Slut med rygning i biffen


Nordisk Film indfører rygeforbud i deres biografbygninger per 1. maj, så det vil nu være muligt at nyde film, popcorn og slik uden at skulle lugte til cigaretrøg imens. Rygerne må i stedet gå udenfor på gaden, hvis de skal have sig en smøg.

Det vil være en stor del af landets biografer rygeforbudet rammer, da omkring 40 procent af alle biografbilletter sælges i Nordisk Films biografer.

Ifølge marketingchef i Nordisk Film Biografer, Michael Chalmer, kommer rygeforbudet af hensyn til både gæster og medarbejdere.Vis kommentarer (77)
Gravatar

#41 filmz-stente 14 år siden

#37 Er så evig enig med dig - folk der liiige skal sms'e eller hvis en sms besked....det er pisse forstyrende og man burde få folk udvist, hvis de ikke kan lære det! Men ja, en scrambler, der slukker ens mobiltelefoner, ville være kanon!
Gravatar

#42 filmz-Kadann 14 år siden

#38 -

Verden har ændret sig mht. rygning og jeg tvivler på at det blot er et modefænomen, da det er en udvikling der er kommet langsomt over de sidste mange år.

Personligt tager jeg mig ikke af at folk ryger i nærheden af mig, men faktum er jo at passiv rygning er farligt og der har i mange år manglet noget handling bag alt det som diverse regeringer har sagt mht. rygning. Det er da rart at man endelig gør noget ved det, frem for bare at tale om det - en mening jeg i øvrigt også havde da jeg røg. :)

Det er muligt at rygere føler sig forfulgt, men der er godt nok også mange rygere som overhovedet ikke viser hensyn på nogen måde. Mens jeg boede i Malmö var jeg tit ude for at toget ganske enkelt gik i stå fordi en eller anden idiot forsøgte at smugryge på toilettet, hvilket fik brandalarmen til at gå igang og toget til at gå i stå. Det samme oplever jeg i s-togene, på stationer og i visse storcentre, at folk ikke overholder reglerne.. og jeg køber ikke at folk ikke kan holde til at handle ind, se en film eller tage en togtur uden at ryge - de selvsamme mennesker har intet problem med at nappe en flyvetur til et eller andet feriested, hvor man ikke må ryge ombord på flyet.

Det er den slags rygere som giver problemerne, fordi de folk som virkelig tager hensyn lægger folk jo aldrig mærke til, det er kun de idioter som absolut ikke tager hensyn til noget som helst.
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#43 davenport 14 år siden

Helt enig Kadann, men som jeg skrev skal hensynet tages begge veje. Fordi man pludselig finder ud af alt muligt omkring smøger, skal man jo ikke kriminalisere det. Og det synes jeg efterhånden det er blevet til. Der bliver set ned på rygere, og selvom jeg har forsøgt flere gange, kan jeg ikke stoppe med det, så det er en afhængighed, samfundet må leve med at nogen af os har. (Faktisk en del af os)
Jeg synes ikke man skal ekskludere rygere, bare acceptere at vi er der, og passiv rygning tvinges man jo ikke til alle de steder, det er blevet forbudt.
Jeg oplever tit at ikkerygere SKAL stå LIGE ved siden af éen, så de rigtig kan hoste demonstrativt og gøre opmærksom på, at de i hvert tilfælde synes man er et afskyeligt svin!
Min fars fætter, har bare mødt John Williams! Æh, Bæh!!
Gravatar

#44 filmz-Kadann 14 år siden

#43 -

Jeg vil så mene at der netop er god grund til at "kriminalisere" det på grund af de ting man finder ud af. Det er jo ikke så længe siden at man fandt ud af at passiv rygning er langt farligere end man havde troet før i tiden.

Desuden har jeg altid ment at det lød ret hult, når politkerne har stået og råbt op om hvor slemt det er at ryge, men aldrig har gjort noget ved det.. det har altid virket på mig som om at de gerne vil have deres rygge frie, når de skraber alle pengene ind som rygning jo indbringer i statskassen. Så jeg synes da det er på tide at man rent faktisk gør noget, frem for bare at stå og hyle op.

Med hensyn til at stoppe, er jeg af den overbevisning at folk kan stoppe, hvis motivationen er i orden. Hvis man har lyst til at ryge, så kan man forsøge 10.000 gange, men det vil fejle.. men når man til det punkt at man virkelig vil stoppe og ikke nyder at ryge længere, så er det at man kan stoppe.. det er langtfra kun et spørgsmål om afhængighed.

Men motivation er forskellige fra person til person.. for mit vedkommende var motivationen at stå op hver morgen, hoste noget brunt/gult slim op af halsen, spytte det ud i vasken og så tænde en smøg (uden filter naturligvis). For min moster var det at få at vide, at hendes lungekapacitet var ca. 50% og hvis hun fortsatte med at ryge, kunne hendes læge garantere hende at hun ville ende i en kørestol med en ilttank på.
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#45 mr gaijin 14 år siden

Happiness is not always the best way to be happy.
Gravatar

#46 Tylerdurden 14 år siden

Tror altså de mener i lobbyen. Der er jo ingen askebærer i biograf salen. Og jeg har heller ikke nogensinde oplevet at nogen har røget inde i salen.
You stay classy, San Diego. I'm Ron Burgundy?
Gravatar

#47 pleuph 14 år siden

Man skal som ikkeryger have ret til at være fri for røg. Det har i alt for mange år været rygerne der har kunnet bestemme hvor DE ville være, og så har vi der ikke kan tåle røgen været nødt til at tilpasse vore vaner efter det. Det er for eksempel grunden til at vi i min familie sjældent spiser ude, tager ud at bowle etc.

Alt for mange steder er der kun taget hensyn til rygerne. Hvis der må ryges, så har man som ikkeryger ikke noget valg. Det er kun rygerne der kan bestemme om de ryger eller ej, og kun på steder hvor der er GOD afmærkning med "rygning forbudt"-skilte er der en chance for at blive fri for røgen. - Ellers antager rygerne at de naturligvis må ryge der... Og på mange steder, for eksempel banegårde og lign. ignorerer mange rygere skiltene fuldstændigt.

Og så når folk står udenfor og ryger (lige uden for døren), tager de så hensyn? Nej, selvom de er udenfor, kan røgen sagtens stadig trække hen til de der ikke kan tåle det, og så må man jo flytte sig. Man er i dette land stadig på mange måder nødt til aktivt at fjerne sig væk fra røg og røgfyldte omgivelser, eller i det hele taget lade være med at komme alle de steder hvor der bliver røget.

Jeg kan godt lide at gå i biografen, men alt for længe har det været et problem at man skulle stå i mindst 30 minutter (som man jo skal være der før for at få sine billetter), i en tætpakket og ganske røg-tåget lobby. Ja, jeg kunne selvfølgelig gå udenfor, men så kan jeg jo ikke se hvornår filmen starter, og det er ikke mig der kan vælge om jeg vil udsættes for røg.

I BioCenter i Kolding har det længe været et problem, og det groteske i det er at der på storcenterets dør er et lille skilt hvor der står: "Husk, vi er et røgfrit center!" HA! Hvad hjælper det når en forretning som biografen, der har en stor, åben lobby, er fyldt til randen med rygere?

Jeg gider ikke høre mere på rygerne og deres evindelige: "Vi bliver sådan forfulgt, vi må snart ikke ryge nogen steder...". Jeg mener personligt at rygning skal være FULD...STÆNDIG...FORBUDT! Det er ikke rygerne der bliver forfulgt, tværtimod har det i mange mange år været ikkerygerne der er blevet forfulgt af rygernes forbandede pulsen.

Jeg kan kun sige at dette forbud skulle have været indført for længe siden, men jeg saluterer Nordisk Film for dette tiltag.

Og til rygerne siger jeg: Du har ikke taget hensyn før du har spurgt alle omkring dig om de har noget imod at blive røgforgiftet. Så er det nok nemmere helt at lade være...
Pløf?

Oink!
Gravatar

#48 filmz-Kiwwy 14 år siden

#47
jaaaja, men på den anden side er det da også plat med hysteriske typer der skal hoste som om de var ved at dø, de kan slet ikke tåååle røg ååh nej etc etc
Og nej, jeg har aldrig røget selv.
Gravatar

#49 Spanner 14 år siden

Blah, blah, blah. Lidt røg har aldrig skadet nogen
"You fuhl no man can kil me die no ay not man" - Erlingur666
"Do not talk to me about pork when we have a crisis on my hands!!" - Producerem
Gravatar

#50 davenport 14 år siden

Præcis! Man lærer det når man bliver konfirmeret! ;D
Min fars fætter, har bare mødt John Williams! Æh, Bæh!!

Skriv ny kommentar: