Denne uge bød på nomineringer til Golden Globes. I kategorien Bedste instruktør var der kun mænd. Så nu er der i protest lavet en underskiftsindsamling for at få “Wonder Woman”-instruktør Patty Jenkins nomineret.

Læs også: Kevin Spacey-afløser scorer nominering til Golden Globes

Det er det sociale netværk Care2, der har oprettet underskriftsindsamlingen. De mener, at Patty Jenkins fortjener en nominering som instruktør på “Wonder Woman”.

De vil med underskrifterne lægge pres på medlemmerne af Hollywood Foreign Press Association, der bestemmer vinderne og nomineringerne til Golden Globes. De skal ændre deres beslutning om ikke at nominere Patty Jenkins.

At kategorien i år kun indeholder mænd, kom for mange som en overraskelse, da der foruden forventninger til Jenkins ligeledes var vurderet gode muligheder for nomineringer til Greta Gerwig for “Lady Bird” og Dee Rees for “Mudbound”.

I løbet af de 75 år Golden Globes er blevet afholdt, har kun én kvinde vundet prisen som bedste instruktør. Det var i 1984, hvor Barbra Streisand vandt for “Yentl”.

Der har i alt været kun været fem forskellige kvinder, der er blevet nomineret til bedste instruktør: Jane Campion, Sofia Coppola, Ava DuVernay samt Katrhyn Bigelow og Barbra Streisand, der begge er blevet nomineret to gange.

Tallet er endnu lavere hos Oscars, hvor det kun er fire kvinder, der er blevet nomineret for bedste instruktør, og der har ikke været nogen siden 2010, hvor Kathryn Bigelow vandt for “The Hurt Locker”.

Over 9.000 har indtil videre skrevet under til fordel for en Golden Globes-nominering til Patty Jenkins.

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (19)
Gravatar

#1 Hive 4 år siden

Nu må det altså stoppe. Det kan simpelthen ikke passe, at man ikke bare kan nøjes med at vurdere filmen for filmen - men bliver nødt til at have i tankerne at en "god" film skal have en kvindelig instruktør og minoriteter i hovedrollerne...
Gravatar

#2 Star Trek fever 4 år siden

Og???

Så er der tydeligvis 5 der i udvalgets øje er bedre
Get woke, go broke.

All lives matter.

Facts dont care about feelings

#CancelDisneyPlus, #JusticeforGina

"Jews were beaten in the streets, not by Nazi soldiers, but by their neighbours - even by children. I condemns all that Nazis did and stood for, but because history is edited, most people today don't realize, that to get to the point where Nazi soldiers could easily round up thousands of Jews, the government first made their own neighbours hate them simply because they were Jews. How is that any different from hating someone for their political views - left or right?"
Gravatar

#3 kblood 4 år siden

Nu kender jeg ikke de andre film, så kan ikke sige det med sikkerhed, men Wonder Woman var nu godt lavet og burde måske være nomineret. Jeg må nu sige at jeg er ret ligeglad med hvem der bliver valgt til disse nomineringer.
Gravatar

#4 Mejse 4 år siden

er ikke helt sikker på hvad folk regner med, med denne her uendelig række af underskrifts indsamlinger, altså hvor tit ændre sådan en indsamling af underskrifter faktisk noget ?
Gravatar

#5 Snipp 4 år siden

Nogle der ved om en native america instruktør eller skuespiller har vundet? Hvad med en asiatisk person?

Hader Amerikanerne og deres holdninger til det her pis. Wonder Woman var altså heller ikke så god.
I was once in a story... guess what, I was awesome!
Gravatar

#6 Mejse 4 år siden

#5 er jo irrelevant da asiater og native americans, ikke er årets hot topic ;)
Gravatar

#7 Hive 4 år siden

Hvis Wonder Woman havde været instrueret af en mand ville folk ikke hype den så sindssygt meget...

Ja, det var en god og underholdende film. Men så var den altså heller ikke bedre...
Gravatar

#8 Johnny42 4 år siden

Sønder Ekman er ikke blandt de 5 bedste film i år sikkert ikke engang blandt de 10 eller 20 bedste film, så ingen overraskelse herfra. Lady Bird er ikke kommet til Danmark endnu så den kan jeg ikke udtale mig om, men hvad jeg har hørt vil jeg tro at den er bedre end WW, så hvis man endelig skulle føre en kampagne burde det MÅSKE være for denne film frem for en Blockbuster.
Gravatar

#9 Johnny42 4 år siden

Dammit auto korrektur. Har ikke set Sønder Ekman, men
Det samme gælder for Wonder Woman., som jeg heller ikke mener er blandt de 5-10 bedste film i år.
Gravatar

#10 Tsunamijhoe 4 år siden

Er som andre ved at være rigtig godt træt af alle de her latterlige tiltag.. Jeg forstår ikke hvad der er galt i at måle folk på deres meritter alene,og ikke ud fra hvilket køn,race,farve,religion eller seksualitet de har..

Er man dygtig nok,skal man nok blive hædret,længere er den ikke.. Jeg kan ikke se hvorfor minoriteter og kvinder i film branchen skal have sær behandling,det får de ikke i musik branchen for eksempel,og det er der ingen der tuder over,for det er ret simpelt, har man talent ja så kan man sælge sin musik,hvis ikke så må man lade være. Wonder Woman var ok den første times tid,og så gik der komplet samlebånds produktion over den,og den er bestemt ikke oscar værdig.

Skriv ny kommentar: