De amerikanske anmeldere elsker Harley Quinn-filmen “Birds of Prey” – anmelderne i Danmark er splittede.

Hun fik sin debut som en del af “Suicide Squad” fra 2016. Nu står Margot Robbie på egne DC-ben i den nye “Birds of Prey“.

Her gentager Robbie rollen som Harley Quinn. Og det er de amerikanske anmeldere helt vilde med.

Aktuelt rammer “Birds of Prey” 90 procent friske anmeldelser hos Rotten Tomatoes, hvilket er på samme niveau som DC-kollegaen “Shazam!”.

Kun “Wonder Woman” med 93 procent overgår “Birds of Prey” blandt filmene i det såkaldte DC Extended, hvor “Suicide Squad” ligger i bunden med 27 procent.

Mindre entydig er vurderingen blandt de danske anmeldere, hvor B.T. er mest begejstret for “Birds of Prey”.

”Lykkes med det, der har været et problem i de fleste andre film i DC Extended Universe, nemlig at ramme en ren tone,” skriver B.T. [5 stjerner].

”Flot actionkoreografi hængende på et meget tyndt skelet bestående af lige dele tyndt plot, karikaturtegnede figurer og et lige lovlig frit fortolket Gotham,” skriver Jyllands-Posten [3 stjerner].

”Ingen tvivl om, at Harley Quinn kan selv og uden mænd. Nu håber jeg bare, at hun til næste års ‘The Suicide Squad’ er blevet så selvsikker, at hun ikke behøver at ævle om det andet køn konstant,” skriver Filmz [3 stjerner].

”Det er feminisme på dåse, færdiglavet og masseproduceret, så den passer ind i en underholdningsindustri, der lukrerer på tidens politiske klima,” skriver Politiken [2 stjerner].

Læs også ‘Harley Quinn gør grin med post-credits i post-credit til “Birds of Prey”‘.


Vis kommentarer (3)
Gravatar

#1 Warbeard 7 måneder siden

Der er meget større risiko for negative konsekvenser ved at sige man synes en film er for politisk korrekt i Danmark vil jeg gætte på.
Gravatar

#2 kblood 7 måneder siden

Giver ikke rigtigt mening at folk stadig kigger så meget på Rotten Tomatoes. De er flere gange blevet taget i at manipulere deres tal.

Warbeard (1) skrev:
Der er meget større risiko for negative konsekvenser ved at sige man synes en film er for politisk korrekt i Danmark vil jeg gætte på.

Det tror jeg nu ikke... i USA går de vidst ret meget op i at film skal være politisk korrekte vil jeg mene, og det betyder også at de skal være inklusive osv osv. Virker til ofte at kunne være en grund til at Rotten Tomatoes scoren er lav for nogle film, selvom de nok fortjener en høj score. The Joker er vidst en af dem.
Gravatar

#3 Warbeard 7 måneder siden

Hov, jeg mente også USA :)

Skriv ny kommentar: