“Wonder Woman 1984” ser ud til at blive klemt af coronakrisen – nu overvejer Warner Bros. at droppe biografpremieren.

Den første “Wonder Woman” fra 2017 solgte biografbilletter for 821 millioner dollars. Et stort hit for DC Films.

Fortsættelsen med titlen “Wonder Woman 1984” er med et budget på 200 millioner dollars udset til at overgå originalen, når det kommer til indtjening. Det ser svært ud.

Det gør det, fordi “Wonder Woman 2” er premieresat til første weekend i juni, hvor en stor del af verdens biografer formentlig stadig vil være påvirket af coronakrisen. Hvad gør man så?

Premieren kan blive udskudt. Det har Universal gjort med “Fast 9”, der nu får premiere i 2021, mens “No Time to Die” får premiere til november. Andre er udskudt på ubestemt tid.

De mange udsættelser skaber dog et nyt problem – hvor skal de forsinkede premierefilm finde plads i premierekalenderen?

Producent Charles Roven og instruktør Patty Jenkins drømmer om en minimal udskydelse til august, fortæller en insiderkilde til The Wrap.

Men det er endnu usikkert, om biografbranchen er i omdrejninger igen til august, hvilket pludselig gør, at det kan blive svært at finde plads et andet sted i premierekalenderen til “Wonder Woman 1984”.

Derfor har Warner Bros.-toppen i dyb hemmelighed haft indledende diskussioner om at frigive “Wonder Woman 1984” direkte til streaming, fortæller en kilde.

Der vil i så fald blive tale om en video-on-demand-titel, der ikke vil blive en del af streaming-tjenesten HBO Max, men en selvstændig lejefilm, som det senest er set med den langt mindre Universal-titel “The Hunt”.

Problemet med streaming-idéen er økonomi. Det er aldrig tidligere blevet testet at udsende en så stor film direkte til streaming.

Lightshed-analytiker Rich Greenfield vurderer, at for at nå biograf-målsætningen så skal “Wonder Woman 1984” på streaming tilsvarende generere 16-21 millioner download-køb til en pris på 30-40 dollars (210-280 kroner) i leje.

“Wonder Woman 1984”-producenten Charles Roven afviser tanken om VOD-premiere på så stor en film:

”Så interessant, som streaming er, hvis du ønsker et kæmpestort billetsalg, bliver du nødt til at lade den få premiere i en filmbiograf.”

Warner Bros.-toppen, der er samlet om bestyrelsesformand hos Warner Pictures Group, Toby Emmerich, har da også endnu en biografpremiere som den foretrukne mulighed.

Det samme gælder chefen for distribution hos Warner Bros., Jeff Goldstein, som afviser tanken om VOD-premiere på så stor en film:

”Vi vil give premiere til filmen i biografen, det er vores plan.”

Læs også ‘Danske Biografer kritiserer biograftitler til streaming: Ikke godt for publikum‘.


Vis kommentarer (11)
Gravatar

#1 MacGuffin 3 måneder siden

Atter en frem-og-tilbage historie. Først postuleres et rygte som bliver bragt i overskrift, mens rygtet senere i artiklen bliver skudt grundigt ned. Det er jo værre end Ekstra Bladet og Se og Hør.
Gravatar

#2 Johnny42 3 måneder siden

Ja tvivler godt nok på at der er det store marked for VOD biograffilm, der koster mere end prisen for en enkelt biografbillet og som i løbet af få måneder vil blive udgivet så man kan købe dem til samme pris.
Gravatar

#3 MacGuffin 3 måneder siden

Warner har bekræftet at filmen udsendes i biograferne og ikke direkte på VOD. Med andre ord: Der var slet ikke nogen historie. Seriøse medier havde aldrig bragt denne historie. Det første en seriøs chefredaktør spørger sig selv om er: Holder historien vand? Nej, det gør den ikke. Men stopper den slags petitesser Filmz: ALDRIG.

https://www.indiewire.com/2020/03/wonder-woman-198...
Gravatar

#4 Morten Vejlgaard Just 3 måneder siden

#3 Historien går konkret på, at der har været samtaler om mulig streaming - det afvises ikke af WB. Og naturligvis har Filmz den relevante opfølgning: https://filmz.dk/warner-bros-reagerer-paa-streamin...
Gravatar

#5 MacGuffin 3 måneder siden

Hold da op Filmz får travlt. Hvis man først føler anledning til at præsenterer rygter - uden at undersøge om de holder vand - for derefter at bringe en korrektion. Filmz er en skamplet blandt medierne i Danmark.
Gravatar

#6 Geekalot 3 måneder siden

Hvad laver du så herinde Kim?
Gravatar

#7 MacGuffin 3 måneder siden

Holder dit pulsslag oppe.
Gravatar

#8 Morten Vejlgaard Just 3 måneder siden

#5 Der er ikke bragt en korrektion, men en reaktion på en historie baseret på flere kilder fra et toneangivende amerikansk medie - citeret vidt og bredt.
Gravatar

#9 MacGuffin 3 måneder siden

Anonyme kilder. De journalistiske æresbegreber er en by i Rusland på Filmz.
Gravatar

#10 Geekalot 3 måneder siden

#7 hvis det da er den grund for du bliver herinde, forklare det da hvorfor du er herinde..
Dog ked af at sige til dig at du som i slet ikke kan få min puls op at køre...

Skriv ny kommentar: