Slaveri hitter på film disse år. Bare tænk på Oscar-vinderen “12 Years a Slave” og Quentin Tarantinos “Django Unchained”. Nu følger tv-serien “The Book of Negroes” trop.

Se også: ”Gotham” får premiere på C More til efteråret

The Book of Negroes er titlen på et historisk dokument fra 1783, som indeholder navnene på 3000 slaver. De sluttede sig til englænderne under den amerikanske frihedskrig og fik dermed en mulighed for at flygte til Canada og dermed et liv i frihed.

Serien begynder I 1756, hvor pigen Aminata bliver kidnappet af slavehandlere i Vestafrika. Hun overlever den lange rejse over Atlanten og bliver solgt til en plantageejer i South Carolina.

Som Aminata ses Aunjanue Ellis (“Ray”, “Niceville”). Øvrige roller bliver spillet af blandt andre Cuba Gooding Jr. (“Pearl Harbor” og den kommende “Selma”), Louis Gossett Jr., Jane Alexander og Ben Chaplin.

Miniserien er baseret på Lawrence Hills anmelderroste bestseller af samme navn, som har vundet en række priser og er blevet udgivet i en lang række lande (under titlen “Someone Knows My Name”).

“The Book of Negroes” får dansk premiere på C More d. 15. februar. Serien består af seks afsnit.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.


Vis kommentarer (1)
Gravatar

#1 Gasivodo 5 år siden

Holder mig til 'Roots'..
"..are there any women here today?.."

'Life of Brian'(1979) = fra dengang, man GODT måtte... :-(

Skriv ny kommentar: