Hvis du tror, at Disney og Pixar bare laver uskyldige film til børn, så kan du tro om igen. For der ligger et underliggende, ideologisk budskab om, at ulighed ikke er dårligt, viser ny undersøgelse.

Se også: Ny undersøgelse: Hollywoods manglende mangfoldighed koster milliarder

Det er et hold af sociologer fra Duke University, der i undersøgelsen med titlen “Benign Inequality: Frames of Poverty and Social Class Inequality in Children’s Movies” har undersøgt filmene fra Disney og Pixar i forhold til, hvordan de portrætterer ulighed.

Undersøgelsen peger på, at hovedparten af Disneys hovedkarakterer tilhører arbejderklassen, men at uligheden ikke vises som et problem, skriver The Guardian.

Som eksempel peger undersøgelsen på “Aladdin” fra 1992, hvor gadedrengen Aladdin ganske vist er fattig, men at det er mest synd for overklassens Prinsesse Jasmine, fordi hun ikke kan bestemme over sit eget liv.

Samtidig peger undersøgelsen på, at Disneys børnefilm giver indtryk af, at et klassesamfund ikke er et problem, da de fattige med hårdt arbejde bare kan blive rige, hvis de ellers vil.

Følg Filmz på Facebook.


Vis kommentarer (1)
Gravatar

#1 jdreng 4 år siden

Det er vel egentlig ikke så sært, at Disneys film, der som udgangspunkt er skabt med et amerikansk frame-of-mind, reproducerer grundtanken i den amerikanske drøm. Men fedt, at nogen har undersøgt det og gør opmærksom på det.

Skriv ny kommentar: