Det Danske Filminstitut tildeler 16 millioner kroner i produktionsstøtte til film om Shellhus-bombardementet i 1945.

Tidligere på året arbejdede instruktør Ole Bornedal på en film om Kim Larsen, men projektet blev lagt ned efter et nej fra rettighedshaverne til afdøde Kim Larsens musik – læs om det her.

Nu har Bornedal i stedet fået millionstøtte til et andet dansk filmprojekt med titlen “Skyggen i mit øje”.

Filmz kan nu afsløre, at Ole Bornedal og Miso Film har modtaget 16 millioner kroner i filmstøtte til projektet, men det betyder dog ikke, at der endnu er definitivt grønt lys til produktionen.

“Skyggen i mit øje” har nemlig et samlet budget på 60 millioner kroner. Derfor skal sommeren benyttes til at indhente den resterende finansiering på 44 millioner kroner, fortæller Miso Film-producent Mikael Olsen til Filmz.

Sker det, så har Ole Bornedal manuskriptet parat til en film om én af de største danske begivenheder under 2. verdenskrig; angrebet fra Royal Air Force på Gestapos danske hovedkvarter, Shellhuset.

Bombeangrebet fandt sted i det indre København d. 21. marts i 1945. Angrebet ramte foruden det planlagte mål også Den Franske Skole, hvor 86 børn og 18 voksne omkom som konsekvens af bombardementet.

“1864”-instruktør Ole Bornedal ønsker at genskabe scener om det store angreb, hvilket forklarer budgettet på 60 millioner kroner.

“Skyggen i mit øje” får efter planen premiere i 2020.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: