Christopher Nolan vil fjerne enhver tvivl. “Dunkirk” er vigtig! Det overstreger den nye og meget korte teaser til Nolans kommende krigsfilm.

Se også: Christopher Nolan om manglende R-rating: “Dunkirk” er ikke en krigsfilm

For her får vi ikke meget anden info, end at der var 400.000 mænd med i ‘Slaget ved Dunkerque’ i begyndelsen af 2. verdenskrig.

Faktisk var der primært tale om en stor redningsmission, en evakuering af allierede tropper fra fransk jord til britisk sikkerhed.

Den anden vigtige info, som teaseren giver, er, at senere på ugen, så får vi den sidste trailer, hvor vi sandsynligvis får at se en del af de 400.000 mænd, der deltog i slaget.

“Dunkirk” får premiere d. 20. juli.

Følg Filmz på Facebook.

Vis kommentarer (1)
Gravatar

#1 nwinther 1 år siden

Jeg ser frem til filmen - og er spændt på, hvordan den kommer til at fremlægge historien.

Dunkirk-evakueringen var i årtier omgivet af forskellige myter og - viser det sig - misforståelser, ift. hvorfor tyskerne ikke bare gjorde en ende på det.

Flere teorier blev fremsat:

Hitler var nervøs for et flank-angreb og standsede fremrykningerne.
Hitler - eller Rundstedt - ville give briterne en chance for at overgive sig, og holdt derfor kampvognene tilbage.
Forsyninger kunne ikke nå frem, så kampvognene kunne ikke køre længere.

Alle ovenstående pointer var sådan set valide. Men årsagen til, at man ikke angreb, var at man ikke troede man havde travlt. Tyskerne troede simpelthen ikke, at en så hurtig evakuering var mulig, ud fra hvor den britiske flåde befandt sig. Med andre ord, troede tyskerne, at de havde masser af tid til at samle sig til et angreb.

Hvis man går ind i noget kontrafaktisk spekulation, må man sige, at aspekterne af en manglende evakuering ville være en katastrofe af uoverskuelige konsekvenser. De 400.000 evakuerede udgjorde ryggraden i opbygningen af en ny britisk hær, og muliggjorde operationer i andre områder (Middelhavet og senere fjernøsten) som det ville have taget flere år at opbygge fra grunden.
Det betyder, at Tyskland kunne have haft en ganske anden fremfærd i Europa, og et Storbritannien uden en hær, ville stille de øvrige europæiske lande svagere politisk, fordi der ikke ville være skyggen af håb ift. en britisk støtte. Grækenland ville formentlig have forholdt sig mere tyskvenligt og en operation i Nordafrika kunne være blevet fremskyndet betydeligt, hvis aksemagterne havde haft øje for det.

Derudover ville den efterlade Storbritannien i en meget prækær situation, og det er særdeles tænkeligt, at Churchill ville have været nødt til at søge en aftale med Tyskland. Hans "Fight on the Beaches"-tale kom netop som afslutning på evakueringen, men Churchill selv havde kun siddet i en måned som PM. En udslættelse og tilfangetagelse af hele BEF ville have været et kolossalt nederlag, ikke kun militært, men også politisk.

Så på den måde, er Dunkirk (Dynamo) af langt større strategisk betydning, end f.eks. D-Dag, som - imponerende som den var - reelt kom efter Tysklands nederlag var sikret (primært af Sovjetrusland).
Interessant, om sådanne ting kommer frem i filmen, eller om det bare bliver et personligt drama om en engelsk Tommy og hans elskede derhjemme i det smukke England og hvor kede de er af det og hvor trist det er, at der er krig. Nolan plejer ikke at skuffe sååå...
"I, for one, welcome our new insect overlords" - Kent Brockman

Skriv ny kommentar: