Eric Kripke vil fremover ikke benytte sig af løse patroner på sine produktioner og opfordrer andre til at gøre det samme.

Kripkes udmelding kommer efter den forfærdelige ulykke den 21. oktober, der betød, at skuespiller Alec Baldwin under optagelserne til sin kommende film “Rust” ubevidst skød og dræbte filmfotografen Halyna Hutchins.

Du kan læse mere om ulykken her.

Skarpe skud må ifølge sikkerhedsprotokoller på amerikanske filmproduktioner ikke benyttes, men sikkerheden har — som blandt andre The New York Times skriver — ikke været tilstrækkelig på “Rust”-settet.

Det er dog ikke første gang, der har været dødelige ulykker involverende skydevåben under filmoptagelser. Jon Erik-Hexum døde i 1984, da han ved et uheld skød sig selv i hovedet med en løs patron, mens Brandon Lee i 1993 døde, efter en løs patron affyrede et projektil, der havde sat sig fast i pistolløbet.

Nu vil Kripke altså skride til handling, og fremover vil hans produktioner udelukkende bruge visuelle effekter. Det skriver han på Twitter.

Kripke har i september færdiggjort optagelserne på Sæson 3 af den ekstremt populære Prime Video-serie “The Boys”, så ændringen kommer først til at træde i kraft, når optagelserne til den endnu titelløse “The Boys”-spinoff går i gang.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: