Oscar-akademiet har ændret reglerne i kategorien “Bedste sang”. Fra nu af kan hver film kun have to sange nomineret til en Oscar. Der er dog stadig ingen grænser for, hvor mange sange der kan tages i betragtning.

I de to seneste år har filmene “Fortryllet” og “Dreamgirls” begge fået tre Oscar-nomineringer for bedste sang, begge dog uden at vinde.

Akademiet ændrer desuden i reglerne for screenings af de sange, der er valgbare til en nominering, så klippene nu bliver samlet på dvd’er, som bliver udsendt til dem i musikafdelingen af akademiet, der ikke kunne deltage i de to screenings, der bliver holdt i New York og Los Angeles.

Oscar-akademiet har desuden ændret reglerne i den to-faseproces, der vælger de fem nominerede i “Bedste udenlandske film”-kategorien. I stedet for som tidligere, hvor en komite udvælger de ni film, der bliver taget i betragtning til en Oscar-nominering, vil komiteen fra nu af kun vælge de seks. De resterende tre vil blive valgt af 20 medlemmer af en speciel fremmedsprogsfilm-bestyrelse. Derefter vil en anden komite ligesom tidligere udvælge de fem nominerede.Vis kommentarer (2)
Gravatar

#1 squee 16 år siden

Det var sgu også på tide.
www.myspace.com/maskine
Gravatar

#2 Wrangque 16 år siden

Good news med hensyn til udenlandske film, i hvert fald. Kan være at disse 20 fremmensprogsfilm bestyrelses medlemmer har lidt bedre øjne for de skjulte skatte der er gemt i kategorien hvert år.

Skriv ny kommentar: