Den første teaser-trailer til den Oscar-belønnede instruktør Kathryn Bigelows (“The Hurt Locker”) næste film, “Zero Dark Thirty”, er netop blevet udsendt.
Bigelow har arbejdet på projektet siden 2008, hvor filmen dengang ville omhandle et tidligere og mislykket forsøg på at dræbe Osama Bin Laden. Da USA’s Navy Seals i maj sidste år opsporede og dræbte terroristen, måtte hun sammen med forfatteren Mark Boal omskrive store dele af manuskriptet.
Filmen er tidligere blevet kritiseret af en række politikere, og Pentagon har annonceret, at de efterforsker Bigelow og Boal for at have fået hemmelige informationer fra præsident Barack Obamas administration om den hemmelige operation. Informationerne skulle være blevet brugt i manuskriptet.
“Zero Dark Thirty” har endnu ingen dansk premieredato, men filmen kan ses i amerikanske biografer fra december.
#21 MMB 12 år siden
#22 Richard Burton 12 år siden
Der blev virkelig lavet mange gode film det år, især uden for USAs grænser. At Single Man ikke var med på den liste, er mig en gåde.
#23 Therien 12 år siden
Nej den var da.. 4-5 film fortjente den mere.. Yeh, Avatar var en af dem!
#24 Richard Burton 12 år siden
Ja 4-5 fortjente den mere. Men de var ikke nominerede! Avatar .... pfttttttt.
#25 Therien 12 år siden
Helt enig i at A Single Man manglede - sikkert flere fra 09. Siger ikke at Avatar skulle ha haft den, kun at Avatar - let benet som den er - var mere værdig.. Hurt Locker fremstod i mine øjne billig og adresserede ikke et egentligt problem - ligegyldig.
#26 Richard Burton 12 år siden
Hvorledes krigshandlingerne traumatiserer soldater og fremmedgør dem ifht. det civile liv. I en genial underspillet sekvens, vises Jeremy Renner på indkøb i et supermarked og den varemæssige overflod, ingen mennesker og muzak, står i stærk kontrast til Renners oplevelser og ved den blotte visualisering er man bevidst om, hvor ligegyldig Renner føler sig i "sit nye liv" og han kan ikke forligne sig med ikke at gøre en forskel. Det er en traumatisering, som i den grad svarer overens med mange af de soldater, som har været gennem Irak og Afghanistan konflikten.
Det er for mig ganske reelt.
#27 QQ7 12 år siden
Jeg ser aldrig en film af denne karakter, da jeg ikke tror en dyt på dem. Men filmen Hurt Locker var virkelig god og godt understøttet af soldaternes egene beretninger hvilket gjorde den værd at se.
#28 Richard Burton 12 år siden
http://www.nytimes.com/2012/01/07/movies/film-on-b...
#29 Therien 12 år siden
Come on.. Det der troede jeg du var for god til..
Krigshelvedet er frygteligt.. At det producere ulyksalige konsekvenser for millioner og atter millioner af mennesker kan umuligt komme bag på nogen.. At en eller anden - frivllig eller ej - bliver liderlig af at blive sendt afsted er mig ret ligegyldigt - fint, så lad ham da. Nogen skal jo tilsyneladende gøre det.. Hans problem er på bunden af en kilometer lang liste af modbydeligt lort, lige over folk der er psykopater inden de drager afsted. Figuren kunne ha været en cool birolle i en film med større perspektiv. Avatar beskæftigede sig i det mindste med en af grundene til at vi føre krig, men det tager folk ikke alvorligt da det er smølfer og Cameron tjener masser af penge.
#30 Richard Burton 12 år siden
Jeg ved ikke, hvad du mener. Netop med min forklaring in mente, mener jeg så absolut ikke, at historien på nogen måde var billig, men så absolut har, ikke kun en pointe, men så absolut noget essentielt på hjerte. Men ellers kan vi da godt aftale over en bred kam at kalde film som Valley of Elah, Babel, Syriana og andre i genren, for billige.
Han bliver jo ikke liderlig af det han laver, men har vel blot den eksakt samme indstilling til krig, som løjtnant Spiers i Band of Brothers, at man først kan fungere som soldat, når man anser sig selv som død. Eftersom manden har overlevet længere tid end andre bombedemontører, og man tager presset in mente, så er det ganske forståeligt, at manden kun kan fungere med en kortslutning. Og filmen har da netop et større perspektiv. Filmens fedeste øjeblik er fremmedgørelsessekvensen i supermarkedet, hvor Renners perspektiv over tilværelsen sættes i relief. Den materialistiske overflod og en tilværelse, som føles fuldkommen ligegyldig mht. egen funktion. Han kan ikke, som tusinder af andre soldater, finde sig tilpas mere i samfundet. Ligegyldigt?
Avatars opsætning var blødende simplistisk, med en opsætning i sort og hvid, som tangerede en hund og hund imellem historie. Menneskets udnyttelse af verdens ressourcer i skikkelse af den karikaturagtige onde kapitalist og den ligeså karikaturagtige sergent skikkelse, som skider Camerons fornemmelse for dårlige oneliners ud af munden i et væk.
Cameron har simpelthen ikke nogen fornemmelse for less is more, men er en elefant i en glasbutik, når det kommer til det at banke en pointe ind med en lægtehammer.