På trods af at Terrence Malick er en af vor tids højst ansete instruktører og hans seneste film, “The Tree of Life”, vandt de gyldne palmer i Cannes, så har filmen fået noget kritik med på vejen fra både anmeldere og publikum – og nu også fra en af hovedrolleindehaverne, Sean Penn.

Se også: Terrence Malick klipper en 6 timers udgave af “The Tree of Life”.

Noget af det, som filmen har fået kritik for, er de scener, hvor netop Penn medvirker. Bl.a. nævner kritikeren Devin Faraci fra Badass Digest, at hvis han havde muligheden for at gense filmen på Blu-ray uden Penns scener, så ville han gøre det.

Penn lader da også selv til at være lettere utilfreds med sine scener, som han nævner, på ingen måde er så bjergtagende som i manuskriptet. Han forstår ikke rigtig sin medvirken og ville egentlig have foretrukket, hvis selve fortællingen var blevet opsat lidt mere konventionelt.

Hvad mener du? Er “The Tree of Life” et mesterværk i sin nuværende form, eller er det en ommer for Malick? Klik på ‘Kommentarer’ herunder for at diskutere i forum.Vis kommentarer (47)
Gravatar

#1 Mr_Baskerville 12 år siden

Syntes også At penns rOlle var lidt underligt brugt i filmen, jeg kunne meget godt lide den, men syntes penns scener var filmens svageste øjeblik, tror godt man kunne have fået mere ud af dem.
Gravatar

#2 the_paki_don 12 år siden

Tja, enig med Penn. Hvis vi skal klappe ham lidt mere på skulderen, så er det nok, at man kan have en skuespiller af så høj kaliber som Penn og ikke bruge ham til at give seeren en bedre oplevelse af filmen. Det klarede Malick ikke godt nok.
Gravatar

#3 Betelgeuse 12 år siden

The Tree of Life er en fantastisk og imponerende flot film og jeg glæder mig vildt til at se den igen! Men jo, Sean Penns scener fungerede måske ikke helt så godt i filmen, hvilket selvfølgelig var en smule ærgeligt.
Gravatar

#4 coolflash 12 år siden

Sean Penn er efter min mening et uundværligt virkemiddel for filmens helhed. Det er gennem hans fremmedgørelse i et ultimativt moderne (og noget koldt?) samfund, at han erindrer/føler/sanser sig tilbage. Genlever. Genfødes? Nedbryder og bøjer tid. Ikke tid i fysisk forstand. Men på et følelsesmæssigt plan. Som alle med et hjerte burde kende til. Det at tænke sig/føle sig tilbage. Til "dengang".

Det er synd og skam, at han ikke selv kan se at han ejer den narrative hovedrolle. Og burde være pavestolt over at være med i så dristig en film. Det er sundt for et Hollywood-ego at være med i en Malick-film. Det kan der ikke herske tvivl om =)

I øvrigt: Film må gerne være laaaange. Give sig tid til at fortælle en historie. Film må GERNE kræve noget af et biograf-publikum. Film må gerne gøre en frustreret. "Ikke give nogen mening..." Vi er sgu til tider nogle forkælede, forvente og mentalt blinde møgunger (inklusiv mig selv). Denne film lever især i samtalen bagefter. Denne film er høj kunst. Og jeg skal se den igen. Gerne en 6 timers udgave...

Ikke sandt?
"Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don't need."
Gravatar

#5 BN 12 år siden

Det forstår jeg ikke. Sean Penns scener fungerede helt optimalt i filmen. Han var den ældre, voksne udgaven af sønnen, og hans fortvivlede, fortabte ansigtsudtryk var den perfekte intro til historien om den tænksomme søn, der i sin barndom var splittet mellem faderens livssyn og moderens ditto, og som allerede da grublede over livets mening og ondskabens tilstedeværelse i verden.
http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/
Gravatar

#6 Neranders 12 år siden

#4 & #

Enig! Jeg kan heller ikke se, hvordan Sean Penns rolle og scener kan undværes.
"My first girlfriend turned into the moon."
"That's rough, buddy."
Gravatar

#7 elwood 12 år siden

J. J: "This is one of my Favorite shots."
Tom Cruise: "I just love this scene, and the set"
Gravatar

#8 X&O 12 år siden

Kongens nye klæder.
Gravatar

#9 BN 12 år siden

Han forstår ikke rigtig sin medvirken og ville egentlig have foretrukket, hvis selve fortællingen var blevet opsat lidt mere konventionelt.


Det kaldes "Rock Hudson-syndromet".

;-)
http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/
Gravatar

#10 Mr_Baskerville 12 år siden

#4
enig, dog syntes jeg der burde have været flere scener med Penn, kan godt se hvad han prøver på, men syntes der mangler lidt for at få den helt hjem.

Skriv ny kommentar: