Selvmordstanker: Jar Jar Binks-skuespilleren Ahmed Best afslører depressive tanker efter “Star Wars”-kritik.
“Star Wars”-fans er blandt de mest dedikerede filmfans i verden. De elsker. Men de hader også.
Det fik Ahmed Best at mærke for snart 20 år siden, da han medvirkede i rollen som den udskældte Jar Jar Binks i “The Phantom Menace”.
Binks-karakteren fik så stor kritik, at det næsten ødelagde karrieren for Best – læs mere om det her.
Men det kunne have ødelagt langt mere for skuespilleren. I et nyt opslag på Twitter afslører Ahmed Best, at han overvejede at tage sit eget liv som følge af “Star Wars”-vreden.
En vrede, der senest har ramt særligt Kelly Marie Tran efter sin rolle i “The Last Jedi” – læs mere om det her.
20 years next year I faced a media backlash that still affects my career today. This was the place I almost ended my life. It’s still hard to talk about. I survived and now this little guy is my gift for survival. Would this be a good story for my solo show? Lemme know. pic.twitter.com/NvVnImoJ7N
— Ahmed BEst (@ahmedbest) July 3, 2018
#11 nwinther 6 år siden
Det hedder "Suspension of disbelief" og betyder, at publikum er indstillet på at noget ikke er i filmens univers, som det er i vores univers, men at der skal være en vis konsistens.
Det var derfor "Kraften" virkede så fint i ANH. Det var en slags telekinese som kunne "nudge" lidt til tingene, skabe øget koncentration og i de mere ekstreme tilfælde, kunne bruges til at slå folk ihjel med (Som da Vader bruger det på Admiral Motti).
Men hele tiden ligger/lå der en mistanke om, at det var mere trick end egentlig kraft. Psykologi mere end fysik.
Det er også derfor (i min optik), at Vader kan slippe afsted med at sige, at Kraften er stærkere end Dødsstjernen, fordi Kraften er i hjernen på mennesker.
Derudover bliver vi to gange i ANH fortalt, at "Kraften" er en urgammel (og sjælden, nærmest uddød) religion, og ikke bare en nyligt nedkæmpet kult.
(Motti: "Don't try to frighten us with your sorcerer's ways, Lord Vader. Your sad devotion to that ancient religion has not helped you conjure up the stolen data tapes, or given you clairvoyance enough to find the Rebel's hidden fort…"
- "sorcerer's ways", "sad devotion...ancient religion", "conjure up.."clairvoyance..."
Solo: "Hokey religions and ancient weapons..." og "It’s all a lot of simple tricks and nonsense."
Kenobi siger det også: "The Force can have a strong influence on the weak-minded."
Og selv længe efter at Kraften er blevet "stærkere" i ESB og RotJ, virker "Kraften" ikke på Jabba, fordi han har en stærk vilje/et stærkt sind.
Selv Yodas filosoferen siger noget om, at "Kraften" er i sindet, og at vi ikke er af kød og blod, men "lysende væsner". Og selv den mægtige Yoda kan kun vanskeligt hæve Lukes X-Wing op af sumpen.
Kraften er altså et hjælpemiddel som kan sættes ind i særlige situationer, men med en vis udmattelse (fysisk eller psykisk) som følge. Og dén præmis er publikum med på at acceptere.
Dvs. at Luke ikke bare kan vælge at krølle dødsstjernen sammen, eller sætte hjertet i stå på alle stormtropperne.
Med prequels ødelægges Kraften - ikke kun af midiclorians, men af dens superhelte-agtige egenskaber, hvor der er hundreder af superhelte-jedis som kan det hele - og alligevel ikke formår en skid.
Jedi-ridderne var reelt Tempelridderne. Dedikerede krigere med et stærkt religiøst islæt (som i øvrigt blev udslettet af pavemagten/kongemagten).
Og selvom Tempelridderne var modige, dygtige soldater/krigermunke, var de ikke supermennesker.
Problemet med at introducere superkræfter, som i prequels og sequels er, at det ikke forbliver konsistent. Det er nærmest umuligt at forklare en virkelighed, hvor der er mennesker, som besidder den slags altmulig-kraft.
Og det er også derfor superhelte-film/-tegneserier, har været nødt til at introducere superskurkene, fordi en uovervindelig karakter ikke er spændende for andre end små børn. (Resultatet er bare, at superheltene reduceres til almindelige mennesker, som kæmper mod andre, onde almindelige mennesker, mens rigtige mennesker er reduceret til en slags myrekoloni, som de almindelige mennesker står oveni, mens de brydes mod hinanden).
#12 Mejse 6 år siden
men det er ikke det vi snakker om her, han snakker om helt "almindelige" ting, som altid har været et problem i star wars, ud over alle sci-fi og fantasy elementerne, som jeg sagtens kan acceptere som en del af universet, så er det fuld af helt almindelige dårlige og mærkelige beslutninger.
star wars har aldrig og vil aldrig være et logisk sted, derfor er alle hans argumenter, lidt ligegyldige.
og i forhold til dit argument, om hvad kraften er, hvad så med alt det lyn og halløj fra big baddie ? :) siger bare der er ikke nu, ej heller har der nogensinde været, så stor konsistens som du lægger op til.