Der er få fans i verden, der er så trofaste som fans af “Star Wars”. De blev sure og skuffede over George Lucas’ nye episoder (I-III), men det bliver de ikke denne gang med “The Force Awakens”, hvis man skal tro de danske anmeldere.

Se også: Anmeldelsen af “Star Wars: The Force Awakens”

”Jeg tror, flertallet af ‘Star Wars’-fans vil se filmen med en følelse af, at de har fået deres gamle eventyr tilbage,” skriver Kim Skotte fra Politiken, der giver fire stjerner.

Henrik Queitsch fra Ekstra Bladet mener dog ikke, at denne syvende episode kan leve op til den voldsomme hype. Han giver også fire stjerner: ”Man bør med andre ord nok skrue forventningerne lidt ned i forhold til den hysteriske hype, men så venter der også én en gedigent underholdende science fiction-film. Hverken mere eller mindre.”

Filmz’ egen Morten Vejlgaard Just uddeler også fire stjerner: ”En tryg, lidt forsigtig, men meget oprigtig ‘Star Wars’-film, som Abrams har lavet. Ligesom han gjorde det med sin første ‘Star Trek’-film,” skriver Just.

Som en af de få giver Troldspejlets Jakob Stegelmann i sin anmeldelse hos Ekko hele seks stjerner: ”Historien er både utroligt velskrevet og skamløst uoriginal. Der er masser af gentagelser af motiver og temaer fra den oprindelige trilogi.”

Følg Filmz på Facebook.


Vis kommentarer (29)
Gravatar

#1 jonaspvideovidjo 4 år siden

Det er sku sjovt at der alligevel er en pæn forskel på de danske og de amerikanske anmeldere. 97 % på rottentomatoes er højere end nogen anden STAR WARS film til dato. Samtidig er det altså en pæn score, og 9,2 på IMDB.

Men så alligevel, amerikanerne elsker også deres STAR WARS, som efter min mening er meget sjov underholdning, men stadig ALT for hyped!
Gravatar

#2 Morten Vejlgaard Just 4 år siden

#1 Alle de fire anmeldelser fra artiklen her ville også gå som 'fresh' hos RottenTomatoes. I USA er 1 og 2 = rådden, imens 3 og 4 er frisk. I dk ville det være 1, 2 og 3, der er rådden, imens 4, 5 og 6 ville være frisk. Kun JP i dk, der er under 4.
Gravatar

#3 Driver 4 år siden

jonaspvideovidjo (1) skrev:
Det er sku sjovt at der alligevel er en pæn forskel på de danske og de amerikanske anmeldere. 97 % på rottentomatoes er højere end nogen anden STAR WARS film til dato. Samtidig er det altså en pæn score, og 9,2 på IMDB.

Men så alligevel, amerikanerne elsker også deres STAR WARS, som efter min mening er meget sjov underholdning, men stadig ALT for hyped!

Tror ikke, du skal lægge så meget i scoren på IMDB lige nu, for filmen lå allerede på over 9 for en uge siden, hvor et fåtal endnu havde set den. Det er typisk IMDB, at folk stemmer før de har set filmen. Mon ikke scoren lige så stille begynder at falde.

Tag evt. et kig på The Hateful Eight, som ikke har præmiere før til januar, men som alligevel har over 1000 bedømmelser på IMDB allerede.
“Of course, it’s a friendly call. Listen, if it wasn’t friendly, you probably wouldn’t have even got it.”
Gravatar

#4 danish99 4 år siden

Fantastisk film
King
Gravatar

#5 danish99 4 år siden

Sjovt som imperiet slår igen er folk mest vild med. Jediridderen vender tilbage er klart den bedste af de 3 første, dog vil jeg mene at den nye, er mindst lige så god som de første
King
Gravatar

#6 Mads47 4 år siden

Jeg er klart også mest fan af Return of the Jedi, Empire strikes back er også fantastisk. Men synes på ingen måder den slår Return.
Gravatar

#7 doctor doom 4 år siden

"En tryg, lidt forsigtig, men meget oprigtig 'Star Wars'-film, som Abrams har lavet. Ligesom han gjorde det med sin første 'Star Trek'-film"

Det er sgu ikke en flatterende sammenligning. Fuck, den Star Trek film er ringe.
Gravatar

#8 Star Trek fever 4 år siden

Som en af de få giver Troldspejlets Jakob Stegelmann i sin anmeldelse hos Ekko hele seks stjerner: "Historien er både utroligt velskrevet og skamløst uoriginal. Der er masser af gentagelser af motiver og temaer fra den oprindelige trilogi."


Så er den mere end godkendt herfra. Stegelmann er jo en levende legende
Get woke, go broke.

All lives matter.
Gravatar

#9 daneimp 4 år siden

Det er sgu ikke en flatterende sammenligning. Fuck, den Star Trek film er ringe. skrev:


Sjovt... Star Trek fra 2009 er langt bedre end Star Wars og også den nye Star Wars.
Den nye er som alle skriver... alt for "sikker", den minder SÅ meget om episode 4. Bestemt ikke dårlig, den er meget meget flot og god underholdning, men den mangler lige det sidste "punch" ;)
Gravatar

#10 Ceepa 4 år siden

#3 der blev stemt for 2 dage siden og ikke en uge.

mine egne tanker om filmen! den er hverken fantastisk eller helt i bund, men den er mere fantastisk en den er lort.

ydermere vil jeg sige, hvis du går tilbage til 1977 og du så SW episode 4 og IMDB havde eksisteret, så havde den også fået delte anmeldeser Episode 4 uden 5 og 6, stiller den lige så mange spørgsmål som episode 8.

Skriv ny kommentar: