Den 59. Berlin filmfestival er slut, og Filmz’ udsendte reporter ser her tilbage på festivalen, der – selvom den løb af stabelen i finanskrisens tegn – snarere var præget af kvalitetskrise.

Dansk film var repræsenteret med bl.a. “Lille soldat” og børnefilmen “Max pinlig”, og selvom begge blev anerkendt med mindre priser, skabte de danske projekter aldrig for alvor omtale på festivalen.

Udover de film, der blev vist til konkurrencerne, bliver der også set nærmere på de film, der blev vist ved de kommercielle markedsvisninger, deriblandt Stephen Daldrys “The Reader”, science fiction-filmen “Moon” og det norske krigsdrama “Max Manus”.

Læs mere i reportagen fra Berlinalen i Berlinale 59 – Finans- eller fiktionskrise?Vis kommentarer (3)
Gravatar

#1 Christian Voldborg 14 år siden

Interessant artikel.
Filmnørder, bøj jer i støvet for Christopher Nolans "Inception"...
Gravatar

#2 filmz-ljosaa 14 år siden

Jeg så omkring 12 af konkurrence filmene og er da enig i at størstedelen af dem ikke var helt gode efter min mening. Men jeg kunne eksempelvis meget godt lide Mammoth. Ikke noget specielt omkring den - altså ikke specielt original - men utroligt velklippet, spillet og flot iscenesat. Kan slet ikke forstå at den blev buhet.

An Education var uden for konkurrencen og den var næsten den bedste film jeg så.

Berlinalen er en festival og til en festival af den størrelse skal der være noget for hver en smag og det har festivalen da haft. Så jeg vil nu ikke lægge så meget i kvaliteten dette år. Måske var det en smule værre men jeg synes det er forkert at skyde skylden på krisen. Det er hvad alle skyder skylden på lige nu.
Gravatar

#3 MartinCrossbow 14 år siden

Det er en interssant artikel - mon ikke også, der er noget om overskriften?

Skriv ny kommentar: