I februar forlød det, at Charlie Kaufmans kritikerroste “Synecdoche, New York” ikke ville få premiere i de danske biografer, da SF Film, som havde rettighederne, havde valgt ikke at udgive den.

Begrundelsen skulle angiveligt have været, at filmen ikke havde så bred appel, at man regnede med, at den ville tjene sig selv ind, og den tidligere fastsatte premieredato 13. marts var derfor blevet droppet.

Det var der især mange brugere her på Filmz, der var skuffede over.

I Sverige fik filmen premiere allerede 6. februar, hvor man altså ikke mente, at filmen var for smal til det skandinaviske publikum.

SF Film i Danmark har nu alligevel besluttet også at sætte filmen op i landets biografer med nogle måneders forsinkelse, og på den senest udsendte releaseliste fra filmselskabet er den sat til at få premiere herhjemme 19. juni.

“Synecdoche, New York” har Philip Seymour Hoffman i hovedrollen som en plaget teaterdirektør, der beslutter sig for at sætte et stykke op i en gammel lagerhal, men efterhånden bliver besat af stykket, mens hans helbred langsomt krakelerer.

Charlie Kaufman er manden bag manuskripterne til film som “Evigt solskin i et pletfrit sind” og “Being John Malkovich”.Vis kommentarer (14)
Gravatar

#1 tranberg 13 år siden

YES!
The end is closest to the beginning
Gravatar

#2 fazz 13 år siden

JA! skide godt!
"If you figure a way to live without serving a master, any master, then let the rest of us know, will you? For you'd be the first person in the history of the world."
Gravatar

#3 RFriis 13 år siden

Herligt! Glæder mig til at genopleve denne fantastiske film på det store lærred.
Gravatar

#4 rockysds 13 år siden

Rigtig god nyhed. Glæder mig ligesom RFriis til at gense den bedste film fra 2008 i biografen. Well done, SF Film.
There was no bullshit, no arty pretensions. "Doug," he'd say when we were doing Written on the Wind, "Give me some bosom."
Gravatar

#5 Frederik Uhrbrand 13 år siden

Cool burgers... En af de fedeste film på dettes års CPH PIX... Fantastisk udfordrende biografoplevelse...
Gravatar

#6 Goodvibes 13 år siden

Bliver fedt at gense filmen på det store lærred. Man må dog give SF Film ret i at filmen ikke egner sig til et mainstream publikum. Håber dog at den klarer sig godt, så SF Film fremover ikke tøver så længe, med at udsende kvalitetfilm med en smal appel..
Gravatar

#7 RasmusFL 13 år siden

Glæd jer, dem der endnu har den til gode. Den er ubegribelig god.
Pvt. Witt: "You ever get lonely, sergent?" Sgt. Welsh: "Only around people"
Gravatar

#8 filmz-Narniabæver 13 år siden

Det lyder godt!
Chip: Rescue Rangers, away!
Gravatar

#9 Highland Park 13 år siden

Det anede mig, at den nok ville få premiere alligevel. Der er jo mange Kaufman-fans her til lands. :)
... as surely as there's a mouse behind your ear.
Gravatar

#10 the_paki_don 13 år siden

Jeg så den også til CPH:PIX og må indrømme, at jeg faktisk godt forstår SF Film, men selvfølgelig ærgrede mig over, at den skulle lide den tort. Glæder mig til at anbefale den til folk til højre og venstre! Og lad os så se, om en smal film kan klare sig, ikke alene i biografen, men i sommerperioden, hvor der er godt vejr, men også med andre sommer blockbusters på programmet.

Skriv ny kommentar: