“Abernes planet”-prequel klar i 2011 – med 100 % CGI-aber


Twentieth Century Fox har nu fastlagt en premieredato for “Rise of the Apes”, den helt nye genstart på filmselskabets succesfulde franchise om “Abernes planet”. Filmen vil være klar i amerikanske biografer 24. juni 2011.

Samtidig er det blevet annonceret, at det Oscar-vindende effektselskab Weta Digital – der stod bag nogle af de grænseoverskridende effekter i “Avatar” – skal stå for at skabe fuldstændige fotorealistiske aber til filmen. Dette vil hermed blive de første computerskabte aber i den omfattende franchise, der før blot har benyttet sig af abekostumer.


Rupert Wyatt (“The Escapist”) skal stå for instruktionen på projektet over et manuskript udarbejdet af Amanda Silver.

Historien, som er delvist baseret på “Oprør på abernes planet”, vil følge en læge, der forsøger at kurere sygdommen Alzheimers, som har ramt hans far. Han arbejder med aber for at skabe en godartet virus, der kan trænge ind i hjernevævet og genskabe funktionaliteten. Efter at hans forskning bliver lukket ned, sidder han tilbage med kun én chimpanse – afkommet af hans mest lovede forsøgsemne.

Den unge chimpanse Caesar er utroligt intelligent for en abe, og henover tiden fortsætter han med at mutere og udvikle sig, så han antager et langt mere menneskeligt islæt og bliver i stand til at kommunikere med talens brug i stedet for tegnsprog. Ceasars evolutionerende udvikling kulminerer med, at den strategiske menneskechimpanse leder en hær af aber i et oprør, samtidig med at en katastrofe rammer menneskeheden.

Når filmen indtager de amerikanske biograflærreder vil den få konkurrence fra den røde racerbil Lynet McQueen, da Disney og Pixar har sat deres “Biler 2” til at få premiere samme dag.

Klik her for at læse flere nyheder om “Rise of the Apes”.Vis kommentarer (23)
Gravatar

#1 Hr. Nielsen 10 år siden

Når man tænker på at den eneste af alle disse film der vitterligt har fungeret optimalt er den originale med C. Heston (og den var virkelig fantastisk), så burde de koncentrere sig om historien, da effekterne der jo intet særligt var set med vore dages øjne og filmen alligevel slår Burton's version klart. Burton's version havde dog ret flot make-up, så hvem har brug for CGI aber (håber de får en virus:). Nå, men ikke en nyhed (altså en film) jeg sætter store tanker af til. Jeg har nu heller aldrig fundet det særligt interessant at vide abernes udviklingshistorie, da det virker langt bedre (som i mere skræmmende, mystisk og spændende) at det står lidt hen i det uvisse og det er ens egen fantasi der sætter grænsen.
I have my principles - And if you don't like them, I have others
Gravatar

#2 Herrguth 10 år siden

Det vil jeg glæde mig til. Jeg synes det er en spændende franchise, så jeg håber der kommer noget godt ud af det.

Jeg nød især "Planet of the Apes" (1968) og "Escape from the Planet of the Apes" (1971).
Gravatar

#3 filmz-Sichlau 10 år siden

Jeg nød Burtons udgave, har heller ikke set originalen, men han skulle nok bare have holdt sig til originalens slutning.

Og så syntes jeg da helt klart at Burtons aber kun kan overskygge CGI-aber.
Gravatar

#4 Hr. Nielsen 10 år siden

Sådan her har jeg bedømt dem inde på IMDb
Planet of the Apes – 9/10
Beneath the Planet of the Apes – 4/10
Escape from the Planet of the Apes – 3/10
Conquest of the Planet of the Apes 2/10
Battle for the Planet of the Apes 2/10
Planet of the Apes (2001) – 6/10

Tror at grunden til at man valgte en anden slutning var, at den gamle var så kendt at den nærmet er at betegne som filmhistorisk kulturarv, som næppe mange ville blive overrasket over og da man så bare har ville overraske BIG TIME, kom man op med sådan en gang skod som man gjorde. Ved ikke om det forholder sig sådan (anyone?), men det var min tanke da jeg så den.
I have my principles - And if you don't like them, I have others
Gravatar

#5 Herrguth 10 år siden

Sådan har jeg bedømt dem:

Planet of the Apes - 9/10
Beneath the Planet of the Apes - 6/10
Escape from the Planet of the Apes - 7/10
Conquest of the Planet of the Apes - 5/10
Battle for the Planet of the Apes - 4/10
Planet of the Apes (2001) - 5/10
Gravatar

#6 Dragon_Claw 10 år siden

Dette vil hermed blive de første computerskabte aber i den omfattende franchise, der før blot har benyttet sig af abekostumer.

Ja, men bliver filmen mere dyster?!? ;-)
Tony Montana: All I got in this world is my word and my balls. And I don't break 'em for nobody!
Gravatar

#7 Hr. Nielsen 10 år siden

Dragon_Claw (6) skrev:
Ja, men bliver filmen mere dyster?!? ;-)


Mon ikke CGI-aberne får mørk pels;) (hvis det altså ikke er for skræmmende for et familieorienteret (læs: follow the money) kommercielt mainstream Hollywood, der virker som er de løbet tør for gode ideer og blot genbruger hvad der kan tjenes på, skåret til så ingen bliver smidt af)
I have my principles - And if you don't like them, I have others
Gravatar

#8 Kviesgaard 10 år siden

Ja jeg forstår heller ikke det med at de skal være ren CGI. Synes abe makeup'en i 2001 udgaven var særdeles flot.

Med hensyn til slutningen i 2001 udgaven, så mener jeg at have læst eller andet sted at den skulle ligge tættere opad bogens slutning, end den version man ser i 1968 udgaven. Eller er det mig der tager fejl i den sammenhæng?

Sidste spørgsmål. Bliver filmen også i 3D?
Den Jyske Marvel-fan. Oh Yeah
Gravatar

#9 Fjog 10 år siden

#6 Den bliver kulsort! Man ser kun et sort lærred hele filmen igennem akkompagneret af vilde lydeffekter. Det gør CGI aberne langt billigere og mere troværdige at lave:)
Gravatar

#10 Kaizer Soze 10 år siden

CGI aber!? Ej ved i hvad!

Skriv ny kommentar: