De seneste år har det set skidt ud for DC i kampen med Marvel om, hvem der har de mest succesfulde superhelte-film, hvor DC udelukkende har haft Christopher Nolans Batman-trilogi at falde tilbage på.

Det til trods er Zack Snyder, instruktøren af Superman-filmen “Man of Steel”, overbevist om, at mens Marvel-filmene da er sjove nok, så er DC-heltene vigtigere, mere klare arketyper, og så er de et bedre spejlbillede af os som mennesker, hvis de bliver portrætteret korrekt.

”Det er Superman. Supermans skjold er det næstmest genkendelige symbol på planeten foruden det kristne kors,” udtaler Snyder, der fortsætter med at udtale, at man i stedet burde spørge Marvel-folkene om, hvorfor de føler, de kan lave superhelte-film i en verden, hvor Superman og Batman eksisterer.

Om Snyder har det hele i munden, eller om der er en større historie at fortælle med Superman end med Marvel-heltene, finder vi ud af, når “Man of Steel” indtager biograferne 14. juni.

Er du enig med Snyder – er der mere kød på DC-heltene end på Marvels Avengere? Klik på ‘kommentarer’ herunder for at diskutere i forummet.Vis kommentarer (32)
Gravatar

#21 dbbuu 9 år siden

SublimeKen (12) skrev:
Stan Lee, har godt nok kopieret mange af karakterne fra DC og andre steder, men han har tilgengæld så også givet dem meget mere personlighed end i DC universet

Er nysgerrig efter at hører hvilke personer, du mener Stan Lee har kopiret :)
Gravatar

#22 Hr. Nielsen 9 år siden

Som barn og ung, læste jeg fra begge forlag (gør jeg stadig, de få gange jeg læser tegneserier). Jeg kunne dog nok bedst lide Marvel, da jeg følte en større sammenhæng i deres univers, som jeg også husker jeg anså som mere menneskelig og lettere at relatere til som menneske. Deres helte var ganske enkelt mere menneskelige generelt set, som jeg husker det.
I have my principles - And if you don't like them, I have others
Gravatar

#23 SublimeKen 9 år siden

dbbuu (21) skrev:
Er nysgerrig efter at hører hvilke personer, du mener Stan Lee har kopiret :)


Kopieret er måske et stærkt ord, men hans karakterer er stærkt inspirereret af andres!

Thor <- Den nordiske mytologi
Hulk <- Dr. Jekyll/Mr. Hyde
Spiderman <- The Spider
The Avengers <- Justice League
X-Men <- Doom Patrol
Hawkeye <- Green Arrow
Captain Marvell <- Superman
Thanos <- Darkseid (Var så ikke skabt af Lee)

Han har selv indrømmet at hans karakterer var stærkt inspireret af disse og andre!! Og at the Avengers mere eller mindre var hans svar på Justice League... Jeg kan så bedre lide Avengers i dag, og ikke pga filmen, men det er en anden snak!!

But then Again... Batman var inspireret af Zorro, så alle gør det jo!!
Gravatar

#24 Bruno 9 år siden

#23 -

Captain Marvell? Jeg har svært ved at se sammenligningen mellem ham og Superman. Du tænker ikke på Captain Marvel aka Shazam, som oprindeligt blev skabt hos Fawcett Comics og senere blev overtaget af DC? :)

Men ja, alle blev jo inspireret af hinanden dengang og ofte blev tegneserieskaberne direkte bedt om at finde på et svar på noget, som konkurrenten var kommet med, af deres redaktører.

Jeg er ganske sikker på, at der er ligeså mange eksempler, hvis man kigger på Golden Age og Silver Age hos DC. :)
Tidligere: utyske/drebble
Gravatar

#25 SublimeKen 9 år siden

#24

Min fejl, ved ikke lige hvorfor jeg skrev Superman :P

Men ja, der er mange eksempler på dette. Har dog hørt Stan Lee blev beskyldt ekstra meget for det og har hørt folk gå så langt som at sige at Lee ikke har skabt en eneste original karakter... Om der er hold i det ved jeg ikke, men det er fra folk som er meget mere inde i alt det der end jeg er!

But either way... Stan Lee's Karakterer er stadig mine favorit karakter... Synes DC's superhelte er ret så kedelige!! Det er kun skurkene derfra der er fede.
Gravatar

#26 Bruno 9 år siden

#25 -

Det sker stadigvæk i stor stil, Frank Miller er fx. meget åben om, at han direkte har stjålet fra Will Eisner. :)

Men altså, sådan er det jo alle vegne og det er svært at lave noget, der er 100% originalt, men det behøver jo heller ikke at være et problem, hvis man bare laver noget godt. Og man kan ikke sige andet, end at Stan Lee jo har lavet en masse godt, sammen med Jack Kirby, der desværre har en tendens til at blive lidt overset, ligeså snart man kommer udenfor tegneseriefans.
Tidligere: utyske/drebble
Gravatar

#27 Lord Beef Jerky 9 år siden

Høegh (20) skrev:
Synes det er lidt synd at se Superman Returns blandt den flok :-(
Alene dens fremragende [url=]teaser-trailer[/url] burde hive den et nøk højere op


Jeg er også ved at anse den film, som den nok mest undervurderede superheltefilm i nyere tid. Næsten alle hader den.
"Avatar blev skrevet flere år før Pocahontas, og dermed (forhåbentlig indlysende) også før Irak krigen"
Gravatar

#28 Ispep 9 år siden

#27

Helt enig. Jeg begriber ikke helt de ofte hårde ord fra fansene om den film. Finder den faktisk ret moden i nogle henseender og ekstremt flot at se på og ikke så dum endda, som Blockbusters ofte kan være. Modigt af Singer, med det ekstremt høje budget, at lave en mere melankolsk film end den gængse Blockbuster, og det slap han meget fint fra. Jeg rater den stadig 4/6.
Gravatar

#29 Bruno 9 år siden

#27 -

Jeg er også ret glad for den, mere glad for den, end jeg er for Reeve-udgaverne. :)
Tidligere: utyske/drebble
Gravatar

#30 Ispep 9 år siden

Jeg er nu også ret glad for Richard Donners udgave, som har nogle fine kvaliteter. Men jeg tror Zack Snyder måske står med gode kort til at lave den bedste Superman film.

Skriv ny kommentar: