Den længste skuespillerstrejke i USA’s historie har nået sin ende.

118 dage skulle der gå, før den amerikanske skuespillerforening SAG-AFTRA og Hollywoods store film- og streamingselskaber kunne komme til enighed. Siden den 14. juli i år har samtlige Hollywood-produktioner – med undtagelse af enkelte serier og film – ikke kunnet filme, men nu kan man altså begynde at støve kameraerne af og gøre klar til at optage nok engang.

Onsdag er studierne og SAG-AFTRA kommet til enighed om en tre år lang foreløbig aftale, der ifølge The Hollywood Reporter inkluderer forhøjet mindsteløn, en “streamingdeltagelsesbonus” og ikke mindst regulering af AI. Sidstnævnte har siden strejkens begyndelse særligt vist sig som et stridspunkt mellem de to parter.

Læs også: “‘Beetlejuice 2’ er ‘99% færdig’, siger instruktør Tim Burton: Venter på at strejken slutter”

Selvom den endelige aftale stadigvæk skal igennem en efterfølgende godkendelse ved fagforeningens nationale komité, er strejken er netop sluttet torsdag den 9. november kl. 09:01 dansk tid, hvilket altså betyder, at landets skuespillere kan vende tilbage til arbejdet nu.

Det betyder også, at vi i den næste tid kan forvente, at et hav af produktioner vækkes fra deres hi, mens der sandsynligvis kommer afklaringer på premieredatoer for masser af film og serier. Sony og Marvels “Venom 3” er en af de første store film ude af starthullerne, og man har ifølge Deadline netop ændret filmens premieredato fra den 11. juli 2024 til den 8. november samme år, mens man håber at kunne genoptage optagelserne så hurtigt som muligt.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: