Apple-ledelsen vil ikke kritisere Kina i film og serier til ny streamingtjeneste – frygter udelukkelse fra det kinesiske marked.

I 2018 fik skaberne af serier til Apple TV+ en besked fra topledelsen hos Apple.

Beskeden var klar: Man bør undgå kritisk lys på Kina i indholdet til Apple TV+, siger kilder til Buzzfeed.

Det er ikke den eneste gang, at Apple har taget særlige hensyn til Kina.

Senest har man fjernet appen HKmap.live fra iOS App Store. Der er tale om en app, som demonstranterne i Hongkong har anvendt til at spore politiet.

Men Apple er langt fra ene om at give særbehandling til Kina, der til næste år forventes at overgå USA som verdens største biografland – læs om det her.

”Alle gør det. Det bliver de nødt til, hvis de vil være en spiller på det marked. Og det vil alle,” siger en showrunner, der ikke er tilknyttet Apple.

Læs også ‘Bag om Marvel-succes: Kina elsker “Avengers: Endgame” – Europa foretrækker “Avatar”‘.’

Apple TV+ går i luften den 1. november.Vis kommentarer (4)
Gravatar

#1 OliverDK 2 år siden

Jeg er med på at der gælder regler for at være på det kinesiske marked, men jeg finder det bekymrende, at se at virksomheder i stigende grad begrænser sig uden for Kina's grænser og dermed lukker ned for en diskussion der er vigtig og nødvendig.

Jeg ville som kapitalist (til en hvis grænse) sige, at man skal lade markedet styrer det og straffe virksomhederne, men jeg tror bare det betyder noget for mega koncerner - særligt ikke da det kinesiske marked i dag er så stort at dem de mister "uden for Kina" er ubetydelig i forhold til hvad de beholder ved at være på de kinesiske marked. Plus at mange af virksomhederne har kinesiske investorer de må please. Så det er en kompleks størrelse.

Men det bekymrer mig, at se den magt kineserne inddirekte og ofte i det skjulte kan udøve på resten af verden. Jeg ved dog ikke hvad løsningen er. Det har jeg slet ikke indblik i til at kunne give et svar på, hvis det da findes.
Gravatar

#2 Star Trek fever 2 år siden

Det er jo ynkeligt at se hvordan Apple og andre lefler for Kina
Get woke, go broke.

All lives matter.

Facts dont care about feelings

#CancelDisneyPlus, #JusticeforGina

"Jews were beaten in the streets, not by Nazi soldiers, but by their neighbours - even by children. I condemns all that Nazis did and stood for, but because history is edited, most people today don't realize, that to get to the point where Nazi soldiers could easily round up thousands of Jews, the government first made their own neighbours hate them simply because they were Jews. How is that any different from hating someone for their political views - left or right?"
Gravatar

#3 Johnny42 2 år siden

Google blev ramt af en regulær shit-sorm for nogle år siden da de i hemmelig var ved at udvikle en speciel version af deres Google platform til det kinesiske marked. Man må håbe det samme sker her.

At andre gør det er ikke noget argument for også at gøre det. Og Apple vil så gerne fremstå med den grønne profil, men hvordan står det egentlig til på de kinesiske fabrikker, hvor mange af deres komponenter til deres iPhones produceres?

Der kan være forskel på hvad forbrugerne gerne vil se, og her er det fair nok at tilrettelægge sit indhold efter det, men regeringerne skal ikke diktere, hvilket indhold, der skal være tilgængelig.
Gravatar

#4 Geekalot 2 år siden

Nu ikke snakke for grimt om Apple herinde, er nogle der får ondt i røven over det...
:)

Skriv ny kommentar: