I Ron Howards kommende film “The Dilemma” beskriver Vince Vaughns figur på et tidspunkt en elektrisk bil som “bøsset” (“gay”).

Det har fået den amerikanske organisation Bøsser og Lesbiske mod Krænkelser (GLAAD – Gay & Lesbian Alliance Against Defamation) op i det røde felt, og de har krævet, at Howard fjerner bøsse-kommentaren fra filmen.

Se også: Er Jim Carrey-filmen “I Love You Phillip Morris” for bøsset for amerikanerne?

Det nægter Howard dog at gøre. Han fortæller, at kommentaren ikke er hevet ud af det blå, men stod i manuskriptet og er beregnet til at vise, at Vaughns figur i filmen langt fra er perfekt og siger nogle groteske ting.

GLAAD mener, at kommentaren bruger ordet “bøsse” på nedsættende vis, og at Howard ved at lade den blive i filmen er med til at styrke problemet med, at ordet ofte bruges negativt.

Se også: Trailer til “The Dilemma” med Vince Vaughn og Kevin James.

Organisationen udtaler: ”Forhåbentlig vil Howard og Universal i fremtiden erkende den magt, deres ord har, og bruge deres film til at bringe folk sammen i stedet for at skille os ad.”

Howard mener dog ikke, at vejen frem er at fjerne potentielt krænkende jokes fra film. ”Jeg forsvarer retten til at føle sig krænket over en joke ligeså meget, som jeg forsvarer retten til at bruge joken i filmen,” siger Howard.

Synes du, at Howard bør fjerne bøsse-kommentaren fra filmen, eller er det GLAAD, der er for fintfølende? Klik i ‘Kommentarer’ herunder for at diskutere.Vis kommentarer (50)
Gravatar

#1 Kaizer Soze 11 år siden

Jøsses dog... Tænk hvis man gjorde som GLAAAAAD vil ha´ det og fjernede al nedsættende og krænkende kommentarer om bøsser og lesbiske...og åbenbart også de uskyldige kommentarer som i dette tilfælde. Så vil det det dælme gå hen og blive nogen unuancerede og kedelige film...

Og GLAAD... det er film...film afspejler på mange måder virkelighedens verden. Ikke omvendt.
Gravatar

#2 dunga 11 år siden

Mon ikke bare det her er for at promovere "Glaad"foreningen??
Jeg synes tit, man ser tilfældige foreninger protestere over filmscener, replikker, dyreværnsforeninger osv...

Det vil være trist, hvis man fremover ikke må lave en film med fiktive mennesker med fiktive replikker, som skal understøtte den eventuelle persons personlighed.

Film er film og lad det være ved det....
Gravatar

#3 OlesSlaver 11 år siden

Nej nej nej...Tænker GLAAD sig ikke om før de taler? Sjældent har jeg da hørt noget så dumt. Ville foreningen for tykke mennesker så klage over hvis der bliver sagt en fedmejoke???? OMG!!!!!!!!!!!
Gravatar

#4 Kruse 11 år siden

Selvfølgelig skal de ikke fjerne kommentaren. Det er ikke Ron Howard, manuskriptforfatteren, eller filmens budskab der udtrykker holdningen, men en karakter i filmen. Jeg har ikke set filmen, men jeg kunne godt forestille mig at kommentaren passer godt ind med resten af karakterens portrætering, som en måske lettere usympatisk person.
"Dave, this conversation can serve no purpose anymore. Goodbye."
Gravatar

#5 Movie Lover 11 år siden

Dette er en gammel nyhed!
Gravatar

#6 gi-jones 11 år siden

Tør øjnene og find et seriøst navn til den forening.
Gi' dog pengene til Afrika... De har mere brug for dem.
Gravatar

#7 nwinther 11 år siden

Hurra. Lad os endelig svælge i bøssers overfølsomhed overfor alt muligt - det vil helt sikkert styrke deres sag!

Hold da kæft nogle idioter. Det er så frustrerende at sidde på sidelinien og høre tale om - og se - hyldesten til "bøssemiljøet", "homokulturen" (eller afarter deraf) - Gay Pride osv. Men når det så viser sig, at medaljen har en bagside, så er der pludselig ikke længere nogen "kultur" eller "miljø". Næh, så er det nedsættende at kalde noget for "bøsset". Sådan nogle organisationer kan jeg simpelthen ikke tage seriøst.
"I, for one, welcome our new insect overlords" - Kent Brockman
Gravatar

#8 filmz-jonasgr 11 år siden

#6 hmm... SUUR.
"I was afraid, I'd eat your brains
'Cause I'm evil"
Gravatar

#9 Batsy 11 år siden

8# Haha :D


Der er der ingen sorte der bliver sure, der bliver sure over at nogen siger neger i filmen? Dog vis man siger at en elektrisk bil er bøsset så skal man self gå helt amok pågrund af en karekter i en film?

Jeg syndes at de ikke skal fjerne den, så må de feminine folk blive mobbset.
"I learned that courage was not the absence of fear, but the triumph over it".Gravatar

#10 sandark 11 år siden

tja de har vel ret til at sige at de ikke er glade overfor kommentaren men tilgengæld har Ron Howard ret til at beholde den i filmen ...

Skriv ny kommentar: