Det kom som lidt af en overraskelse, da instruktør Denis Villeneuve valgte at erstatte sin faste komponist – Jóhann Jóhannsson – med stjerne-komponisten Hans Zimmer i forbindelse med “Blade Runner 2049”. Nu forklarer han hvorfor.

Se også: Hans Zimmer hjælper “Arrival”-komponist med “Blade Runner 2049″

Denis Villeneuve har ellers arbejdet tæt sammen med Jóhann Jóhannsson på film som “Prisoners”, “Sicario”, “Arrival”. Det var også planen til “2049”, men Jóhannssons musik var simpelthen for langt fra Vangelis’ original-musik i “Blade Runner” fra 1982:

”Jóhann Jóhannsson er en af mine favorit-komponister… Men filmen behøvede noget anderledes, og jeg havde behov for at gå tilbage til noget tættere på Vangelis,” siger Villeneuve til Al Arabiya.

Og her var løsningen altså Hans Zimmer, der har lavet musik til store film som “Gladiator”, “Inception” “The Dark Knight” og “Løvernes konge”.

Om Jóhann Jóhannsson var enig i beslutningen, får vi måske aldrig at vide, idet komponisten angiveligt er kontraktligt bundet af en klausul om tavshed, der forhindrer ham i at udtale sig om bruddet.

“Blade Runner 2049” får premiere d. 5. oktober.

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: