Stjernekrig: Rian Johnson forstår ikke kritik af dødsfald i “The Last Jedi” – George Lucas slog også “Star Wars”-karakterer ihjel.

Rian Johnson er blevet kritiseret stort for at slå Luke Skywalker ihjel. Det ville George Lucas aldrig have gjort, lyder kritikken.

“The Last Jedi”-kritikkerne har i den forbindelse fundet et gammelt produktionens-interview frem fra “Return of the Jedi” tilbage i 1983, hvor George Lucas diskuterede potentielle dødsfald i “Star Wars” med med-forfatter Lawrence Kasdan.

Kasdan ville dræbe Luke, men det nægtede Lucas. Det ville fremmedgøre publikum, mente han. George Lucas ville heller ikke dræbe Yoda, sagde han dengang.

Men det skete som bekendt i “Return of the Jedi”, at Yoda døde.

Og George Lucas dræbte også mange andre elskede “Star Wars”-karakterer som Uncle Owen, Aunt Beru og Obi-Wan Kenobi, hvilket Rian Johnson nu bruger som et modsvar til kritikkerne.

Senest har Luke Skywalker-skuespilleren Mark Hamill medvirket til at optegne forskellen på George Lucas’ originale “Star Wars”-film og så Disneys nye trilogi – læs mere om det her.Vis kommentarer (6)
Gravatar

#1 HighFlyer15 4 år siden

Tanten og Onklen var med i åbningsscenerne og intet andet. Var de virkelig "elsket"? Nej. Var de main characters? Nej.
Obi-wan ofrede sig for at hjælpe Luke på en meget mere effektiv måde som man ser igennem de resterende film. Var han en main character? Nej.
Yoda er den eneste elskede karakter som dør i de gamle film. Ja, bortset fra de onde og der spiller alder rollen.

Rian har ingen sag.
Gravatar

#2 Mejse 4 år siden

#1 meget rigtigt, han har ingen sag, men der er jo slet ikke en sag til at begynde med, så de burde bare allesammen lave film og holde mund :)
Gravatar

#3 Gorman 4 år siden

Ret tydeligt at kritikken gør ondt på Rian, og at han søger backup og forklaringer. Det ændrer bare ikke på at han smadrede næsten alt som 7’eren havde lagt op til + fan holdninger. Så Deal with it, Rian.
Hudson til Vasquez i "Aliens": "Have you ever been mistanken for a man? No, have you!!!
Gravatar

#4 ThomasEJ 4 år siden

HighFlyer15 (1) skrev:
Tanten og Onklen var med i åbningsscenerne og intet andet. Var de virkelig "elsket"? Nej. Var de main characters? Nej.

Yoda er den eneste elskede karakter som dør i de gamle film. Ja, bortset fra de onde og der spiller alder rollen.


Uncle Owen ser du på skærmen i 3m 15s (Episode 4)
Ant Beru 1m 45s (Episode 4)
Til sammenligning medvirker Obi Wan i 17m 30s. (Episode 4)

Yoda ser du på skærmen i 4 minutter. (Episode 6)

Elsket karakter - bestemt! Men det er ikke ligefrem en kæmpestor optræden han har, hvis man kun kigger på skærmtid. :)
Gravatar

#5 nwinther 4 år siden

Luke havde et ret tæt forhold til Kenobi. Kendte ham fra han var lille, omend han først kommer rigtig tæt på ham i filmen. Det havde derfor en vis effekt at han døde - plus vi oplever at han taler til Luke fra det hinsides, og han tydeligvis havde en "plan" med sin død.

Desuden ser vi Ben igen i Empire, og han er således ikke tabt. Yodas død skyldes alderdom og han har tydeligvis nået det han ville. Så selvom det er sørgeligt, etablerer det alligevel Lukes rolle som den sidste, trænede Jedi.

Desuden rammer Yodas død knap så hårdt (selvom det er en fantastisk emotionel scene), fordi vi ved at han ikke er død-død (ligesom Kenobi).
Yodas død sker ikke, for at skabe drama eller spænding, men fordi karakteren har udtømt sin relevans.

Men jeg må tilstå, at jeg er fuldstændig ligeglad med de nye film. For mig stoppede Star Wars i 1997 eller deromkring - udover de tre oprindelige film, er det kun et par håndfulde af bøgerne, jeg mener reelt burde eksistere i SW-universet, og yderligere filmatiseringer burde undgås.
"I, for one, welcome our new insect overlords" - Kent Brockman
Gravatar

#6 Johnny42 4 år siden

Ak ak, spørgsmålet er ikke OM man dræber en karakter, men HVORDAN og HVORFOR man dræber karakteren.

Owen og Beru Lars' død (+Javaerne) var med til at understrege det brutale regime, som imperiet stod for, samt virkede som den afgørende faktor, der fik Luke til at forlade Tatooine. Obi-Wan Kenobis død var emotionel og understregede også alvoren, hvilket også sker da Biggs Darklighter dør ved det sidste angreb på dødsstjernen.

Man skal ikke dræbe karakterer, bare for at gøre det, men hvis det har en betydning for de overlevende karakterer og den overordnede historie, så er det på sin plads. Her synes jeg at Rogue One kun dræbte dem bare for at gøre det. Hvis de ikke havde været så forbandet kedelige, kunne det have virket. Karaktererne skal først etableres som karakterer, før det har nogen effekt at dræbe dem. Den eneste jeg følte noget for var K-2SO, som netop også var en af karaktererne, der var mest vellykket. Der var så heller ingen grund til at Jyn og Cassian vandrede 10 kilometer - eller hvor langt der er - hen til strandkanten, når de kunne have brugt tiden på muligvis at lede efter en speeder, så de kunne forsøge at nå væk fra blast-området. At Cassian Andor vendte tilbage efter sin "fake" død fungerede så heller ikke for mig.

Det ville faktisk have fungeret bedre, hvis han døde, da han "døde" første gang, og at Jyn døde ved at blastet fra dødsstjernen omsluttede hende, før hun kom væk fra tårnet. Dette kunne have understreget krigens brutalitet, hvor folk fra det ene sekund til det andet kan blive dræbt, og der ikke er mulighed for den sidste omfavnelse.

Skriv ny kommentar: