Oscarshowet i år kommer i rekordbøgerne for de laveste seertal nogensinde. Omkring 33 mio. seere i USA så showet ifølge Nielsen Media Research. Showet har dermed det laveste seertal siden målingerne begyndte i 1974.

Med 33 mio. er seertallet en mio. mindre end showet i år 2003, der er den tidligere rekordholder for lave seertal.

En af årsagerne til det lave seertal er de nominerede film, der har haft begrænsede besøgstal i biograferne. Vinderen for bedste film, “No Country for Old Men”, har kun indspillet for $64 mio. dollars i USA. Dermed er det ikke en blockbuster efter Hollywood-standarderne. Kun den Oscarnominerede komedie “Juno” har indspillet over $100 mio.

Det mest sete Oscarshow var i 1998, hvor blockbusteren “Titanic” vandt 11 Oscars. Det år så 55 mio. amerikanere showet.

Producerne bag Oscarshowet forventede lave seertal, eftersom seertallene i denne sæson generelt har været lave på grund af genudsendelser og reality shows, som tv selskaberne var nødsaget til at bringe under manuskriptforfatternes strejke.

Trods nedgangen i seertal er Oscaruddelingen stadig dette års mest sete underholdningsprogram og en pengemaskine for ABC-stationen, som er ejet af Walt Disney Co. Stationen tjente i gennemsnit $1,8 mio. for hver 30 sekunders reklame, stationen viste under showet. Det er en indtjening, der er 1,7 procent højere end sidste år.Vis kommentarer (14)
Gravatar

#1 filmz-Is 16 år siden

WOW...
Den mindst sete nogensinde!
Det var nok den eneste Oscar Show jeg så fra start til slut, men jeg synes da at showet var okay.
Gravatar

#2 Yoda 16 år siden

Når man tager i betragtning, at Oscar fyldte 80, så var showet direkte ordinært og intet udover det sædvanlige! Så det faldene seertal undrer mig som sådan ikke.
Steven Spielberg: "Every time I go to a movie, it's magic, no matter what the movie's about."
Gravatar

#3 filmz-BrotherJack 16 år siden

Jeg synes personligt godt om John Stewart, som virkelig gjorde showet værd at se. Dejligt at nogle radikale kvalitetsfilm var nomineret denne gang, og VANDT. Men i virkeligheden handler det nok ikke om showet - der som jubilæums-show sikkert var lidt for vagt - men mere om Oscar-showets betydning nu.
Det er jo ikke selve showet 2008 der gør at folk undlader at se det, men hypen omkring det og dets betydning. Fravalget af blockbusters som vinderfilm er også en vigtig faktor. Sikkert den vigtigste.
Gravatar

#4 filmz-jonasgr 16 år siden

Der var heller ikke nogle af de "store" skuespillere som Robert De Niro, Jack Nicholson, Meryll Streep etc som var nominerede og det gør også at interessen for det bliver mindre.
"I was afraid, I'd eat your brains
'Cause I'm evil"
Gravatar

#5 squee 16 år siden

De burde gøre sig selv en tjeneste og komme sig over de små "independent" film, som efterhånden har overtaget scenen i Hollywood. Det kan godt være, at disse film fortjener priser i hoved og røv, da de er langt mere originale end resten af det, som Hollywood spytter ud, men hvis de vil trække et større publikum til, skal de også nominere mere publikumsvenlige film.
Dette er kun set med kommercielle øjne og intet andet. No Country for Old Men er da klart en af de bedre film, jeg længe har set, og den er uden tvivl bedre end The Departed, hvis prisnomineringer var fuldstændig til grin, men som der også står i nyheden, så har den ikke tjent alverden, da den kræver en hvis form for indlevelse af beskueren. Jeg formoder, at de fleste bare vil underholdes på den ene eller anden måde, når de sætter sig i ned biografsædet.
www.myspace.com/maskine
Gravatar

#6 mvejen 16 år siden

Øv det betyder nok at vi ikke får Jon Stewart at se næste år....
Gravatar

#7 imz 16 år siden

Hmm hva' kikkede de andre 220 millioner americanos så på ?
CNN .. naah hva'

:)
What lies behind us or what lies before us are tiny matters compared to what lies within us
Gravatar

#8 elwood 16 år siden

#7 American Idols rerun...
J. J: "This is one of my Favorite shots."
Tom Cruise: "I just love this scene, and the set"
Gravatar

#9 jesperhp 16 år siden

Hmm, nu kan der vel ske to ting. Enten pumper de ekstra penge i næste års show for at gøre det attraktivt, eller også går det den anden vej rundt, fordi ingen så det i år.
Håber og tror nummer 1:)
Gravatar

#10 mar16 16 år siden

må tilstå jeg heller ik så det. alle de film og skuespillere der var nominerede virkede ret kedelige da jeg aldrig havde hørt om dem før.

Skriv ny kommentar: