålborg ikke kunne opleve filmen på det store lærred. Det skriver SF Film i en pressemeddelelse.

Alene i 2008 udgjorde danske film over 30 % af det samlede billetsalg i de danske biografer. SF Film stiller sig derfor uforstående over for Nordisk Film Biografers beslutning. Adm. direktør fra SF Film A/S, Michael Fleischer, udtaler: ”Det er bekymrende og brandærgerligt, at Nordisk Films Biografer fravælger at vise en dansk film instrueret af Ole Bornedal. En instruktør, hvis to seneste film tilsammen alene har genereret langt over 400.000 billetter, og det er særskilt bemærkelsesværdig, at biografer med blot fire sale eller mindre har kunnet finde plads til filmen.”

Derfor undrer det direktøren fra SF Film, at man bl.a. i de to Nordisk Film-ejede biografer Kinopalæet i Lyngby med 11 sale samt Palads Teatret i København med 17 sale ikke kan finde plads til filmen.

Michael Fleischer fortsætter: ”Det er både uhørt og selvfølgelig kedeligt, at publikum bosiddende i byer, hvor Nordisk Film Biografer er eneste aktør, ikke som vanligt kan gå i deres lokale biograf og se en ny dansk film – specielt når det er en film fra en af dansk film meste succesfulde instruktører.”

Nordisk Film Biografer står samlet for op mod 50 % af salget af samtlige solgte biografbilletter i Danmark, hvorfor Nordisk Film Biografers beslutning naturligvis vil påvirke filmens samlede billetsalg. Det er især publikum i byerne Herning, Esbjerg, Kgs. Lyngby og Randers, der bliver ramt. Michael Fleischer understreger dog, at der i København, Odense, Århus, Hillerød og Kolding er sørget for, at filmen har premiere i byens konkurrerende, om end noget mindre biografer.

Interview: Nordisk Film Biografer svarer igen på Bornedal-kritikken.Vis kommentarer (14)
Gravatar

#1 The Insider 12 år siden

Gad vist hvorfor... har deres folk set filmen? Traileren var sgu også lidt... besynderlig :-)
War. War never changes.
Gravatar

#2 elwood 12 år siden

Nordisk film er ikke til Fod Fetish åbenbart.

Ja det mit gæt 8-)
J. J: "This is one of my Favorite shots."
Tom Cruise: "I just love this scene, and the set"
Gravatar

#3 mr gaijin 12 år siden

Det her er ikke så god stil af Filmz. En ting er et cut/paste af en pressemeddelelse. Det kan man leve med afhængigt af historien. Men her bringer i en historie, hvor der tydeligvis også er en modpart, der ikke bliver hørt. Den går altså ikke. Her bør man lige tage telefonen eller sende en mail og få en kommentar fra Nordisk Film.
Happiness is not always the best way to be happy.
Gravatar

#4 tiany 12 år siden

Andre muligheder i Kolding? Det vil sige Nikolai biograf - ja det skal helt sikkert fungere godt :s
Valar morghulis
Gravatar

#5 filmz-jonasgr 12 år siden

Ja jeg ventede egentlig også på at der kom et svar på hvorfor Nordisk Film har valgt at gøre som de har gjort. Det andet fører til spekulationer.
"I was afraid, I'd eat your brains
'Cause I'm evil"
Gravatar

#6 chandler75 12 år siden

# 3 Vi forsøger at få en kommentar fra Nordisk Film.
"Some people have bad taste and others have taste more like mine." - Roger Ebert
Gravatar

#7 Kaizer Soze 12 år siden

Virker grotesk i mine ører...
Jeg kan da nævne og huske mange fladpandede film, som Nordisk har vist.

Nu mangler vi dog Nordisk Films begrundelse. Jeg venter spændt!
Gravatar

#8 moulder666 12 år siden

Helt ærligt - og det er endda med topnavne som Lasse Rimmer og Bob Anders...hvad tænker Nordisk Film dog på? :-)

Jeg synes nu, at det er fair nok - Nordisk Film har deres egne kriterier, og der har denne film så åbenbart ikke passet ind under - så må den store Ole Bornedal da bare knibe en stille tåre og komme videre...
Min kritik er 100 procent berettiget i enhver redaktionel sammenhæng, og hvis du ikke kan se problemet, er du i benægtelse.

Gravatar

#9 filmz-Flaming Homer 12 år siden

[slettet]
Gravatar

#10 filmz-Boersting 12 år siden

Det kunne jo tænkes at Nordisk forsøger at udnytte sin monopol situation i mange byer:

Hvis i sætter filmen op hos vores konkurrenter i f.eks. Kbh, Århus og Odense så nægter vi at vise filmen overhovedet og afskærer dermed mange byer fra at vise filmen.

/Boersting der straks ser konspirationer i alle hjørner :-)

Skriv ny kommentar: