Disney opfordres til at ophæve patent på swahili-ordsprog fra “Løvernes konge”.

I 1994 gjorde Timon og Pumbaa vendingen ‘hakuna matata’ berømt i Disney-klassikeren “Løvernes konge”. Så berømt, at Disney søgte og fik patent på ‘hakuna matata’ i 2003.

Det er dog ikke Disney, der har fundet på udtrykket, hvilket nu har igangsat en indsamling af underskrifter imod Disneys ret til kommerciel brug af ‘hakuna matata’.

De aktuelt 52.000 underskrivere vil have Disney til at frasige sig patentet inden premieren på den nye live-action-udgave af “Løvernes konge” i 2019, skriver The Guardian.

Disney har tidligere opgivet at skaffe patent på det mexicanske begreb ‘Dia de los Muertos’ i forbindelse med Pixar-filmen “Coco”, fordi det blev mødt med protester.

Den nye “Løvernes konge” satte tidligere på året trailer-rekord for en Disney-film – læs om det her.

“Løvernes konge” får premiere d. 18. juli.


Vis kommentarer (2)
Gravatar

#1 Johnny42 1 år siden

Det virker lidt mærkeligt at tage patent på et udtryk eller en vending.

Det svarer lidt til at tage patent på en farve, en lugt eller en smag,som der vist også er nogen der har forsøgt på, og hvor nogen vist også har fået patentet.

Derudover så står Harkuna Matata nærmest for det fuldstændig modsatte af patenter, da det vel står for noget af det mest anti-kommercielle der findes, så at nogen vil tage patent på det og kunne tjene penge på det virker endnu mere grotesk.
Gravatar

#2 Mejse 1 år siden

#1 tja det er super normalt, men om det er noget man burde kunne kan man diskutere.

Skriv ny kommentar: