I Ron Howards kommende film “The Dilemma” beskriver Vince Vaughns figur på et tidspunkt en elektrisk bil som “bøsset” (“gay”).

Det har fået den amerikanske organisation Bøsser og Lesbiske mod Krænkelser (GLAAD – Gay & Lesbian Alliance Against Defamation) op i det røde felt, og de har krævet, at Howard fjerner bøsse-kommentaren fra filmen.

Se også: Er Jim Carrey-filmen “I Love You Phillip Morris” for bøsset for amerikanerne?

Det nægter Howard dog at gøre. Han fortæller, at kommentaren ikke er hevet ud af det blå, men stod i manuskriptet og er beregnet til at vise, at Vaughns figur i filmen langt fra er perfekt og siger nogle groteske ting.

GLAAD mener, at kommentaren bruger ordet “bøsse” på nedsættende vis, og at Howard ved at lade den blive i filmen er med til at styrke problemet med, at ordet ofte bruges negativt.

Se også: Trailer til “The Dilemma” med Vince Vaughn og Kevin James.

Organisationen udtaler: ”Forhåbentlig vil Howard og Universal i fremtiden erkende den magt, deres ord har, og bruge deres film til at bringe folk sammen i stedet for at skille os ad.”

Howard mener dog ikke, at vejen frem er at fjerne potentielt krænkende jokes fra film. ”Jeg forsvarer retten til at føle sig krænket over en joke ligeså meget, som jeg forsvarer retten til at bruge joken i filmen,” siger Howard.

Synes du, at Howard bør fjerne bøsse-kommentaren fra filmen, eller er det GLAAD, der er for fintfølende? Klik i ‘Kommentarer’ herunder for at diskutere.Vis kommentarer (50)
Gravatar

#41 HonoDelLoce 11 år siden

natterjack (40) skrev:
Vi snakker om en enkelt organisation, rolig nu med generaliseringerne.


Jeg kan jo kun forholde mig til de, der får/tager opmærksomheden..

Jeg er da ked af, hvis du stadig ikke har fattet, at jeg ikke har noget imod homoseksualitet eller homoseksuelle generelt..

natterjack (40) skrev:
Mener du, at Pride-parader gør homoseksuelle til skydeskiver, eller taler vi om GLAAD her?


Ja - baseret på samme oplevelser som jeg beskrev tidligere - at så snart paraderne er i gang, latterliggøres homoseksuelle i meget større stil..

natterjack (40) skrev:
Har du andet end din "taktikerfaring" til at bakke op, at homo-parader og dertilhørende kampagner har større negativ end positiv indvirkning på folks holdninger til homoseksuelle?


Samme svar som før.. Livserfaring..

Jeg skriver i øvrigt intet om taktik-erfaring, blot hvorfor jeg bruger ordet og tilgangen "taktik"..
Jeg har intet problem med ikke at have ret. Det er kun, hvis nogen påpeger det, jeg bliver stædig!
Gravatar

#42 davenport 11 år siden

Uden at være for eller i mod disse parader, så synes jeg måske de skulle lade være med at fimse sådan rundt, hvis de vil tages seriøst i fx. de Baltiske lande. Det er jo kun brænde på bålet, hvis man skal klæde sig ud i spraglet kluns og ligne Jimmy Lyngvild på speed og hass for at gøre opmærksom på sin orientering.
Hvis homoseksualitet skal blive det nye sort østpå, så skulle de indgå i en saglig diskussion, og ikke skrive så meget på fimz.ru ;D
Min fars fætter, har bare mødt John Williams! Æh, Bæh!!
Gravatar

#43 wimmie 11 år siden

Gay
"he won the Nobel Prize for inventing the artificial appendix.”
Gravatar

#44 NightHawk 11 år siden

honodelloce (39) skrev:
Nu skal vi jo lige huske på at "Gay" var et tillægsord ret lang tid før "gay" betød homoseksuel...


Jo tak, det er jeg skam udmærket klar over. Men det er da fløjtende ligegyldigt at nævne, at det engang i tidernes morgen har haft en anden betydning, når det hverken er det nyheden handler om, eller er den måde hvorpå ordet opfattes og bruges i en negativ kontekst i dag.

Og så synes jeg det er ganske fint, at du taler om en organisations hensigter med en parade - det er bare ikke ensbetydende med, at det er lig med udførslen og resultatet.. Uanset hvor mange linier du bruger på det..


Ja, når du jo på intet tidspunkt selv har givet udtryk for, at du ved hvad Gay Prides reprænterer, så er det da klart, at jeg bruger en del linjer på at forklare, hvad der ligger til grund for, at man stadig afholder dem i dag og dermed hvilken vital betydning de har for LGBT miljøet.

Til gengæld har du ikke haft nogen som helst konkrete eksempler, andet end din personlige holdning, der skulle bevise, at Gay Prides har en overvejende negativ effekt.

Ja, hvis vi taler om modstand mod pædofile.. Men hvis man gerne vil, at homoseksualitet skal være normalt og accepteret, så er man også nødt til at lade være med at gøre sig selv til skydeskive uden egentlig fed grund..


Nej, det gælder skam ikke kun om at få gjort op med fordomme vdr. pædofili. Det handler i høj grad også om netop at synliggøre, at man som homoseksuel eller homoseksuelt par lever et liv, der er præcis ligesom alle andres, også på trods af at nogen en gang imellem desuden vælger at klæde sig ud og f.eks. markerer en årlig begivenhed. Ja, og så er der jo masser af andre fordomme så som rollefordelingen i parforholdet, børneopdragelse, osv., som også er vigtigt at få klarhed over. Jeg tager mig ofte til hovedet, når jeg hører kommentarer fra folk der, netop baseret på rent gætværk, gør sig alle mulige forestillinger om hvad det vil sige at være homo og bringer eksempler frem, som man forlængst skulle tro vi havde passeret, i den tidsalder vi befinder os i. Som sagt Gay Prides er andet og meget mere end blot en fest og det ville du også opdage, hvis du tog ud og så hvad der foregik i den periode det løber af stablen.

Og jeg synes også, det er ganske fint, at du flere gange påpeger, at jeg har talt for afskaffelse af gay parade mere end én gang - og jeg kommer til at gøre det hundredevis af gange endnu.. Og det er for de homoseksuelles egen skyld, da jeg ser det som det smarteste taktiske træk, hvis de gerne ville accepteres af de, der endnu ikke accepterer dem.. Og ja, jeg tænker meget i taktik - det er en arbejdsskade af både at være PR-ansvarlig samt fodboldtræner..


Du skriver simpelthen dine indlæg fordi du mener, at du gør LGBT miljøet en tjeneste ligefrem? Siden mine oplysninger ang. paradernes betydning, og hvad de repræsenter, tilsyneladende preller af på dig som vand på en gås, så går jeg ud fra, at du som den største selvfølge har et par usansynlig gode grunde, der kan bakke din argumentation op andet end din livserfaring, som du i øvrigt heller ikke har kommet med nogle eksempler fra.

Du skriver, at det er det bedste taktiske træk, men hvad baserer du den vurdering ud fra? Har du som PR-ansvarlig, siden du nu selv nævner det, da nogen erfaringer med kampagner der har haft noget med Gay Prides at gøre, eller homoseksuelles rettigheder?

Det var da satans som alle herinde lige pludselig er skabs-psykologer..

Mon det er muligt at have en mening om noget, uden det bunder i at man har et problem?


Nå ja, bevares, men når du gentagne gange føler et brændende behov for at udtrykke dig meget kraftfuld mod paraderne, der som sagt kun afholdes én sølle gang om året, hvor du bl.a. giver udtryk for at de skulle forbydes ligefrem, ja så mener jeg du har et problem.

honodelloce (41) skrev:
Ja - baseret på samme oplevelser som jeg beskrev tidligere - at så snart paraderne er i gang, latterliggøres homoseksuelle i meget større stil..

natterjack (40) skrev:
Har du andet end din "taktikerfaring" til at bakke op, at homo-parader og dertilhørende kampagner har større negativ end positiv indvirkning på folks holdninger til homoseksuelle?


Samme svar som før.. Livserfaring...


Det er sgu ærlig talt en utrolig tynd argumentation. Du må sgu da ha' nogle eksempler om den såkaldt negative effekt, som du kan bringe på bordet.

Jeg savner også et svar på dit forslag ang. Hetero-paraderne. Hvad helt præcist var din pointe her?

davenport (42) skrev:
Uden at være for eller i mod disse parader, så synes jeg måske de skulle lade være med at fimse sådan rundt, hvis de vil tages seriøst i fx. de Baltiske lande. Det er jo kun brænde på bålet, hvis man skal klæde sig ud i spraglet kluns og ligne Jimmy Lyngvild på speed og hass for at gøre opmærksom på sin orientering.
Hvis homoseksualitet skal blive det nye sort østpå, så skulle de indgå i en saglig diskussion, og ikke skrive så meget på fimz.ru ;D


Det eneste alternativ der så er i disse lande, er i stedet at indordne sig under et diktatur-lignende styre og holde sin kæft eller få tæsk. Hvor langt tror du, at det homoseksuelle miljø kommer i forsøget på at opnå samme rettigheder som deres medborgere med den løsning?

For at ændre tingenes tilstand bliver man sgu nød til at være synlig og komme op på barrikaderne. Det andet "undskyld vi eksisterer" crap kan man ikke bruge til en kæft, især ikke i den type lande.
"There can be no understanding between the hand and the brain, unless the heart acts as mediator."
Gravatar

#45 A_Brix 11 år siden

Jeg synes det er en utroligt bøsset diskussion :D
Gravatar

#46 Kruse 11 år siden

wimmie (43) skrev:
Gay


Genial scene! :)
"Dave, this conversation can serve no purpose anymore. Goodbye."
Gravatar

#47 wimmie 11 år siden

#46

Jep :D


Min mening til denne sag er i øvrigt at naturligvis skal Ron Howard ikke fjerne den scene fra filmen; hvad kan man så efterhånden sige på filmen uden at det bliver censureret? Og hvorfor lige denne film? Hvorfor ikke samme opstandelse over f.eks. den scene fra The 40-year old Virgin?
Som én nævnte tidligere så er det jo ikke et udtryk for Ron Howard's mening, eller holdet bag filmen generelt, det er jo den karakter som Vince Vaught spiller der sikkert skal fremstå på en bestemt måde.
Ellers skal vi jo til at skære alt det politisk ukorrekte væk fra film :-O
"he won the Nobel Prize for inventing the artificial appendix.”
Gravatar

#48 NightHawk 11 år siden

# 47 -

Jeg er faktisk enig med dig, og jeg taler heller ikke for at scenen skal fjernes, eller der generelt skal indføres censur. Men samtidig mener jeg godt, at man selv kan gøre sig nogle tanker om, hvordan forskellige ord bliver brugt i forskellige sammenhænge. Og så kan man evt. også spekulere lidt over, hvorfor man automatisk ikke har nogen problemer med at opfatte brugen af et bestemt ord i en negativ kontekst.

Det er jo sagtens nogle tanker, man kan gøre sig uden, at der behøver at gå politisk korrekthed i det.
"There can be no understanding between the hand and the brain, unless the heart acts as mediator."
Gravatar

#49 natterjack 11 år siden

honodelloce (41) skrev:
Jeg kan jo kun forholde mig til de, der får/tager opmærksomheden..

Jeg er da ked af, hvis du stadig ikke har fattet, at jeg ikke har noget imod homoseksualitet eller homoseksuelle generelt..


Hvis det er din indgangsvinkel til den slags sager, er det ikke overraskende, du når frem til et forkvaklet syn på virkeligheden. Det er præcis samme indstilling, der bidrager til den islamofobi vi bl.a. ser i Europa og USA for tiden. Man kan ikke bare gå ud fra, at fordi en minoritet opfører sig på en bestemt måde, gør resten af den befolkningsgruppe det også. Jeg mener desuden ikke, jeg har givet udtryk for, at du har noget imod homoseksualitet eller homoseksuelle.

honodelloce (41) skrev:
natterjack (40) skrev:
Mener du, at Pride-parader gør homoseksuelle til skydeskiver, eller taler vi om GLAAD her?


Ja - baseret på samme oplevelser som jeg beskrev tidligere - at så snart paraderne er i gang, latterliggøres homoseksuelle i meget større stil..


honodelloce (41) skrev:
natterjack (40) skrev:
Har du andet end din "taktikerfaring" til at bakke op, at homo-parader og dertilhørende kampagner har større negativ end positiv indvirkning på folks holdninger til homoseksuelle?


Samme svar som før.. Livserfaring..

Jeg skriver i øvrigt intet om taktik-erfaring, blot hvorfor jeg bruger ordet og tilgangen "taktik"..


Du burde bruge lidt på at læse om "anecdotal evidence" og "confirmation bias". Folk har generelt en tendens til at bruge egne oplevelser og erfaringer som bevis for alle mulige ting, og det er meget sjældent særlig brugbart eller repræsentativt for, hvordan virkeligheden egentlig ser ud. Det er desuden også meget normalt at tolke erfaringer og information sådan, at de lige passer til ens egen holdninger. "Livserfaring" er dermed sjældent et meget bedre argument end "fordi jeg synes, basta".
Gravatar

#50 monzoon 11 år siden

hmm det jeg hører her er at der er nogle der ikke kan lide pride parader... jeg kan ikke lide fodbold... skal det så også stoppes?

tag dog en kiks og tør røven... jeg er for ytringsfrihed og kunstnerisk frihed. ordet "gay" bliver i filmens sammenhæng brugt til at forklare hvordan en karakter er.
for min skyld ingen alarm!
Der er mange flere stereotype bøsser og lesbiske man kan grine af ude i verden og so be it!
Der er sgu da intet sjovere end at se en skinger bøsse i en serie eller film eller en butch lebbe der bøvser der ud af...
tag en slapper og nyd de film i ser!

og PS... er bøsse...
to infinity and beyond!

Skriv ny kommentar: