I Ron Howards kommende film “The Dilemma” beskriver Vince Vaughns figur på et tidspunkt en elektrisk bil som “bøsset” (“gay”).

Det har fået den amerikanske organisation Bøsser og Lesbiske mod Krænkelser (GLAAD – Gay & Lesbian Alliance Against Defamation) op i det røde felt, og de har krævet, at Howard fjerner bøsse-kommentaren fra filmen.

Se også: Er Jim Carrey-filmen “I Love You Phillip Morris” for bøsset for amerikanerne?

Det nægter Howard dog at gøre. Han fortæller, at kommentaren ikke er hevet ud af det blå, men stod i manuskriptet og er beregnet til at vise, at Vaughns figur i filmen langt fra er perfekt og siger nogle groteske ting.

GLAAD mener, at kommentaren bruger ordet “bøsse” på nedsættende vis, og at Howard ved at lade den blive i filmen er med til at styrke problemet med, at ordet ofte bruges negativt.

Se også: Trailer til “The Dilemma” med Vince Vaughn og Kevin James.

Organisationen udtaler: ”Forhåbentlig vil Howard og Universal i fremtiden erkende den magt, deres ord har, og bruge deres film til at bringe folk sammen i stedet for at skille os ad.”

Howard mener dog ikke, at vejen frem er at fjerne potentielt krænkende jokes fra film. ”Jeg forsvarer retten til at føle sig krænket over en joke ligeså meget, som jeg forsvarer retten til at bruge joken i filmen,” siger Howard.

Synes du, at Howard bør fjerne bøsse-kommentaren fra filmen, eller er det GLAAD, der er for fintfølende? Klik i ‘Kommentarer’ herunder for at diskutere.Vis kommentarer (50)
Gravatar

#31 OlesSlaver 11 år siden


Hedder det egentlig stadig vertikal udfordret person når jeg skriver om dværge??? [/quote]


Muahaha... Det er humor!
Gravatar

#32 Dragon_Claw 11 år siden

Tony Montana: All I got in this world is my word and my balls. And I don't break 'em for nobody!
Gravatar

#33 Fynboen 11 år siden

honodelloce (30) skrev:

Lad mig da starte med at give dig ret.. Du læser HELT forkert..

Jeg har absolut intet problem med at blive konfronteret med homoseksuelle.. Hvis jeg møder en person privat, der er homoseksuel, så rører det mig ikke en disse.. Men han/hun skal da på ingen måde sær-behandles, fordi de har andre seksuelle præferencer end mig.. Jeg behøver da ikke beundre og tale for, at de er homoseksuelle, eller høre om det, ganske ligesom det samme gælder heteroseksuelle.. Jeg er fuldstændig ligeglad med, om man er til almindelig missionær med en person af det modsatte køn eller er til dåsegnidning eller sport i 2'eren med en person af det samme køn.. Vi er alle mennesker, lavet af samme stof, og burde opføre os sådan.. Så kan vi holde en Human Pride Parade.. Men ingen Gay Pride, ingen Black Power og ingen asiat-, indianer- eller tysker-favoriserende parader..

Men jeg kan da også bare læse for meget ind i dit indlæg og få en idé om, at du i virkeligheden har brug for at folk bekender kulør, fordi du er utryg ved din egen seksualitet, og derfor har behov for at sikre du ikke kan tages for noget, du ikke er..


Hehe, jeg synes nu ikke ligefrem du dementerer min påstand, når du i dit indlæg gentager at du helst ikke vil høre om det... jeg gættede jo ikke på at du skulle HADE bøsser, blot at du ikke virkede som om du havde lyst til at blive konfronteret med dem i det daglige.

Og nej, jeg er skam ganske tryg i min seksualitet, og har så sent som i nat siddet og lært en bøsse reglerne i amerikansk fodbold, efterfulgt af at lære ham off-side-reglen... han var lidt træt af at være en kliché, lige hvad det med sport angik... ,o)
Diplomacy is the art of saying "Nice doggie" until you can find a rock.
Gravatar

#34 Lord Beef Jerky 11 år siden

#33 Jamen hvorfor i alverden skal man også konfronteres med folks seksualitet? Folks privatliv kommer slet ikke mig ved, og jeg er ganske enkelt ligeglad med, om folk foretrækker den ene sexstilling fremfor den anden, og på samme måde om folk er hetero, homo eller bi.
"Avatar blev skrevet flere år før Pocahontas, og dermed (forhåbentlig indlysende) også før Irak krigen"
Gravatar

#35 Kyllingebenet 11 år siden

Jeg synes at det er GAY at de vil have kommentaren fjernet.

Fuck bøsser, troede ellers godt de kunne tåle at blive taget røven på..
Gravatar

#36 Bates 11 år siden

Nu må de kraft peter væltende stoppe med alle deres forbud, og censur.

Folk er sgu blevet så nærtagende efterhånden, at det er helt skræmmende. Thumbs up til Ron Howard for at stå fast på sin beslutning!
Gravatar

#37 NightHawk 11 år siden

honodelloce (15) skrev:
Jeg hører ingen brok, når tv-serier som Criminal Minds osv portrætterer homo-fjendske seriemordere og des lige, men så snart der er en karakter i en komedie, der bruger ordet "gay" som et tillægsord (ganske som rigtig rigtig mange folk gør i virkeligheden), så er den da helt helt gal..


Og fordi der er mange der bruger det "tillægsord", så er det ok eller hvad?

Selvfølgelig skal der i princippet kunne gøres grin med alt, hvis man har en pointe med det, og man kan i dette tilfælde sagtens klandre GLAAD for at skyde gråspurve med kanoner. Men de har trods alt alligevel en pointe i deres kritik, når de taler om, at man ved at bruge ordet gay i flæng, og oftest i en negativ kontekst, er med til generelt set at påvirke mange, ikke alle, men mange i at få den opfattelse af, at det er ok automatisk at forbinde homoseksualitet med noget negativt eller latterligt. For kunne Howard og co. i virkeligheden ikke have brugt alle mulige andre og langt stærkere ord, der havde været bedre til at beskrive Vaughns karakter som værende usympatisk? Jo, selvfølgelig kunne de det og filmen ville sikkert næppe komme til at lide under det. At en homo-fjendsk seriemorder benytter sig af nedsættende kommentarer, kan jeg ikke brokke mig over, da det jo netop er for at beskrive den type karakter. Men at typer som Vaughs figur gør det, er vel ikke ligefrem nødvendigt og hvorfor så bruge det ord, blot fordi det er den nemmeste udvej.

Jeg kan selvfølgelig ikke svare på, hvorfor nwinther skriver som han gør.. Men jeg giver ham gerne ret, med følgende begrundelse: Hvis homoseksuelle virkeligt bare vil være accepteret og en del af den "almindelige" befolkning, hvorfor skal de så have særlige festivaller f.eks. ? Gay Parade er da så sølle et kald på barn-agtig opmærksomhed, at det burde forbydes ! Og IKKE fordi de er homoseksuelle - det har jeg absolut intet imod.. Men forestil dig lige et ramaskrig fra visse dele af det homoseksuelle miljø, hvis man lavede kæmpe parader i verdens største byer for at hylde heteroseksualitet?

Der er ingen grund til de parader.. Jeg synes det er fint, at de er glade for deres seksualitet - men hold det til de private hjem, og de lukkede klubber - ligesom f.eks. heteroseksuelle gør det - og så tag til f.eks. karneval, hvis i endelig vil se på letpåklædte folk - og i bestemmer helt selv hvilket køn i kigger på..


Der er skam ingen, der der har fået udelt carte blanche til at holde særlige festivaller. Nej, de forskellige gay prides der bliver holdt omkring i verden er blot LGBT miljøets måde at fejre en mærkedag på, (Ligesom mange andre parader fejer en mærkedag), nemlig Stonewall oprørert i 1969, hvorefter Gay & Lesbian græsrodsbevægelserne og kampen for at opnå samme rettighedder som alle andre tog sin begyndelse. En markering der i høj grad har sin berettigelse især pga. sit budskab.

Og nej, Gay Pride parade er absolut ikke et sørgelig forsøg på at få barn-agtig opmærksomhed, men pisse vigtigt fordi det handler om, (ud over også at holde en fest), at man, både op til selve priden og under den, kører en masse informative oplysningskampagner som man kan benytte sig af, og som er guld værd, især hvis man f.eks står i en situation, hvor man føler sig helt isoleret og derfor har brug for et netværk af forskellige slags. Gay Pride handler i høj grad også om solidaritet med de lande, hvor det homoseksuelle miljø absolut ingen rettigheder har. Her behøver man f.eks blot at ta' et kig på de baltiske lande, hvor ingen rettigheder, cencur og vold er dagligdag for det homoseksuelle miljø. At de nu alligevel har fået gennemført en parade de sidste par år, med god hjælp fra Amnesty og humans rights watch, er i sig selv en kæmpe triumf og et skridt, selv om der lang vej endnu, mod bedre forhold for queer miljøet der ovre. Og jo mere opmærksomhed der skabes omkring det, jo sværere bliver det at nægte folk i at opnå præcis samme rettigheder som alle har.

Du snakker igen, som jeg også husker du har gjort før, om at holde en hetero parade, men forklar mig lige hvad årsagen til at holde sådan en skulle være? Føler du dig da undertrykt og diskrimineret på nogen måde? Har du samme problemer mht. at blive gift, få lov til at adoptere, eller være dækket af din partners forsikringer ? I USA er du i flere stater som homoseksuel f.eks ikke dækket af din partners sygeforsikring, på samme måde som et heteroseksuelt par er, og det er blot et ud af mange punkter, hvor der stadig eksisterer forskelsbehandling. Det er Gay Pride paraderne blandt andet med til at gøre opmærksom på, og indtil den dag kommer hvor alle bliver behandlet ens, ja så vil de altid ha' deres berettigelse.

honodelloce (30) skrev:
Problemet er jo, at diskriminieringen ikke bliver mindre af det - tværtimod, hvis du spørger mig..

Hver gang der har været en homo-parade, gøres der i stor stil grin med det.. Hvis man nu lod være med at udstille sig, ville den provokerende interesse nok lige så stille fordufte af sig selv..


At forsøge at gemme sig bag lukkede døre og hverken snakke eller på nogen måde synliggøre det homoseksuelle miljø hjælper absolut intet på ikke at blive diskrimineret, tværtimod gør det det blot endnu værre. For at der kan ske en holdningsændring i den brede befolkning, gælder det om hele tiden at være så synlig og så åben omkring miljøet som overhovet muligt, netop for at undgå at de sædvanlige fordomme for grobund. Og ærlig talt, hvis man ikke kan klare én gang om året af være vidne til en Gay pride parade, som det i øvrigt står alle frit for ikke at deltage i eller se på, så er det nok fordi man et eller andet sted har et større problem med det, end man giver udtryk for.

Jeg har absolut intet problem med at blive konfronteret med homoseksuelle.. Hvis jeg møder en person privat, der er homoseksuel, så rører det mig ikke en disse.. Men han/hun skal da på ingen måde sær-behandles, fordi de har andre seksuelle præferencer end mig.. Jeg behøver da ikke beundre og tale for, at de er homoseksuelle, eller høre om det, ganske ligesom det samme gælder heteroseksuelle.. Jeg er fuldstændig ligeglad med, om man er til almindelig missionær med en person af det modsatte køn eller er til dåsegnidning eller sport i 2'eren med en person af det samme køn.. Vi er alle mennesker, lavet af samme stof, og burde opføre os sådan.. Så kan vi holde en Human Pride Parade.. Men ingen Gay Pride, ingen Black Power og ingen asiat-, indianer- eller tysker-favoriserende parader..


Igen, hvem snakker om særbehandling andre end dig selv? Det er ikke, og har aldrig været, LGBT miljøets formål at opnå specielle rettigheder eller hensyn i forhold til heteroseksuelle, men kun et ønske om at opnå samme rettigheder og samme accept/respekt fra omgivelserne. Der er ingen der har sagt, at du skal tilbede den jord de går på, men når du direkte, og det er ikke første gang, taler for en afskaffelse af Gay Prides, så går du jo netop ind og deler det op i et dem og os. Selv samme opdeling skriver du så til sidts, at du gerne vil ha' ikke eksisterede, men det lader sig bare ikke gøre med mindre der bliver sat fokus på det ved bl.a. paraderne.

"There can be no understanding between the hand and the brain, unless the heart acts as mediator."
Gravatar

#38 Fynboen 11 år siden

Lord Beef Jerky (34) skrev:
#33 Jamen hvorfor i alverden skal man også konfronteres med folks seksualitet? Folks privatliv kommer slet ikke mig ved, og jeg er ganske enkelt ligeglad med, om folk foretrækker den ene sexstilling fremfor den anden, og på samme måde om folk er hetero, homo eller bi.


Uanset hvad jeg ville kunne skrive her, vil det bare være en bleg gentagelse af hvad NightHawk skrev... blot med kortere ord, og dårligere ordstilling... ,o)
Diplomacy is the art of saying "Nice doggie" until you can find a rock.
Gravatar

#39 HonoDelLoce 11 år siden

Fynboen (33) skrev:
Hehe, jeg synes nu ikke ligefrem du dementerer min påstand, når du i dit indlæg gentager at du helst ikke vil høre om det...


Så læser du ikke ordentligt.. For jeg skriver, at jeg ikke HAR BRUG FOR DET = det er jo fuldstændig ligegyldigt..

NightHawk (37) skrev:
Og fordi der er mange der bruger det "tillægsord", så er det ok eller hvad?


Nu skal vi jo lige huske på at "Gay" var et tillægsord ret lang tid før "gay" betød homoseksuel...

Og så synes jeg det er ganske fint, at du taler om en organisations hensigter med en parade - det er bare ikke ensbetydende med, at det er lig med udførslen og resultatet.. Uanset hvor mange linier du bruger på det..

NightHawk (37) skrev:
For at der kan ske en holdningsændring i den brede befolkning, gælder det om hele tiden at være så synlig og så åben omkring miljøet som overhovet muligt,


Ja, hvis vi taler om modstand mod pædofile.. Men hvis man gerne vil, at homoseksualitet skal være normalt og accepteret, så er man også nødt til at lade være med at gøre sig selv til skydeskive uden egentlig fed grund..

Og jeg synes også, det er ganske fint, at du flere gange påpeger, at jeg har talt for afskaffelse af gay parade mere end én gang - og jeg kommer til at gøre det hundredevis af gange endnu.. Og det er for de homoseksuelles egen skyld, da jeg ser det som det smarteste taktiske træk, hvis de gerne ville accepteres af de, der endnu ikke accepterer dem.. Og ja, jeg tænker meget i taktik - det er en arbejdsskade af både at være PR-ansvarlig samt fodboldtræner..

NightHawk (37) skrev:
så er det nok fordi man et eller andet sted har et større problem med det, end man giver udtryk for.


Det var da satans som alle herinde lige pludselig er skabs-psykologer..

Mon det er muligt at have en mening om noget, uden det bunder i at man har et problem?
Jeg har intet problem med ikke at have ret. Det er kun, hvis nogen påpeger det, jeg bliver stædig!
Gravatar

#40 natterjack 11 år siden

nwinther (20) skrev:
Læs resten af mit indlæg.

BTW- Jeg er ikke enig i, at man ikke bør afholde Pride parader mv. Men jeg plæderer for, at også homoseksuelle skal acceptere at der bliver gjort grin med dem og deres seksualitet - ligesom der bliver gjort grin med alt andet. Det er jo ikke fordi Pride-paraderne ligefrem emmer af moderation og/eller diskretion. Så må man sgu da også kunne tage noget røg.
Jeg kan ikke se sammenhængen mellem en enkel interesseorganisation og globale Pride-parader. Du får det til at lyde som om, at homoseksuelle generelt er enige med GLAAD.

honodelloce (30) skrev:
Fynboen (19) skrev:
ligesom jeg oprigtigt tvivler på at de ville få ondt i røven over hvis vi gjorde det samme med heteroseksualitet.


Jeg synes da netop at den sag her viser, at de nok skal brokke sig, hvis der er noget som helst, der bare på en eller anden latterlig måde kan stille dem i et dårligt lys - efter deres mening..
Vi snakker om en enkelt organisation, rolig nu med generaliseringerne.

honodelloce (39) skrev:
Og så synes jeg det er ganske fint, at du taler om en organisations hensigter med en parade - det er bare ikke ensbetydende med, at det er lig med udførslen og resultatet.. Uanset hvor mange linier du bruger på det..
Det lyder som om, du mener, at homo-parader og homorelaterede kampagner ikke har en positiv indvirkning, der er stor nok til at opveje den eventuelt negative. Hvis det er tilfældet, må du meget gerne bidrage med andet end din personlige holdning til at bakke det op.

honodelloce (30) skrev:
NightHawk (37) skrev:
For at der kan ske en holdningsændring i den brede befolkning, gælder det om hele tiden at være så synlig og så åben omkring miljøet som overhovet muligt,


Ja, hvis vi taler om modstand mod pædofile.. Men hvis man gerne vil, at homoseksualitet skal være normalt og accepteret, så er man også nødt til at lade være med at gøre sig selv til skydeskive uden egentlig fed grund..
Mener du, at Pride-parader gør homoseksuelle til skydeskiver, eller taler vi om GLAAD her?

honodelloce (30) skrev:
Og jeg synes også, det er ganske fint, at du flere gange påpeger, at jeg har talt for afskaffelse af gay parade mere end én gang - og jeg kommer til at gøre det hundredevis af gange endnu.. Og det er for de homoseksuelles egen skyld, da jeg ser det som det smarteste taktiske træk, hvis de gerne ville accepteres af de, der endnu ikke accepterer dem.. Og ja, jeg tænker meget i taktik - det er en arbejdsskade af både at være PR-ansvarlig samt fodboldtræner.


Har du andet end din "taktikerfaring" til at bakke op, at homo-parader og dertilhørende kampagner har større negativ end positiv indvirkning på folks holdninger til homoseksuelle?

Skriv ny kommentar: