Rotten Apples afslører film med #MeToo-anklagede


#MeToo-kampagnen har medført store konsekvenser for mange filmfolk ved dens synliggørelse af sexchikane og overgreb i filmbranchen verden over. Og hvis du er i tvivl om, hvem der er under anklage, og om de har været med til at lave den film, du vil se, så kan du nu få svar på den nye hjemmeside The Rotten Apples.

Læs også: Robert Rodriguez hævnede sig på Harvey Weinstein med “Planet Terror”

The Rotten Apples er en ny filmdatabase. Her kan du søge på film- og tv-serier, og resultatet vil fortælle dig, hvorvidt de er forbundet med personer, der er anklaget for seksuelle overgreb.

Personen kan både være skuespiller, instruktør, manuskriptforfatter og producent, og vedkommende behøver blot at være anklaget, før de film- eller tv-serier, de har været med til at lave, får betegnelsen som et ’rotten apple'.

Så hvis du vil være mere etisk i dit film- og serieforbrug, skal du holde dig fra “Pulp Fiction”, hvor Harvey Weinstein er krediteret som co-executive producer, og “Alene Hjemme 2”, hvor Donald Trump har en cameo.

Og så selvfølgelig alle Pixar-fim på grund af John Lasseter, der er kreativ chef, producent, manuskriptforfatter og instruktør hos Pixar. John Lasseter er i øjeblikket på seks måneders selvvalgt orlov grundet anklager om upassende opførsel over for sine ansatte.

Til gengæld kan du med god samvittighed for eksempel se “Stranger Things” og “The Avengers” samt glædeligt gå i biografen for at se “Star Wars: The Last Jedi”. De alle er blevet vurderet som ’fresh apples'.

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (25)
Gravatar

#1 Hive 3 år siden

Det er simpelthen gået for vidt...
Gravatar

#2 Star Trek fever 3 år siden

Det er for dumt. Og det er allerede kammet helt over. Mange er dem er anklagede, men derfor kan de da være uskyldige.

Sætter sku Pulp Fiction på
Get woke, go broke.

All lives matter.
Gravatar

#3 Wolff 3 år siden

Only in United States of Fluff....

Det tangerer nærmest til selvtægt, og lugter langt væk af nogen der vil ride med på bølgen og skabe lidt opsigt.
Gravatar

#4 Snipp 3 år siden

Så hvis du vil være mere etisk i dit film- og serieforbrug, skal du holde dig fra "Pulp Fiction", hvor Harvey Weinstein er krediteret som co-executive producer, og "Alene Hjemme 2", hvor Donald Trump har en cameo.

Ehhh hvorfor er det mere etisk? Der er jo ingen som er blevet dømt, kun anklaget og der er næppe beviser på det er sket, og dermed vil ske noget. Jeg tror jeg vil se the usual suspects fordi Kevin er med.
I was once in a story... guess what, I was awesome!
Gravatar

#5 Mejse 3 år siden

#4 nu må du altså stoppe det der dømt pjat :)
Gravatar

#6 Bishop 3 år siden

Der går ikke røg af en brand uden at der er ild i den.

Gravatar

#7 Geekalod 3 år siden

“jeg dømmer dig hermed et dumt svin”. never gonna happen.
Gravatar

#8 Johnny42 3 år siden

Hvad har etik med det at gøre. #5 Det er rigtigt hvad #4 siger. Man er uskyldig til man dømt ved en domstol. Der er flere 100 personer involveret i produktionen af en film og fordi nogle af disse træder ved siden af skal man nu til at boycutte disse film. Hvis en film er god så gider jeg ikke forholde mig til hvem der har gjort hvad om nogen har opført sig upassende.

F.eks. med Mel Gibson. Jeg ved ikke hvad han har sagt og er også ligeglad(selv om han sikkert har ret). Han er en god instruktør og ser hans film alligevel.
Gravatar

#9 Hive 3 år siden

Johnny42 (8) skrev:
F.eks. med Mel Gibson. Jeg ved ikke hvad han har sagt og er også ligeglad(selv om han sikkert har ret).


Ooookay så...

Jeg supplerer lige med nogle Mel Gibson citater - som han "sikkert har ret i":

"You look like a fucking pig in heat, and if you get raped by a pack of niggers, it will be your fault." — phone conversation with Grigorieva

"Fucking Jews... The Jews are responsible for all the wars in the world… Are you a Jew?" — to male police officer during 2006 DUI arrest

"They take it up the ass. [laughs, stands up, bends over, points to anus] This is only for taking a shit." —to Spanish newspaper El Pais when asked what he thinks of gays, in 1991

"I'll apologize when hell freezes over. They can fuck off." —to Playboy in 1995, about whether he'd issue an apology to gays and lesbians, as GLAAD recommended
Gravatar

#10 Mejse 3 år siden

#8 har overhovedet ikke udtalt mig om etik eller sagt lad være med at se hans film :)

faktum er man ikke er uskyldig til man er dømt, medmindre der faktisk er tale om noget kriminelt, hvilket der i en del af #metoo sagerne ikke er, derfor er hele dømt diskussionen irrelevant, og selv med dem der er beskyldt for noget kriminelt, gælder hele uskyldig til man er dømt tingen ikke, har aldrig gjort og vil aldrig gøre, af den simple grund at det kun er relevant for den stats ordineret straf, ikke fordi hvordan folk ser en.

uskyldig til man er dømt er et flot ideal, men ikke noget der bliver brugt i praksis, eller noget der som sådan vil fungere i praksis, slet ikke som snipp vil have det, hvor ikke engang kevin spacey kan fyres uden en retssag....hvilket i praksis betyder at man skal, igennem en retssag før noget har nogen konsekvens, forklar mig lige engang hvordan det skulle fungere ?

så nej man er ikke uskyldig til man er dømt, man er uskyldig i statens øjne og vil ikke modtage eventuel fængselsstraf før man er dømt.....det er alt.

at tro andet er sødt men naivt :)

Skriv ny kommentar: