De har flere fjender end venner på årets filmfestival i Cannes. Det fik den første af to film fra Netflix i den prestigefulde Guldpalme-konkurrence at mærke, da den blev vist frem i forkert format til vilde buhråb.

Se også: Jury-formand diskvalificerer Netflix-film på forhånd til Den Gyldne Palme

Det er The Hollywood Reporter, der skriver, at Bong Joon-hos “Okja” fik en hård start på festivalen, da Palais-biografens tekniske personale havde indstillet formatet forkert, således toppen og bunden var skåret væk.

Fejlen blev dog opdaget, og “Okja” blev begyndt forfra, hvor der var både jubel og buhråb fra salens anmeldere, da Netflix-logoet løb over skærmen.

Straks fik en konspirations-teori liv om, at biograf-personalet bevidst forsøgte at sabotere visningen for Netflix-filmen. Det har Netflix dog ikke ønsket at kommentere på, imens Cannes-ledelsen har undskyldt.

Den franske filmbranche er som bekendt stor modstander af Netflix-film i konkurrencen, hvilket har medført en regelændring til næste år. Til den tid skal konkurrence-film have en fransk biograf-premiere, hvilket i realiteten udelukker Netflix.

“Okja” får premiere på Netflix d. 28. juni.

Følg Filmz på Facebook.

Vis kommentarer (113)
Gravatar

#1 Geekalot 1 år siden

Håber Netflix slet ikke vil vise deres film til den "film" festival. Det under al kritik at man ikke vil vise film, der ikke har biograf premiere.
En film er en film, uanset hvad man siger.
Gravatar

#2 Mejse 1 år siden

#1 tja det er jo ikke så mærkeligt når netflix mere eller mindre har erklæret krig mod filmindustrien :) men ja virker lidt sært...dog er det kun fransk bio præmiere den skal have for at deltage så det kan de jo bare give den og ja ja så må franskmænd der ikke vil i biografen vente 2 år med at se den på netflix men det er der jo som sådan ikke nogen der lider under :)
Gravatar

#3 Geekalot 1 år siden

#2 nu vi igen ude i den snak om monopol. Er man for monopol, hvor "hollywood" og biograferne sætter reglerne, eller er vi der, hvor alle må få en bid af kagen ?
Jeg ved godt hvad der er til os forbrugeres bedste, og det ikke Hollywood og monopolet.
Fair nok Cannes kun vil vise biograf film, men så skal de kalde det for hvad det er så, for det ikke en film festival mere så.
Gravatar

#4 Mejse 1 år siden

det er da stadig en film festival bare en film festival der kun vil vise film med fransk biografpræmiere :) altså man kan ikke rigtig snakke monopol her det er jo en festival intet andet....alt med priser har vel monopol på sin egen måde
Gravatar

#5 kblood 1 år siden

#2 Mjaaa... nok mere en krig mod Hollywood vil jeg mene, og som Geek skriver, biograf monopil.

Så ja, det er da en krig imod filmindustrien som den fungere nu, og jeg synes det kommer mere og mere frem hvad det er for nogle snopper der findes i den industry. Ikke at dette behøves at være et eksempel på det, men der er mange andre eksempler.

En ting er at film selskaber ikke vil have sine film på Netflix med det samme, men at prøve at tvinge Netflix til at gøre det... jeg tror næsten at alt dette er noget af det som har skubbet mange ting til at blive serier, for netop at komme uden om alt det, for så er der pludselig ikke alle disse krav for at blive anset som anstændig underholdning. Der var helt klart engang hvor serier blev set som noget i stil med film der udkom direkte på VHS, DVD og/eller blue-ray.

#4 Synes helt klart godt man kan kalde det Monopol. En visning i Frankrig holder dem vel netop også fra at kunne udgive filmen på Netflix i flere måneder?
Gravatar

#6 Mejse 1 år siden

#5 faktisk holder det dem fra at kunne vise filmen på netflix i 2 år sådan som reglerne er i frankrig men det er da stadig ikke et monopol i hvert fald ikke mere end alle award ting så har monopol altså netflix kan jo bare lade være med at prøve at få sine film med på cannes...de kan da bare lave deres egen award ting og vise den kun på netflix :) men ja ingen tvivl om at filmindustrien er styret af gamle mænd der ikke kan lide ændringer :) men om netflix viser deres film i frankrig 2 år senere end i andre lande påvirker næppe noget for dem....de eneste der bliver berørte er netflixbrugere i frankrig og når der er nok af dem så laver de nok et oprør og brænder nogen biler af som de nu har det med at gøre der :)

Gravatar

#7 Nagash 1 år siden

Fandeme eksemplarisk opførsel fra Cannes :(

Godt Netflix vælger at lade være med at kommentere :)
Gravatar

#8 Mejse 1 år siden

#7 altså man kan sige hvad man vil om deres holdning til ikke biograftilgængelige film men altså er sikker på det hverken er første eller sidste gang der sker en fejl under fremvisningen af en film eneste grund til det her er en nyhed er fordi det var under netflixes film så lad os lige vente med at kritiserer deres opførsel til man faktisk ved om der er dårlig opførsel :)

ud over det er jeg ganske enig i at det er fjollet af cannes at udelukke film meeeeen helt ærligt er det noget at hidse sig op over ? der er tonsvis af filmfestivaler og man kan jo altid lave sin egen hvis man er utilfreds :)
Gravatar

#9 Justin 1 år siden

I år kan det det kun give problemer når hovedprisen skal uddeles
Enten vinder Netflix og Pisser! biograferne af
Eller også vinder nogle andre, hvilken skyldes at juryen var forudfattede som den endda holdt et pressemøde om, og så kan man jo ikke være en seriøs film festival
Gravatar

#10 Kim Pedersen 1 år siden

Nonsens. Endnu engang slår Filmz sig op på en nonsens-historie.

Skriv ny kommentar: