“Star Wars” eller “Star Trek”? Kan det ikke være det samme? Nej, bestemt ikke, siger Simon Pegg nu, der har medvirket i begge filmuniverser.

Se også: Simon Pegg: “Star Trek 3” bliver et optimistisk eventyr

Pegg, der både skriver manuskript og spiller med i den kommende “Star Trek Beyond”, mener, at “Star Trek” er mere hård sci-fi, hvorimod “Star Wars” låner mere fra fantasy-genren:

”‘Star Wars’ er science fantasy, og ‘Star Trek’ er science fiction, og det er to forskellige ting. Folk forveksler ofte ‘Star Wars’ og ‘Star Trek’ – og det er på ingen måde det samme,” siger Simon Pegg til Collider.

Det er Justin Lin, der nu overtager “Star Trek”-franchisen fra J.J. Abrams, som i stedet fortsatte netop hos “Star Wars” med “The Force Awakens”.

Simon Pegg forklarer videre, at Abrams altid har været større fan af “Star Wars” end af “Star Trek”, så Abrams forsøgte at gøre “Star Trek” til “Star Wars”. I “Beyond” er det planen, at “Star Trek” skal tilbage til sine sci-fi-rødder.

“Star Trek Beyond” får dansk premiere d. 21. juli.

Følg Filmz på Facebook.


Vis kommentarer (6)
Gravatar

#1 Retlaw 4 år siden

Jeg er faktisk enig, men ud fra Beyond traileren har jeg svært ved at bedømme om den er på vej tilbage til sine rødder. Uanset hvad, så er den nye række af Trek film, ikke som de gamle, og bliver det nok aldrig, de er i en kategori for sig selv, mere action osv.

Gravatar

#2 Geekalot 4 år siden

Anser nu også lidt Star Wars til at være scifi, men det er mest fantasy.
Gravatar

#3 Retlaw 4 år siden

Geekalot (2) skrev:
Anser nu også lidt Star Wars til at være scifi, men det er mest fantasy.


Starwars er Prinser og Prinsesser, Star Trek er Gene´s fremtidsversion af vores verden krydret med lidt fantasy velsagtens :)
Gravatar

#4 Geekalot 4 år siden

#3 når du har noget med rumskibe og andet teknologi så er man altså også ude i scifi :), så det ikke alene fantasy :) men ja de kan nok godt bruge begge kategorier begge 2 :)
Gravatar

#5 jamiemsm 4 år siden

#4 måden jeg ser det på er at Star Trek er stadig vores verden. det er fremtiden set fra jorden af hvor Star Wars er i en helt ny verden hvor alt er fantaseret.

det sagt så har Star Trek også fantasy elementer og Star Wars Sci-fi elementer.
der er jo en grund til at de to altid bliver nævnt sammen :)
Gravatar

#6 brunbjerg 4 år siden

Star Wars er klart fantasy synes jeg.

I science fiction genren tager du udgangspunkt i videnskaben og samfundet i dag og digter at disse har gennemgået store ændringer. Deraf navnet science fiction - videnskabelig fiktion.

I fantasy skaber du nye verdner, ofte med overnaturlige elementer som magi, der ikke er videnskabsbaserede.

Skriv ny kommentar: