Da ASA Film sidste år søgte støtte hos Det Danske Filminstitut til børnefilmen “MGP Missionen”, fik man afslag.
En af instituttets begrundelser for afslaget var, at filmen ville have svært ved at ramme det brede familiesegment, og at folk uden for København i øvrigt ikke gider se på skuespillere, der ikke er hvide. Det skriver Information.
”Dertil kommer, at film med et cast med anden etnisk baggrund ikke har vist sig at være specielt salgbare i provinsen,” lød filminstituttets begrundelse, som fortsætter:
”For os i København er det meget naturligt og selvfølgeligt at beskrive et multietnisk/kulturelt miljø, men i provinsen er det desværre en anden sag.”
Filminstituttets områdedirektør for Produktion & Udvikling, Claus Ladegaard, beklager i dag formuleringen, som han kalder ”meget, meget uheldig”. Han mener samtidig, at det er forkert, at film med ikke-hvide skuespillere skulle være mindre salgbare i provinsen.
Hvad mener du? Er det rigtigt, at man i provinsen kun gider se film med hvide skuespillere? Klik i ‘Kommentarer’ herunder for at diskutere i forum.
#21 Richard Burton 12 år siden
Du må endelig udpensle, gerne med eksempel, hvis du vil have et svar, ellers lader vi den bare stå :)
#22 Thomsen 12 år siden
Fin påstand sådan lige at lade stå. Gider du uddybe den?
Nej. Det er ikke filmkonsulenternes job. Deres job er at sørge for, at der blive produceret gode film for støttekronerne. Det burde være fuldstændigt irrelevant, om der er et marked til filmen "provinsen" eller ej, så længe kvaliteten holder.
#23 Thomsen 12 år siden
Citat: "For os i København er det meget naturligt og selvfølgeligt at beskrive et multietnisk/kulturelt miljø, men i provinsen er det desværre en anden sag." Citat slut.
Det er da om noget at skære alle i provinsen (som Jylland - surprise! - er en del af) over én kam.
#24 colocho 12 år siden
#25 Åkepool 12 år siden
#26 Thomsen 12 år siden
Områdedirektøren fastholder i øvrigt afslaget, fordi det også er baseret på andre faktorer.
#27 Thomsen 12 år siden
For en god ordens skyld, så skal jeg lige indrømme, at jeg tager fejl her. Producenterne har nemlig ikke, som jeg troede, ansøgt om støtte gennem konsulentordningen, men gennem den ret nye markedsordning, som giver støtte til kommercielt bæredygtige spillefilm. Dvs. det er ikke filmkonsulenterne, der står for bedømmelsen, men et udvalg.
#28 Richard Burton 12 år siden
Der er umådelig mange spekulationer i spil. Først fra DFI, så fra Information omkring vinklingen af indholdet og så fra DFI, som nu skal undsige indholdet af den første udtalelse.
Der er stadig ikke én som ved en skid, simpelthen fordi man ikke har sat sig ned og lavet en analyse af situationen, filmgængerne, deres præferencer og filmudbuddet, ikke mindst relateret til København.
Alle udsagn er vægtet af frygt eller fordomme, men ingen faktualiteter. Typisk dansk. Typisk hjernedødt.
#29 steadi07 12 år siden
Det er selvfølgelig mindre heldigt, at DFI har formidlet deres afslag på den måde, som er sket, men det har DFI også undskyldt - Men fastslået, at de står ved afslaget.
Som #27 nævner, så er ansøgningen bedømt ud fra det eventuelle slutprodukts evne til at hive folk i biografen, og det er der ikke grundlag for at mene.
Men de kan vel prøve at søge efter konsulentordningen, hvis de mener deres film har mulighed for at modtage støtte derfra?
#30 Lars.dk 12 år siden
Jeg er en af dem der ikke gider dansk film og slet ikke i biografen. Det dog primært fordi priserne er som de er og jeg derfor heller ville bruge mine penge på en film som Hobitten når den kommer i stedet for en dansk film som eks. Jagten
......jeg er godt klar over at artiklen handler om mørke folk i danske film, men det er så lige fedt for mig og det er en bleg fed dansker eller sorte sambo. Dansk film er ikke noget jeg generelt gider at bruge penge på.