USA’s udenrigspolitiske unoder præger i dén grad nyhedsfladen i øjeblikket, og senere i år er der altså ganske passende biografpremiere på “The Fifth Estate” om WikiLeaks-stifteren Julian Assange, der blev verdenskendt, efter han lækkede tophemmelige dokumenter om bl.a. krigene i Afghanistan og Irak. DreamWorks har lige udgivet den første trailer til filmen, som har Benedict Cumberbatch (“Sherlock”) i hovedrollen.

Se traileren her.

Filmen fokuserer Assange (Cumberbatch) og er hovedsageligt baseret på en bog af Assanges partner, Daniel Domscheit-Berg (Daniel Brühl), som i tre år var en førende figur inden for organisationen og Assanges højre hånd, men som senere forlod WikiLeaks, da han ikke længere støttede op om hjemmesidens metoder.

Manuskriptet er skrevet af Josh Singer, som tidligere har arbejdet på tv-serierne “Præsidentens mænd” og “Fringe”. Udover Cumberbatch og Brühl medvirker også Stanley Tucci, Laura Linney, Anthony Mackie, David Thewlis, Alicia Vikander og Carice van Houten.

Filmen instrueres af Bill Condon, der tidligere har stået bag blandt andet “Dreamgirls” og “Gods and Monsters”.

“The Fifth Estate” kan ses i de danske biografer fra den 28. november.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.


Vis kommentarer (7)
Gravatar

#1 elwood 7 år siden

Glæder mig, men glæder mig endnu mere til Season 3.
J. J: "This is one of my Favorite shots."
Tom Cruise: "I just love this scene, and the set"
Gravatar

#2 thehawk 7 år siden

Ser bestemt intressant ud og man kan jo ikke andet end at elske Cumberbatch!
Gravatar

#3 MOVIE1000 7 år siden

Interessant historie, glæder mig til at se den.
The earth is not a cold dead place, this is not a cold dead place.
Gravatar

#4 HonoDelLoce 7 år siden

Glæder mig til at se hvor "langt" de tager Assange-karakteren. Om det bliver en rigtigt amerikansk film om en uknækkelig "helt" eller den kommer til at omhandle storhedsvanvid, paranoia osv..
Jeg har intet problem med ikke at have ret. Det er kun, hvis nogen påpeger det, jeg bliver stædig!
Gravatar

#5 Lehrmann 7 år siden

Bliver mere og mere benovet over Cumberbatch stærke fremtoning, men tjek instruktøren.
Gravatar

#6 steadi07 7 år siden

#5 - Er det godt eller dårligt ment? Jeg synes selv, at "Gods and Monsters" var en god film. "Dreamgirls" så jeg aldrig, Beyonce går mig på nerverne.

Siden denne film er baseret på en bog, hvori Cumberbatch portrætteres som magtliderlig mm., så tror jeg ikke, at det ligefrem bliver 100% positivt portræt.
Gravatar

#7 Lehrmann 7 år siden

Bestemt med skeptis. Mandens seneste to film hedder Breaking Dawn 1 og 2.

Jeg ved udmørket, at forlægget er en hurdle, og at andre habile instruktører (Chris Weitz og David Slade) har bakset med det samme bestillingsarbejde, men derudover ser jeg en del svingninger i de ting, han har lavet indtil nu. Man kan med andre ord ikke være helt sikker på, hvad man får fra Bill Condon.

Skriv ny kommentar: