Clint Eastwoods kæmpesucces, “American Sniper”, der ellers har både stort billetsalg og Oscar-nomineringer i ryggen, vækker ikke begejstring hos alle. Skuespilleren Seth Rogen synes, at filmen om den virkelige snigskytte Chris Kyle minder om nazistisk propaganda.

Se også: ”American Sniper” er Eastwoods største åbning til dato

Efter at have set snigskyttefilmen skrev Seth Rogen følgende på twitter:

”‘American Sniper’ minder mig på en måde om den film, der bliver vist i tredje akt af ‘Inglourious Basterds’.”

Filmen, som Rogen henviser til fra Quentin Tarantinos film om 2. verdenskrig, er den fiktive nazi-propagandafilm med navnet “Stolz der Nation”, hvilket på dansk kan oversættes til “Nationens stolthed”.

Anklagen fik straks den tidligere soldat Dean Cain til twitter-tasterne med et modangreb:

”Seth… Jeg kan lide dine film, men lige nu vil jeg smadre dig. Chris er en amerikansk helt. Punktum. Gå i krig. Så kan vi snakke,” skrev Cain til Rogen.

“American Sniper” er en af i alt otte film, som kan løbe med hovedprisen ved næste måneds Oscar-show. Eastwoods krigsdrama får premiere herhjemme d. 22. januar.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (10)
Gravatar

#1 Juiceren 9 år siden

Skal bestemt ses, men han har nu altså ret - Amerikanere elsker jo sådan nogle film :)
Gravatar

#2 Hive 9 år siden

"Seth... Jeg kan lide dine film, men lige nu vil jeg smadre dig. Chris er en amerikansk helt. Punktum. Gå i krig. Så kan vi snakke," skrev Cain til Rogen.


Ja puha, man må jo endeligt ikke pille ved amerikanernes patriotisme... så skal man da smadres!

Om Rogen har ret skal jeg ikke kunne sige, men patetisk modsvar fra ham den tidligere soldat.
Gravatar

#3 Munchkim 9 år siden

Sjovt, det var præcis den samme tanke, som Rogen havde, jeg fik da jeg så traileren til filmen :)
Jeg skal nok se filmen, men forventer også at det bliver en film med meget amerikansk patriotisme, og pro-krig imod terror jeg ender med at se. Men den slags film skal der jo også være plads til.

Jeg er dog ikke overrasket over svaret fra Dean Cain. Selvom Rogen sikkert har skrevet sin opdatering som en joke, så skal der nok være nogle i verdenen som får ondt i røven over det og ikke kan set det sjove i det.
Gravatar

#4 cnr 9 år siden

Tror det er meget afhængig af den pågældende krig og holdningerne. Tyskerne har altid lavet de bedste film om 2. verdenskrig og det er faktisk først med Fury nu her, at jeg syntes man har fået en amerikansk film med en mere nuanceret personskildring.

Omvendt er de amerikanske film om Vietnamkrigen generelt af meget høj klasse, fordi det her er mere accepteret, at de amerikanske tropper ikke nødvendigvis var heltene.

Holdningerne til War on Terror er meget mere polariseret. Tror at næsten uanset hvorledes du vinkler en film om det emne, så vil der være modstander eller tilhængere, der vil være meget kritisk over for dit arbejde
Gravatar

#5 mikki 9 år siden

Ser absolut spændende ud. I en feministisk verden, bliver mange selvfølgelig forargede over en sådan film. Godt der stadig er få mænd tilbage.
Gravatar

#6 Zt3pH 9 år siden

Synes at det er fuldstændigt ude i hampen at sammenligne denne film med nazistisk propaganda, da jeg bestemt ikke mener det er beskrivende for denne. Så den for noget tid siden i udlandet, og jeg synes den er rigtig god. Faktisk synes jeg at Clint måske er en af de amerikanske instruktører, der formår at fortælle historien fra flere synspunkter på en og samme tid.

Kan slet ikke forstå Seths udtalelse
Gravatar

#7 region 2 killer 9 år siden

mikki (5) skrev:
Ser absolut spændende ud. I en feministisk verden, bliver mange selvfølgelig forargede over en sådan film. Godt der stadig er få mænd tilbage.


Huh?

Jaws 3 makes Jaws 2 look like Jaws and if Jaws: The Revenge hadn't surfaced to make Jaws 3 look like Jaws 2, Jaws 3 would have been known as the bigge
Gravatar

#8 Blaze 9 år siden

Dean Cain?

Er det ham her vi er ude i??

http://www.imdb.com/name/nm0001002/
Gravatar

#9 MikkelHJ 9 år siden

#8 Det var også min første tanke.

Det er åbenbart Kal-El i egen høje person.
Don't you dare take Miles. You can take the children, but you leave me my monkey.
Gravatar

#10 Spanner 9 år siden

MikkelHJ (9) skrev:
#8 Det var også min første tanke.

Det er åbenbart Kal-El i egen høje person.


Så skal han jo bare holde kæft, han er ikke engang fra jorden!
"You fuhl no man can kil me die no ay not man" - Erlingur666
"Do not talk to me about pork when we have a crisis on my hands!!" - Producerem

Skriv ny kommentar: