Danske biografgængere snydes for “Synecdoche, New York”


Den ventede film fra Charlie Kaufman, “Synecdoche, New York”, kommer alligevel ikke i de danske biografer. SF Film, som stod til at hjemtage filmen, har valgt ikke at udgive den.

Selvom premieredatoen tidligere er blevet angivet som 13. marts, så har selskabet nu valgt ikke at præsentere danskerne for det anmelderroste drama.

Begrundelsen fra SF Film skulle angiveligt være, at filmen ikke har så bred appel, at man regner med, at den vil tjene sig selv ind.

“Synecdoche, New York” ligger på mange amerikanske anmelderes top-ti-liste over film fra 2008, som man bør se. Her på Filmz blev den valgt som en af de 25 spændende film, der er på vej i 2009.

I Sverige fik filmen premiere allerede 6. februar – her mente distributøren ikke, at filmen var for smal til det skandinaviske publikum.

“Synecdoche, New York” har Philip Seymour Hoffman i hovedrollen som en plaget teaterdirektør, der beslutter sig for at sætte et stykke op i en gammel lagerhal, men efterhånden bliver besat af stykket, mens hans helbred langsomt krakelerer.

Charlie Kaufman er manden bag manuskripterne til film som “Evigt solskin i et pletfrit sind” og “Being John Malkovich”.Vis kommentarer (22)
Gravatar

#1 rockysds 12 år siden

Har gået og frygtet det lidt. Var godt klar over, BD'en formenligt ville ankomme i postkassen, før filmen i en dansk biograf, men havde stadig glædet mig til at se den på et større lærred. Trist, at den ikke kommer i biografen herhjemme og trist, at der er ikke skulle være et stort nok publikum til den. :(
There was no bullshit, no arty pretensions. "Doug," he'd say when we were doing Written on the Wind, "Give me some bosom."
Gravatar

#2 chandler75 12 år siden

Ja, der er jo en god stak rimelig kendte og genkendelige skuespillere på rollelisten - Philip Seymour Hoffman, Samantha Morton, Michelle Williams, Catherine Keener, Emily Watson,
Dianne Wiest, Jennifer Jason Leigh, Hope Davis...
"Some people have bad taste and others have taste more like mine." - Roger Ebert
Gravatar

#3 jona 12 år siden

Det er ikke første gang SF-film skuffer fans'ene
De udgav sgu heller ikke 28 Weeks Later i biografen, som jeg havde gået og ventet på i lang tid!
Gravatar

#4 ducktorwho 12 år siden

Så er det jo godt for filmens producnter, at SF ikke er den eneste filmdistributør i Danmark =)
Gravatar

#5 squee 12 år siden

Far er ikke vred - han er skuffet!
www.myspace.com/maskine
Gravatar

#6 filmz-gofferoffer 12 år siden

Nu spørger jeg måske meget dumt, men: Kunne man forvente andet?
Men at some time are masters of their fates: The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are the underlings.
Gravatar

#7 Wookien 12 år siden

Ej for helvedet! Det var min nr. 1 på 2009 film-must-see-listen. Æv :(
Gravatar

#8 Outbound Sith 12 år siden

Det er en skandale!
Kan CPH:PIX mon nå at klemme den ind i programmet?
"Let's just say I wanna believe."
Fox Mulder
Gravatar

#9 Mr.E 12 år siden

Outbound Sith (8) skrev:
Det er en skandale!


Lige præcis mine ord. Det er da fuldstændig langt ude. Nå, men så er det godt at den snart er ude på dvd - men alligevel - det er da tyndt..
Gravatar

#10 mr gaijin 12 år siden

Virkelig ærgerligt. Og skuffende. Det er vel også SF Film, der udgiver den i Sverige. Måske er det ikke gået så godt på den anden side af sundet?

Det er forresten virkelig godt af Filmz at bringe nyheder af denne slags. Jeg opdager tit, at biografpremierer ændrer dato uden, at jeg har hørt om det. Og det er jo superrelevant info for en samling film-nørder, som filmz-læsere jo ofte er.
Happiness is not always the best way to be happy.

Skriv ny kommentar: