5 fantastiske superheltefilm og -serier, der ikke er DC eller Marvel

Det nye årtusind har været superheltenes helt store frembrud i både film- og serieverdenen. Især to selskaber har markeret sig som superheltegiganter — DC og Marvel. Bare i år har vi fået DCEU-filmen “Zack Snyder’s Justice League” og selvfølgelig de tre MCU-shows “WandaVision”, “The Falcon and the Winter Soldier” og “Loki”, der netop har haft sin sæsonfinale. Og nå ja, så var der “Black Widow”, den længe ventede solofilm til Scarlett Johanssons superspion.

Du kan læse vores anmeldelse af “Black Widow” her.

Lige om lidt fortsætter DC med “The Suicide Squad” og Marvel med “What if…?” og “Shang Chi and the Legend of the Ten Rings”, men hvad med en lille pause fra de to dominerende superhelteuniverser? En pause, hvor man ikke længere hører navne som Captain America, Iron Man og Batman, men i stedet Homelander, Invincible og Dredd. Vi har i hvert fald samlet vores bud på nogle af de bedste ikke-MCU-eller-DCEU-film og -serier, som du kan nyde gennem resten af sommeren — hvis du da ikke allerede har set dem.

“The Boys”

Ja,”The Boys”-tegneserierne startede hos DC Comics, men de rykkede senere til Dynamite Entertainment, hvor langt de fleste af afsnittene blev udgivet. Derfor har vi snydt lidt og inkluderer den her.

Amazons “The Boys” byder på ét af de mest nytænkende og banebrydende superhelteuniverser, vi endnu har set, hvilket har resulteret i en intet mindre en fuldstændig fantastisk Sæson 1 og en virkelig god Sæson 2. Den chancetagende og grænsesøgende serie stiller seeren det fantastiske spørgsmål: “Hvad hvis Superman var psykopat?”. Resultatet er den skræmmende skurk, Homelander, som man på ingen måder ville have lyst til at krydse klinger med.

Homelander og de andre ikke-så-superhelte bliver dog mødt af modstand fra en gruppe af normale mennesker (og ét supermenneske), der sammen udgør The Boys. Deres voldsomme og hensynsløse metoder for at udrydde superheltene sætter dog spørgsmålstegn ved, om der overhovedet er nogen gode i denne sindssyge heltehistorie.

“Chronicle”

Nej, der er ingen superhelte i kapper, med opfindsomme navne og ikoniske catchphrases i “Chronicle”. Til gengæld tilbyder filmen en gribende og intens historie om tre unge venner, der alle får telekinetiske superkræfter. Filmen viser, hvordan kræfterne først binder vennerne sammen, men senere skiller dem ad i en tragisk fortælling, der lige så vel kunne have været en superhelts origin story hos DC.

Filmen, der er instrueret af “Fantastic 4” (2015)-instruktør Josh Trank (lad det ikke skræmme dig væk), adskiller sig fra mange andre superheltefilm ved at bestå af found footage-optagelser. Det giver en intim og livagtig følelse og hiver blot seeren endnu længere ind i fortællingen.

“Invincible”

Amazon har ramt to pletskud med deres superhelteserier. “Invincible” er en fantastisk animeret superheltehistorie, der igen stiller det fantastiske spørgsmål: “Hvad hvis Superman var psykopat?”. Ja, spørgsmålet er det samme som i “The Boys”, men historien er fuldstændig anderledes og — hvis man tør bevæge sig helt derhen — endnu bedre.

Her følger man den unge Mark, sønnen af den almægtige superhelt, Omni-Man. Han har netop fået sine egne kræfter og er kendt som Invincible, den nye superhelt i byen. Her lærer han, at superheltelivet ikke er, som man ser på film, og de mange mord, indvolde og mængder af blod kan føles næsten lige så voldsomt for seeren, som det er for vores hovedperson.

“Dredd”

En R-rated superheltefilm med Karl Urban som en bad ass og nådesløs håndhæver af loven, der både agerer dommer, jury og bøddel i en dystopisk fremtid. What’s not to like? Filmen føltes dengang og føles stadigvæk som et friskt pust til superheltegenren med brutale drab, der giver “Deadpool”-filmene kamp til stregen som de mest opfindsomme.

Selvom filmen var en stor succes blandt både kritikere og seere, hev den desværre ikke nok billetter ind til at retfærdiggøre en 2’er, så vi må nøjes med, hvad vi har — hvilket til gengæld er fantastisk.

“The Umbrella Academy”

I Netflix’ første superhelteshow følger man en familie af adoptivbørn med superkræfter, der efter at være vokset op er kommet i splid og gledet væk fra hinanden. En traumatiserende hændelse fører dem dog sammen igen, og de må hjælpes ad om at stoppe jorden fra at gå under. Lyder det kliché-agtigt? Ja. Er det dét til tider også? Bestemt. Er den første sæson noget særligt? Ikke vildt.

Hvis du dog gider at følge karakterernes udvikling gennem første sæson for at komme til den fantastiske Sæson 2, sidder du på forsædet på en utroligt spændende og underholdende tur. Her har seriens forfattere knækket koden til karaktererne, der med ét virker utroligt interessante, sjove og karismatiske. Nu kan jeg pludselig ikke vente til, at Sæson 3 får premiere, så jeg kan se, hvad der sker efter Sæson 2’s plottwistende cliffhanger.Vis kommentarer (6)
Gravatar

#1 [ikke godkendt bruger] 2 år siden

[Denne bruger afventer at blive godkendt til at deltage i diskussionen.]
"I love the smell of napalm in the morning..."
Gravatar

#2 [ikke godkendt bruger] 2 år siden

[Denne bruger afventer at blive godkendt til at deltage i diskussionen.]
"I love the smell of napalm in the morning..."
Gravatar

#3 Reborn Sith 2 år siden

Vil gerne vide hvad [ikke godkendt bruger] har på hjertet.
It's all good man. Saul Goodman
Gravatar

#4 ThomasEJ 2 år siden

Dredd? Superhelt?

Er der ikke lige nogen der kan minde mig om, hvilke superkræfter Judge Dredd har?
Gravatar

#5 Dalgaard 2 år siden

ThomasEJ (4) skrev:
Dredd? Superhelt?

Er der ikke lige nogen der kan minde mig om, hvilke superkræfter Judge Dredd har?


Jeg gætter på hans pistol og udstyr :) Det er vel det samme som Star Lord, Batman og Iron man. De er alle afhængige af deres udstyr for, at de kan hamle op med de andre :)
Gravatar

#6 [ikke godkendt bruger] 2 år siden

[Denne bruger afventer at blive godkendt til at deltage i diskussionen.]
"I love the smell of napalm in the morning..."

Skriv ny kommentar: