En af de mange fornøjelser ved Kevin Smiths film er, at selvom de er usædvanlig grove i munden, så er der stadig en gennemgående følelse af skyld over det hele. På en måde er de stadig på skolegårdsniveauet, hvor man mærker en slet skjult fryd over at skrive frække ord på væggen. Ellers ville det heller ikke være sjovt.

I modsætning til mange af hans kollegaer er Smiths film dog ikke blot en fremvisning i obskøniteter, men lægger kompetent ordene i munden på karakterer, som ganske vist ofte er karikerede, men som ikke desto mindre er troværdige nok til, at vi opfatter dem som rigtige mennesker, og som vi uundværligt kommer til at holde af.

I anledning af premieren på “Zack and Miri Make a Porno” har Filmz kigget nærmere på hans film, der bl.a. tæller “Clerks.”, “Mallrats”, “Chasing Amy”, “Dogma” og “Jay and Silent Bob Strike Back”. Læs mere i Kevin Smith – Altid skarp i munden.



Vis kommentarer (9)
Gravatar

#1 Kruse 14 år siden

Ganske fin artikel Benway. Sidste år fik jeg interesse for Kevin Smith, da jeg så det klip på youtube hvor han snakker om sit manuskript til Superman. Jeg var flad af grin, og blev simpelthen nødt til at tjekke hans film ud, og det har jeg ikke fortrudt. Jeg elsker simpelthen hans humor, og jeg vil derfor også tjekke Zack and Miri ud, når den kommer på dvd.

Min rangering af Kevin Smiths film:

1. Clerks
2. Chasing Amy
3. Mallrats
4. Clerks II
5. Jay and Silent Bob Strike Back
6. Jersey Girl
7. Dogma

Og af hans Q & A shows er den første Evening With Kevin Smith klart den bedste. Jeg har dog endnu ikke fået set Threevening.
"Dave, this conversation can serve no purpose anymore. Goodbye."
Gravatar

#2 lagoni 14 år siden

Jeg vil lige anbefale hans SModcasts også, det er rigtig god underholdning om alt muligt.
- Women remember, Steve. It's like they've got minds of their own.
Gravatar

#3 filmz-Kadann 14 år siden

Glimrende artikel. Jeg er helt enig med hensyn til "Jersey Girl", der har fået unødig kritik. Det er faktisk en sød, lille film med en god præstation fra George Carlin.

Folk misforstår tit, når Smith taler skidt om den, men det er ikke selve filmen han har noget imod, men selve produktionen af den, da det jo er første gang at han er underlagt regler fra et studie, hvilket åbenbart var så slemt, at Mosier seriøst overvejede at droppe filmbranchen.

#1 -

Threevening er bedre end Evening Harder, der er nogle af de samme kvaliteter, som der er i den første, bl.a. et langt indslag om Smiths oplevelser på Die Hard 4, der virkelig er underholdende.

Men det er selvfølgelig svært at overgå Superman- og Prince-historierne. :)

#2 -

Enig!
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#4 Kruse 14 år siden

#3
Ja, jeg glæder mig også til at få den set, jeg venter bare på at den udkommer i region 2.
Jeg helt enig med hensyn til Jersey Girl, da det er en ganske fornøjelig film. Selvom at jeg placerede den som på min liste som nummer 6 betyder det på ingen måde at den er dårlig, det fortæller bare om hvor underholdene Kevin Smiths film er. Jersey Girl er efter min mening noget undervurderet.
"Dave, this conversation can serve no purpose anymore. Goodbye."
Gravatar

#5 filmz-Sichlau 14 år siden

Nu har jeg desværre ikke set så mange af hans film, men jeg må da sige at Dogma rangerer højt på min liste. Den film indeholder mange gode scener, og fedest af alt er Kevin Smiths egen rolle (Silent Bob) der tilsyneladende er den der redder gruppen gang efter gang... grinern hehe :)
Gravatar

#6 El vez 14 år siden

Fin artikel Søren - godt at se "An evening with" er inkluderet ;)

En hovsa: "Lige meget hjælp det dog filmen"
"I wonder if a little rum could get this back on its feet."
Gravatar

#7 Benway 14 år siden

#6 Det er rettet, tak.

Og tak alle for jeres pæne ord. :)
"Here I was born, and there I died. It was only a moment for you; you took no notice."
Gravatar

#8 elwood 14 år siden

God Artikel og ja Clerks II er sku meget underholdene også, en af mine farvorit ting er dog Intro'en.

Med startup i sort hvid, og så ser vi flammerne i farve, fantastisk intro.


Og tal lige om en Deus Ex Machinema til sidst, det hvertfald sdan jeg ser det. 8-)


Ahh mangler i penge, jamen vi kan da sagtens låne jer nogen af de mange penge vi har tjent ved og sælge stoffer på hjørnet af jeres butik.


Den var satme heldig, men det er egentlig også det jeg finder hysterisk morsom, man har aldrig rigtigt fået noget que til at det sku ku lykkes.


Og igen ja Jay and silent bob strikes back, er satme en underholdene film, har nævnt den før men Gus Van Sandt scenen er satme munter.
J. J: "This is one of my Favorite shots."
Tom Cruise: "I just love this scene, and the set"
Gravatar

#9 filmz-FwB 14 år siden


Faldt lige over denne på Youtube, ganske underholdende!

Kevin Smith fights back!



/FwB
 

Skriv ny kommentar: