Der er stor krise i tysk film. I sidste uge blev filmen “Herbie: Fully Loaded” boykottet i en række tyske biografer og nu står Robert Rodriguez’ “Sin City” til at lide samme skæbne.

Krisen bunder i en strid mellem de store tyske biografkæder og selskabet Buena Vista. Normalt går der seks måneder fra en film har biografpremiere til den udkommer på dvd. Reglen gælder dog kun for film produceret i Tyskland, og i den seneste tid er perioden mellem premieredatoer blevet kortere og kortere. Udsigten til en dvd-udgivelse af “Herbie”-filmen allerede i december blev altså for meget for nogle biografejere.

“Sin City” har tysk biografpremiere torsdag.Vis kommentarer (28)
Gravatar

#1 filmz-mallumsk 18 år siden

Ja, det er deres tab! de havde jo også synkroniseret den, så de havde nok ikke fået det helt fede ud af den alligevel!
Gravatar

#2 NightHawk 18 år siden

Tåbeligt at boykotte så fed en film som "Sin City". Det går jo kun ud over deres egen profit, at udelukke et gareanteret trækplaster. Hvis de virkelig har tænkt sig at gøre det, går de tyske fans vel bare på nettet og bestiller filmen direkte til hjemme-biografen i stuen istedet for, og hvad har biograf-ejerne så fået ud af det?
"There can be no understanding between the hand and the brain, unless the heart acts as mediator."
Gravatar

#3 myshkin 18 år siden

Ich bin ein Berliner
"also it's a movie don't be a cunt."
- internet anonymous
Gravatar

#4 akerman 18 år siden

ik bin ein berliner =)
Gravatar

#5 bobber 18 år siden

#2 Det er jo det store perspektiv man skal se på og så nytter det ikke at boykotte en film der alligevel ikke ville få nogen opmærksomhed. Hvis det kan hjælpe økonomien på længere sigt er det jo tabet værd.

Hvis biograferne ikke kan tjene pengene hjem fordi de potentielle kunder ikke behøver vente længe til dvd'en udkommer, er det jo fair nok at de protesterer på denne måde.

Ikke at jeg har nogen større viden om økonomien i tyske biografer, dog.
Don't Panic
Gravatar

#6 NightHawk 18 år siden

# 5 - Tror da helt sikkert at "Sin City", hører til i den kategori af film der nok skal få folk i biograferne.

Kan godt se biografernes pointe i, at demontrerer imod DVD- udgivelserne fra USA. Men bør de ikke ta chancen og vise en så, populær film alligevel. Selvom det samme gør sig gældende i Danmark, med at vi også kan se de fleste amerikanske film hjemme hos os selv, før og under bio-premierene, så har de fleste vel lyst til at ta en tur i biffen og se filmen på det store lærred, for at få den oplevelse med.

"There can be no understanding between the hand and the brain, unless the heart acts as mediator."
Gravatar

#7 bobber 18 år siden

#6 Sin City hører netop til i den kategori af film der nok skal få folk i biograferne - læs mit indlæg igen, det er nemlig min pointe: Hvis de vælger at boykotte en film der ikke fik folk i biograferne vil protesten jo ikke få nogen effekt.

Desuden er nyheden ikke om DVD udgivelser fra USA, derimod DVD udgivelser til det tyske marked - bare lige så vi er på det rene med den detalje.

Selvfølgelig er der mange der foretrækker en tur i biografen, men jeg er ikke et sekund i tvivl om at jo tættere DVD udgivelsen ligger på biografpremieren, jo flere vil vente til de kan se den derhjemme - talsmanden for biografen i nyheden siger netop også at dette er mærkbart.

I sidste ende rammer det jo også biografgængerne i form af højere priser.
Don't Panic
Gravatar

#8 Michael Andersen 18 år siden

Hvad så med om filmen dukkede noget før op i biograferne? "Sin City" havde trods alt allerede amerikansk premiere tilbage i starten af april og i begyndelsen af juni i flere europæiske lande. 11. august i Tyskland er et af de allersidste steder i verden filmen får premiere.
Smile, you son of a bitch!
Gravatar

#9 trekster 18 år siden

Der skal jo en milliard mennesker i studiet for at synkronisere filmen. Mon ikke det er det der tager tid? Selvom 4 måneder godt nok lyder af meget. :-/
"Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man"
Gravatar

#10 tiny 18 år siden

Det kræver stor planlægning, at synkronisere film i Tyskland. Det er nemlig altid den samme person, der lægger stemme til bestemte skuespillere. Det ville jo være lidt mærkeligt, hvis fx Bruce Willis havde forkellige stemmer for hver film.

Er der nogen, der så Herbies fulde titel på tysk: "Herbie: Fully loaded - Ein toller Käfer startet durch!" :)
Just think of your mind as a movie, you can pause, rewind or slow down any details you want.

Skriv ny kommentar: