2017 har været katastrofal for Hollywood. I USA har sommeren budt på en nedgang i billetsalget på 10,8 procent. Det rammer nu biograferne.

Se også: Hollywood satser på at redde biograferne med virtual reality

Det er Variety, der skriver, at den store amerikanske biografkæde AMC Entertainments aktieværdi er faldet med 27 procent i kølvandet på et rædselsfuldt kvartal for virksomheden.

Medie-analytiker Jeff Bock angiver to årsager til den nuværende krise:

”Afhængigheden af sequels er ved at ramme Hollywood… Og så handler snakken den her sommer om ‘Game of Thrones’. Den plejede at lyde: ‘Hvad spiller i biografen den her sommer?'”

Aktuelt er det amerikanske billetsalg nede med tre procent det seneste år i forhold til året før.

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (39)
Gravatar

#1 Geekalot 6 år siden

Nu det jo altså ikke HBO eller Netflixes skyld at de ikke kan finde ud af at lave film som folk vil se hehe
Man vælger og smider 175 millioner dollars efter en film som King Arthur: Legend of the Sword er komplet idiotisk.
Listen er lang over Hollywoods fejl film i år, man burde bare tro de havde taget ved lære af sidste års fejl investeringer.
Så at give streaming selskaberne skylden for det ikke har gået som de har håbet, er ikke andet en dårlig undskyldning for ikke at indrømme de selv har fejlet.
Gravatar

#2 Mejse 6 år siden

#1 tror problemet var at sidste års fejlinvesteringer var små, eller i hvert fald ikke større end de er hvert år, der hvor der er problemer er jo at folk er stået lidt af på de uendelige efterfølgere :) så set i det lys gav lidt arthur eventyr jo meget god mening
Gravatar

#3 Geekalot 6 år siden

#2 folk har ikke noget imod efterfølgere, det kan være det tuder over det på forums, men det jo bevist op til flere gange, at efterfølgere i de rette franchises sagtens kan betale sig at lave.
Men når man laver tvivlsomme produktioner med mega penge i ryggen, så er de altså selv skyld i de taber penge.
Gravatar

#4 Mejse 6 år siden

#3 altså mere eller mindre alle efterfølgere i år, har tjent mindre end deres forgængere så det er mere end bare forum tuderi :) siger ikke de ikke tjener penge men de tjener en del mindre penge, tvivlsomme produktioner med mange penge i ryggen er der jo ikke flere af end der altid har været, men det har været båret af de sikre sequel penge, og de er ikke længere sikre og det er der problemet er :)
Gravatar

#5 Mads47 6 år siden

Altså man kan jo sige det har virkeligt også meget at gøre med hvilken efterfølger der er snakke om, det er jo bare ikke alle film eller franchises der har det samme appeal. Altså Spider-Man Homecoming har gjord det rigtig godt og lur mig ikke når Star Wars Ep. 8 kommer ud at den ikke kommer til at slå nogle rekorder. Det handler i sidste ende om hvilke film der er at finde, der har ikke rigtig været noget i sommer året jeg finder værd at se i biffen.

Synes det er en lidt billig købt undskyldning, det er jo det samme problem vi ser i Danmark med danske produktioner. Det er dog bare piraternes skyld.
Gravatar

#6 Mejse 6 år siden

#5 helt bestemt men spider-man homecoming, er jo som sådan heller ikke en efterfølger, og den har tjent mindre end de fleste af sine forgængere....siger ikke de alle klare sig dårligt, bare at de klare sig værre end forventet og end deres forgængere :)
Gravatar

#7 Mads47 6 år siden

#6 Du har ganske ret i at Homecoming ikke er en efterfølger til en anden Spider-man film. Men den er en forsættelse i et langtid varende Marvel franchise som allerede har banet vejen for de fleste MCU film success. Men at den har klaret sig være end tideliger film gør jo ikke dens indkomst lille :)
Gravatar

#8 Mejse 6 år siden

#7 nej nej bestemt ikke og den er da også på alle måder en succes :) pointen er bare at efterfølgere i år har klaret sig værre, end i tidligere år....selvfølgelig er der mere i det end det, og det er jo heller ikke fordi at hverken filmbranchen eller biografbranchen går fallit fordi de tjener mindre, men de tjener stadig mindre :) altså bare tag fast and furious....kan vel på ingen måde kaldes en dårlig indtjening....men dog stadig 200+ million dollars mindre end den forrige :)
Gravatar

#9 kblood 6 år siden

Har godt nok ikke lige været noget der har fået mig til at overveje at tage i biografen siden Ghost in the Shell. Den var jeg så glad for jeg tog ind og se, men den klarede sig vidst ikke ikke så godt som man havde håbet. Den fik da nu stadigt overskud, men det er vidst også sjældent at det går så dårligt at de giver underskud.
Gravatar

#10 Mejse 6 år siden

#9 169 millioner tjent på et budget på 110 så intet overskud der :) men var også selv glad for den :)

Skriv ny kommentar: